RAFILA, LA MARATONUL DE VACCINARE DE LA TÂRGU MUREŞ: "Are legătură cu încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu există politizarea unei probleme de sănătate publică"

S.B.
Miscellanea / 16 mai 2021

"Are legătură cu încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu există politizarea unei probleme de sănătate publică"

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, la Târgu Mureş, referindu-se la faptul că peste 5000 de persoane s-au vaccinat, în acest week-end, în cadrul maratonului organizat de autorităţile din judeţ împreună cu Universitatea de Medicină, că acest rezultat este legat şi de "încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu există politizarea unei probleme de sănătate publică", informează news.ro.

La maratonul de vaccinare de la Târgu Mureş, peste 5000 de persoane au primit serul anti-COVID în 48 de ore, a declarat rectorul universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Prezent duminică, la Târgu Mureş, profesorul Alexandru Rafila a catalogat drept un succes maratonul de vaccinare de la Târgu Mureş, el arătând că numărul celor vaccinaţi, raportat la dimensiunea oraşului şi a judeţului Mureş, poate fi considerat un record.

"La Târgu Mureş, cred că au fost două elemente extrem de importante - şi în celelalte centre universitare - dar aici cred că rezultă două concluzii deja. Una este legată de încrederea populaţiei în profesioniştii din sănătate, în cadrele didactice de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie, pentru că lucrul ăsta este cel care contează cel mai mult. Chiar îi sugerez domnului rector, dacă se poate, împreună cu directorul DSP, poate să menţină centrul de vaccinare, sigur, cu 10 fluxuri, dar e bine să fie şi simbolic un astfel de centru la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş. Asta este o concluzie şi cea de-a doua concluzie este legată de încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu există politizarea unei probleme de sănătate publică. Este vorba de interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni, sănătatea publică, cum îi spune şi numele, trebuie să beneficieze întreaga populaţie, întreaga comunitate şi comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare", a afirmat Alexandru Rafila.

Rafila a subliniat încă o dată importanţa vaccinării, arătând că aceasta "oferă oportunitatea de a nu ne întoarce la restricţii".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cine vorbeste: deputatul PSD Rafila isi ia ecusonul de reprezentant OMS al Romaniei si ne explica el noua despre "încrederea oamenilor în autorităţi atunci când nu există politizarea unei probleme de sănătate publică".

    1. Rafila are credibilitate zero, acest securist penibil. Da, tatal securist, el securist.

      Dar tatal lui orban tot securist cum este postacule

    In concret chestia depinde de educatie, informare , posibilitati si locul unde traiesti.

    Daca ai 5 clase, fara macar TV, cu 500 ron pe luna, intrun loc uitat de lume, cand vine vaccinul ori te ascunzi in fantana ori ceri 3 doze. 

    Daca ai n doctorate, trei PC-uri i7 generatia 11 pe birou , +5k $ pe minut si vietuiesti in Silicon Valley , ori scri un eseu despre imixtiunea iremediabila a covidului in flatulenta ca predispozitie genetica motivand refuzul suveran, ori te filmezi la toate posturile TV +FB cand bagi acul in tine tinand in mana tableta cu un grafic digital pe 1000 de ani. 

    Intre, daca nu esti politician, e posibil ORICE, dar solutia e simpla : cugeta cu ce ai posesie si "fa"in consecinta .  

    Evident ramane si chestia aia cu cei din jurul tau si cat de simpatici iti sunt....punct

    eu percep politicienii , autoritatile in final statul , ca inamicul meu nr 1 ! minciunile spuse zilnic sint suficiente sa fac pe dos la ce spun ! sa fie sanatosi cei care stau noaptea la coada sa se vaccineze pe la asa zisele maratonuri ( asa spuneau la tv ).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb