Rafila: "Până la sfârşitul lunii februarie vom reintra în normal în ceea ce priveşte cazurile de viroze respiratorii"

T.B.
Miscellanea / 1 februarie

Rafila: "Până la sfârşitul lunii februarie vom reintra în normal în ceea ce priveşte cazurile de viroze respiratorii"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că numărul cazurilor de viroze respiratorii va reveni la normal până la sfârşitul lunii februarie, dar până atunci va mai exista o uşoară creştere, potrivit agerpres.

Conform sursei, "Va mai exista o uşoară creştere faţă de săptămâna precedentă, după care numărul de cazuri va începe să scadă pentru că avem experienţa fiecărui an, iar aceste vârfuri ale numărului de cazuri sunt cam de trei săptămâni.(...) Opinia mea este că până la sfârşitul lunii februarie vom reintra în normal în ceea ce priveşte numărul de cazuri de viroze respiratorii", a declarat Rafila, joi, la Institutul "Marius Nasta".

Acesta a explicat că incidenţa virozelor respiratorii la nivel naţional se măsoară săptămânal şi se compară numărul de cazuri cu o medie multianuală, iar dacă se înregistrează timp de trei săptămâni consecutiv o depăşire a mediei multianuale se poate declara stare de urgenţă epidemică, precizează sursa.

Potrivit agerpres, "Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, nu este nimic senzaţional în chestiunea aceasta, doar că unităţile sanitare trebuie să fie pregătite pentru un număr mare de pacienţi. Trebuie să limităm, în măsura în care acest lucru afectează sau ar putea să afecteze starea de sănătate a angajaţilor sau a pacienţilor, circulaţia în spitale. Asta nu înseamnă că se interzic total vizitele, dar fiecare manager ia măsura pe care o consideră necesară în funcţie de situaţia epidemiologică locală. Mai mult, trebuie să putem oferim medicaţia antivirală acolo unde este necesar şi ne preocupă acest lucru. Verificăm în permanenţă stocurile de antivirale. (...) O să facem o teleconferinţă cu directorii direcţiilor de sănătate publică, dacă se ajunge în situaţia în care să avem o urgenţă de natură epidemică din punct de vedere al gripei, încât să avem măsuri coordonate la nivel naţional", a adăugat ministrul Alexandru Rafila.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asa se face treaba!

    Construim și noi spitale la standarde europene sau le mai dam pe astea cu ruj că sa mai facă niște bani firmele partenere partidelor?Sunt spitale în Fâșia Gaza care arata mai bine.Si acolo e război...Încă sunt plimbați pacienții cu targa prin ploaie,frig,ninsoare între clădirile spitalului pentru investigații.Multe spitale ar trebui dărâmate și construite altele că sunt pline de Staphylococcus aureus (S. aureus)

    Escherichia coli (E. coli) 

    Enterococi 

    Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa)

    Dintre aceste infectii, infectia cu P. aeruginosa reprezinta 11 la suta si are o rata ridicata a mortalitatii si morbiditatii. 

    tot timpul au fost viroze dar acum sint mai mediatizate decat cancerul si alte boli incurabile .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb