RAFILA: "Situaţia privind infectările cu COVID ar putea fi îngrijorătoare şi în judeţele care aparent au un număr mic de cazuri"

A.P.
Politică / 15 martie 2021

"Situaţia privind infectările cu COVID ar putea fi îngrijorătoare şi în judeţele care aparent au un număr mic de cazuri"

Deputatul PSD Alexandru Rafila reclamă că nu se cunoaşte situaţia reală a îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi că în acest context este posibil ca situaţia privind infectările cu SARS-Cov-2 să fie "îngrijorătoare şi în judeţele care aparent au un număr mai mic de cazuri", scrie News.

"Noi ne găsim acum în situaţia în care, practic, secţiile de terapie intensivă alocate pacienţilor cu noul coronavirus, sunt pline, probabil că ne apropiem de capacitatea maximă, iar cifrele ne arată că suntem la jumătate din numărul de cazuri care au fost înregistrate în noiembrie. Or asta mie îmi generează o preocupare, pentru că nu ştim care e situaţia reală, de fapt, şi doar vedem manifestările din punct de vedere al presiunii pe sistemul de sănătate. Deci probabil că situaţia este îngrijorătoare şi în judeţele care aparent au un număr mai mic de cazuri şi aici cred că Ministerul Sănătăţii ar putea să se mobilizeze măcar acum, în al doisprezecelea ceas. Discutăm asta de mai multe luni, că testarea este inegală între judeţe şamd. Nu e suficient ca Ministerul Sănătăţii sa publice aceste date că nu e Ministerul Transparentei, este Ministerul Sănătăţii şi trebuie să se ocupe nu numai cu comunicarea datelor, ci şi cu nişte acţiuni care să ducă la obţinerea unor date care să fie cât mai apropiate de realitate, să ştim ce avem de făcut", a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, la Antena 3.

El susţine că "transparenţa e foarte bună", dar că este nevoie de "lucruri concrete" în ceea ce priveşte creşterea capacităţii de asistenţă medicală dar a celei de testare.

Rafila consideră că în următoarea perioadă situaţia privind epidemia se va înrăutăţi.

"Când te afli într-o perioadă de creştere rapidă, ea nu poţi să speri că se va încheia săptămâna viitoare. Deci, vor exista cu siguranţă câteva săptămâni de creştere. Important este ca această creştere, care s-a dovedit să fie destul de rapidă, 20% săptămânal, atât a crescut boala, să fie frânată încât la un moment dat să putem să oprim această creştere, nu de dragul opririi creşterii, că nu asta e important, ci ca să putem să asigurăm asistenţă medicală tuturor celor care au nevoie. Mi-e foarte, foarte, foarte frică că în următoarele două săptămâni vom ajunge într-o situaţie mai puţin controlabilă în unele zone în ceea ce priveşte terapia intensivă", a adăugat Alexandru Rafila.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Sigur ca da , cum se apropie Pastele si Craciunul , cum toate devin ingrijoratoare ! Asa sa va ajute Cel de Sus !

    1. Cu un vaccin care produce efecte devastatoare, precum pentru nefericita profesoara din Oradea, dar si fara bani in buzunare! Shosho trebuia sa se vaccineze, asa ii recomadase spionul oriental! Cu ce oare? Ghici ghicitoarea mea!

      Sa traiasca! Victima colaterala! Cat cinism!

    L-au scos iarasi la inaintare pe acest "Mama OM(S)ida" al profetiilor despre Plandemie! Pur si simplu iti vine sa vomiti pe el!

    asa ne trebuie daca ne facem iluzii sa credem ca Specialistii pusi politic vorbesc despre specialitatea lor si nu sunt "spalati pe creier " de echipa lor politica...

    poate doar pacientii morti in urma unor "operatii reusite - pacient mort) au apucat sa vada medici chirurgi cu bisturiul in mana inainte de operatie tremurand si spunand :"Mi-e foarte, foarte, foarte frică " ....

    in halul asta am ajuns cu "Specialistii" ? 

    1. A.P.

      Miscellanea / 15 martie, 11:26

      Deputatul PSD Alexandru Rafila susţine o conferinţă de presă luni, începând cu ora 14,00, la sediul central al PSD din şos. Kiseleff nr. 10, informează Biroul de presă al partidului, scrie Agerpres. 

    În context ce semnifică ??? Apocalipsă ??? Ciocnirea planetelor ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb