Raid la divizia "Novartis" din Japonia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iunie 2014

Raid la divizia "Novartis" din Japonia

Un fost director al companiei a fost arestat în baza acuzaţiilor de manipulare a unui studiu privind medicamentul Diovan

Procurorii din Tokyo au descins, ieri, la divizia japoneză a "Novartis" AG, pe fondul suspiciunilor de manipulare a datelor pentru promovarea celui mai bine vândut medicament antihipertensiv produs de compania elveţiană, Diovan.

Raidul a venit la o zi după ce procurorii niponi au arestat, în acest caz, un fost angajat al "Novartis Pharma" K.K., subsidiara nelistată din Japonia. Nobuo Shirahashi, ex-director al departamentului de afaceri ştiinţifice, a fost acuzat de manipularea datelor într-un studiu privind medicamentul Diovan, încălcând Legea farmaceutică. Conform procurorilor, acesta a minimalizat, în studiu, efectele secundare ale produsului Diovan, prin reducerea riscului de atac de cord.

Purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat, din nou, că "Novartis" ia în serios această problemă şi va continua să coopereze cu autorităţile care investighează cazul.

În luna ianuarie, Ministerul Sănătăţii din Japonia a depus o plângere împotriva "Novartis", solicitând o anchetă penală la subsidiara locală a companiei pentru "o posibilă încălcare a normelor prin exagerare în privinţa eficacităţii medicamentului Diovan în materialele promoţionale". "Novartis" Japonina şi-a cerut scuze, ieri, pentru "temerile şi inconvenienţele create".

Pe fondul investigaţiei din Japonia, "Novartis" l-a numit, în aprilie, pe Dirk Kosche în funcţia de director de ţară, înlocuindu-l pe Yoshiyasu Ninomiya.

Amintim că şi Ministerul Sănătăţii din Italia încearcă să obţină în instanţă despăgubiri de 1,2 miliarde euro de la "Novartis" AG şi "Roche Holding" AG, după ce autorităţile locale antitrust au stabilit că cele două companii elveţiene s-au înţeles să împiedice distribuţia unui anumit medicament pentru tratarea unor afecţiuni oftalmologice.

Totodată, cele două companii sunt anchetate în Franţa, fiind suspectate, de asemenea, că au fost implicate în practici anticompetitive în legătură cu tratamentul degenerescenţei maculare legate de vârstă (DMLV).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb