Raiduri israeliene în Gaza împotriva grupării Hamas

FA
Internaţional / 15 noiembrie 2012

Raiduri israeliene în Gaza împotriva grupării Hamas

UPDATE 15:06

Ministrul de Externe egiptean, Mohamed Kamel Amr, a făcut un apel către Statele Unite ale Americii "să intervină imediat pentru oprirea agresiunii israeliene din Fâşia Gaza", potrivit surselor de presă.

Oficialul de la Cairo a avut o convorbire telefonică cu Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, în care s-a discutat situaţia din zonă, anunţă agenţia MENA.

UPDATE 10:55: Un atac aerian israelian în Fâşia Gaza a provocat, astăzi, moartea a trei militanţi palestinieni, în a doua zi a unei ofensive a Israelului împotriva grupărilor armate din acest teritoriu, au anunţat surse medicale, citate de AFP, potrivit surselor de presă.

Un atac aerian israelian în Fâşia Gaza a provocat, astăzi, moartea a trei militanţi palestinieni, în a doua zi a unei ofensive a Israelului împotriva grupărilor armate din acest teritoriu, au anunţat surse medicale, citate de AFP, potrivit sursele de presă. Trei israelieni au fost ucişi, între timp, de o rachetă lansată de Hamas.

Israelul a confirmat, astăzi, derularea unui "atac aerian împotriva unui obiectiv în sudul Fâşiei Gaza". Potrivit Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, cei trei bărbaţi vizaţi în această dimineaţă sunt membri ai acesteia şi au fost ucişi în timp ce circulau pe o motocicletă taxi.

O rachetă lansată din Gaza a lovit o clădire din sudul Israelului şi a ucis trei persoane, potrivit surselor locale, citate de France24.

Aceste tiruri de rachetă au loc în cea de-a doua zi a operaţiunii militare israeliene "Stâlpul Apărării" împotriva grupurilor armate din Fâşia Gaza, declanşată o dată cu uciderea, ieri, a lui Ahmad Jaabari, şeful operaţiunilor militare ale mişcării palestiniene Hamas, care a promis o ripostă masivă.

---

Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) s-a întrunit, astăzi, în sesiune de urgenţă pentru a discuta despre cea mai recentă criză între israelieni şi palestinieni, relatează sursele de presă.

Reuniunea a fost cerută de Egipt, după ce ieri, aviaţia israeliană a ucis mai mulţi palestinieni. Între aceştia, liderul aripii militare a mişcării islamiste Hamas, Ahmed Said Khalil al-Jabari, ucis ca ripostă la tirurile palestiniene cu rachete.

În replică, Egiptul şi-a rechemat ambasadorul din Israel, în timp ce ambasadorul israelian în Egipt se va întoarce la Ierusalim.

Obama, Netanyahu şi Morsi caută o soluţie pentru aplanarea conflictului

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a discutat ieri cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele egiptean Mohamed Morsi semnalând necesitatea "aplanării" violenţelor în Fâşia Gaza, a anunţat Casa Alba.

Obama i-a cerut lui Netanyahu să facă "toate eforturile pentru a evita victime în rândul civililor", dar a susţinut dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacurilor venite din partea Hamas, a afirmat preşedintele american într-o declaraţie survenită după eliminarea de către statul evreu a liderului militar al mişcării islamiste, scrie AFP.

Obama a reiterat "sprijinul Statelor Unite pentru dreptul Israelului de a se apăra împotriva tirurilor de racheta trase din Gaza împotriva civililor israelieni".

Mohamed Morsi, Obama şi Netanyahu "au convenit asupra faptului că Hamas trebuie să înceteze atacurile sale împotriva Israelului pentru a ajuta la aplanarea situaţiei", a indicat preşedinţia americană.

Şeful operaţiunilor militare ale branşei armate a Hamas, Ahmad Jabbari, a fost ucis ieri în urma unui raid israelian care a vizat o maşină aflată în Fâşia Gaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb