Raiffeisen Bank a semnat cu FEI un acord de garantare "Iniţiativa pentru IMM"

A.C.
Bănci-Asigurări / 11 mai 2017

Raiffeisen Bank a semnat cu FEI un acord de garantare "Iniţiativa pentru IMM"

Raiffeisen Bank a semnat un acord cu Fondul European de Investiţii (FEI) pentru participarea la instrumentul financiar de tip garanţie neplafonată, din cadrul Programului operaţional "Iniţiativa pentru IMM", potrivit unui comunicat de presă al băncii.

În baza acestui acord Raiffeisen Bank va acorda credite în valoare de până la 300 milioane euro IMM-urilor (conform definiţiei europene), pentru finanţarea activităţii curente sau a investiţiilor, pe termen mediu şi lung.

Steven van Groningen, preşedinte Raiffeisen Bank, a declarat: "Suntem încântaţi să fim parte a acestei iniţiative, implementată deja cu succes în alte patru ţări. În acest fel vom continua să fructificăm experienţa valoroasă acumulată până acum în implementarea unor instrumente financiare similare, susţinând competitivitatea şi creşterea mediului de afaceri din România. Noile acorduri vor permite unui număr de peste 2.000 de companii româneşti să beneficieze de condiţii de finanţare extrem de avantajoase - dobânzi atractive şi cerinţe reduse de garanţii".

Creditele IMM cu garanţii FEI vor fi acordate în lei, pentru finanţarea investiţiilor, acoperirea nevoilor de capital de lucru, pentru consolidarea sau pentru dezvoltarea activităţii (de exemplu achiziţia de materie primă, semifabricate şi stocuri, cheltuieli cu forţă de muncă, creanţe comerciale, utilităţi). Garanţiile FEI acoperă 60%, din valoarea creditului, fără nici un cost pentru firmele creditate.

Raiffeisen Bank a acordat deja peste 350 de milioane de euro IMM-urilor în cadrul iniţiativelor JEREMIE, pe parcursul derulării celor două acorduri încheiate cu Fondul European pentru Investiţii (EIF). Raiffeisen Bank deţine cea mai mare cotă de piaţă pe acest tip de finanţare IMM, peste 50% din totalul volumelor acordate de către toate băncile din ţara noastră, prin aceste programe.

Potrivit sursei citate, Raiffeisen Bank a anunţat ieri că a încheiat un alt parteneriat cu FEI, pe baza programului COSME în valoare de 177 milioane de euro, sumă care va fi de asemenea utilizată pentru susţinerea IMM-urilor româneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb