Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank România încheie o finanţare de 65,2 milioane de euro pentru Greenvolt

F.D.
Bănci-Asigurări / 2 iunie 2022

Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank România încheie o finanţare de 65,2 milioane de euro pentru Greenvolt

UniCredit Bank România a finalizat cu succes acordarea unui împrumut sindicalizat împreună cu Raiffeisen Bank Intenational şi Raiffeisen Bank România, oferind o finanţare totală de 65,2 milioane de euro pentru Greenvolt - Energias Renovaveis SA, potrivit unui comunicat de presă.

Finanţarea va fi folosită pentru achiziţia, prin intermediul subsidiarei sale V-Ridium Solar 45, a centralei fotovoltaice de 45 MWh LJG Greensource, situată în judeţul Giurgiu.

V-Ridium Solar 45 este o entitate românească deţinută de braţul de investiţii în energie regenerabilă a V-Ridium-Greenvolt.

V-Ridium/GreenVolt au fost asistaţi în această tranzacţie de Florin Vasilică, Managing Partner în cadrul NewBridge Capital în calitate de consultant exclusiv pentru tranzacţia de M&A şi pentru contractarea creditelor, de MPR|Partners pentru due diligence juridic şi pentru documentaţia privind procesul de M&A şi alte aspecte asociate acestuia, de EY România pentru due diligence financiar şi pentru aspecte destructurare fiscală şi contabilă, şi de Wind Consultants pentru due diligence tehnic.

Pentru această finanţare de tip "club loan", acordată pe o perioadă de 6,5 ani, UniCredit Bank a participat cu o cotă de 50% şi a acţionat în calitate de Aranjor şi Hedging Provider. Raiffeisen Bank International, care a participat cu o cotă de 25%, a acţionat în calitate de Aranjor şi Hedging Provider, în timp ce Raiffeisen Bank SA, care a participat cu cotă de 25%, a jucat rolurile de Aranjor, Agent şi Security agent.

Băncile au fost asistate în această tranzacţie de CMS România.

"Prin strategia adoptată la finalul anului trecut, UniCredit şi-a reafirmat angajamentul de a juca un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie mai durabilă. La fel ca în toate pieţele în care Grupul este prezent, şi în România toate deciziile şi acţiunile noastre au la bază fundamentele ESG, care devin o parte integrantă a modelului nostru de afaceri", a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

"Suntem mândri să fim parte din această tranzacţie pe care, în calitate de aranjor şi Hedging provider, am coordonat-o pentru clientul nostru Greenvolt. Pentru noi, este o realizare de referinţă pentru zona de finanţare pentru sectorul economiei verzi din România, iar tranzacţia, finalizată alături de ceilalţi finanţatori, reprezintă o realizare importantă pentru obiectivele de finanţare ESG ale UniCredit", a Nicola Longo Dente, Vicepreşedinte CIB UniCredit Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb