Ralu Filip: Audiovizualul trebuie să reflecte şi în week-end campania pentru europarlamentare

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 2 februarie 2007

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, susţine că media audiovizuale româneşti trebuie să reflecte şi în week-end campania pentru europarlamentare. Filip a declarat, ieri, citat de Rompres, că reglementările referitoare la alegerile europarlamentare din 13 mai, adoptate de Parlamentul României, "nu prevăd nimic în acest sens, acestea preluând, în schimb, prevederile controversatei Legi 373/2004". Actul normativ interzice reflectarea în week-end a campaniei electorale de către media audiovizuale.

Potrivit preşedintelui CNA, "lumea trebuie convinsă să iasă din casă, şi nu lăsată să se odihneas­că, în condiţiile în care, fiind vorba de europarlamentare, românii ar putea rămâne indiferenţi la semnalul aleşilor".

"Situaţia este inacceptabilă! E absurd să ai o campanie pentru Parlamentul European în care sâmbăta şi duminica să nu vezi nimic la televizor şi să nu auzi nimic la radio despre aceste alegeri!", a spus Ralu Filip. Singura ieşire din această situaţie este, în opinia preşedintelui CNA, "grăbirea de către parlament a adoptării modificărilor la Legea Audiovizualului, prin care sunt stabilite reguli valabile pentru orice tip de alegeri". Ele prevăd atât reglementări pentru reflectarea campaniei electorale în week-end, cât şi posibilitatea difuzării în aceeaşi perioadă a săptămânii de spoturi publicitare politice, în limita a 12 minute. Interzicerea difuzării aces­tor clipuri afectează dreptul la exprimare, contravenind reglementărilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), spune Ralu Filip. În acest sens, preşedintele CNA a explicat că, potrivit CEDO, acest gen de publicitate nu este confundat cu aceea comercială, ci reprezintă o formă de exprimare. "CNA nu fixează reguli, ci spune cum trebuie să se comporte posturile de radio şi televiziune. Noi nu dăm drepturi şi nu luăm drepturi!", a mai spus Ralu Filip.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb