RALUCA TURCAN: "Educaţia a fost de multe ori privită cu o lupă electorală"

A.B
Politică / 15 iulie 2020

"Educaţia a fost de multe ori privită cu o lupă electorală"

Educaţia a fost de multe ori privită cu o lupă electorală, a declarat miercuri vicepremierul Raluca Turcan, transmite Agerpres.

"Educaţia a fost de multe ori - aproape aş spune că la fiecare mandat şi la fiecare schimbare de ministru - a fost privită cu o lupă electorală, să fie bine pentru toată lumea ca să nu supărăm pe nimeni. De aceea am ajuns în momentul de faţă cu educaţia din România să nu fie percepută la nivel de masă acolo unde trebuie să ajungă un stat cu un set de măsuri integrate ca o sursă de dezvoltare şi de reuşită în viaţă. Avem în momentul de faţă nişte excepţii remarcabile cu copii extraordinari, cu rezultate extraordinare, cu profesori cu har şi implicaţi, dar la nivel de masă în continuare România este o ţară a decalajelor uriaşe", a spus Turcan, în cadrul unei dezbateri online organizate de Fundaţia World Vision România.

Vicepremierul a amintit că la nivelul Guvernului a fost constituit un grup de lucru pentru pregătirea începerii şcolii.

"Am constituit la nivel de Guvern inclusiv în parteneriat cu Preşedinţia României un grup de lucru prin care pregătirea şcolii în viitorul an şcolar să nu fie lăsată pe umerii exclusiv ai Ministerului Educaţiei, ci să fie un efort comun. În acest grup de lucru este şi Ministerul Dezvoltării Regionale. De ce? Pentru că investiţii pe partea de infrastructură se pot face prin Ministerul Dezvoltării Regionale. (...) Am chemat la o discuţie care a fost foarte bună şi reprezentaţii autorităţilor locale, Asociaţiei Comunelor din România, Asociaţiei Municipiilor şi Oraşelor din România şi Asociaţiei Oraşelor din România - trei entităţi administrativ teritoriale cărora le-am spus că începerea şcolii chiar din perspectiva lor ca şi primari nu poate fi lăsată doar pe umerii Ministerului Educaţiei şi eventual ai Guvernului. (...) Au venit cu măsuri alternative despre ceea ce s-ar putea face: de la containere, de la identificare de săli în care să se ţină cursuri, practic un efort şi o deschidere care pe noi ne-au bucurat foarte tare.

(...) Chiar şi confruntarea electorală care se prefigurează a fi în septembrie va avea ca element de departajare modul în care autorităţile locale înţeleg să se implice în pregătirea şcolii", a arătat Raluca Turcan.

În opinia sa, este dificil ca la grădiniţă şi în învăţământul primar să se ceară predarea online.

"La grădiniţă şi în învăţământul primar este foarte dificil să ceri şi să urmăreşti predarea online. Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar. Dar dacă vom ajunge să mergem pe predarea online atunci evident vor exista şi măsuri de sprijin pentru părinţi", a mai spus reprezentantul Executivului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Am constituit un grup de lucru"=recunoaștem că n-am făcut nimic si nu avem de gând să facem!Am câteva propuneri:

    -reduceti numărul de ore săptămânal la maxim 25( 5 ore pe zi)  

    -reduceti ff mult numărul claselor de uman de la licee  

    -dati burse doar la elevii care învață f bine(De exemplu la maxim 5 elevi din clasele de uman si la maxim 10 elevi de la real) 

    -abonamente gratuite pentru elevii care stau in autobuz in picioare si cu reducere50% pentru cei care vor să stea jos  

    -bac serios nu batjocura de acum cand se poate lua notă 5 minim fără să înveți nimic.  

    Dacă nu vă duce capul să faceți subiecte a adevărate luați de exemplu la mate un exercițiu din vechiul si actualul Gheba, si o sa vedeti amploarea dezastrului din ultimii 30 de ani. 

    La istorie împărțiți toată materia anului in 2 parti și trageți la sorți un subiect din prima parte (ex Voievodatul Trans. )si un subiect din partea a doua ( ex.Primul război mondial ).începeți cinstit notare a de la 1 si o să vedeți că majoritatea notelor vor fii între 2 și 4,de vă crucit nu alta.

    Dati afară din sistem profi de mate si română care nu au vocație și plătiți bine pe noii angajați. Sunt profi de mate care au distrus 36-40 de ani generații după generații de elevi. Cuantificat în bani aceste pierderi indirecte ar fii de ordinul milioanelor de € si doar un prost nu-mi dă aici dreptate.  

    Eu sunt convins ca Florin Salam poate vorbi mai competent despre Educatie, decat Tuta asta blonda, care intrebata fiind la un post tv ( in 2008 sau 2009), ce varsta are, a raspuns 28, iar moderatorul i-a atras atentia, spunand ca in CV-ul ei scrie 32 , la care tuta a raspuns ca asa e, dar in acel moment se gandea la altceva!

    Astfel de specimene conduc astazi Colonia! De fapt, o administreaza in folosul Stapanilor lor externi, conducatorii de facto ai Coloniei!  

    Romania educata a lui iohanis

    RALUCA

    IAR TE DOARE BURAT FATO!

    ia ceva de calmare 

    100 de ani în urma ,, CIAINA " .....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb