Raluca Turcan: "PNL a fost praf la alegerile din decembrie"

Ziarul BURSA #Politică / 24 aprilie 2017

Raluca Turcan: "PNL a fost praf la alegerile din decembrie"

Europarlamentarul Daniel Buda a fost reales preşedinte al PNL Cluj

Raluca Turcan, preşedinte interimar al PNL, a declarat, duminică, la Cluj, că nu crede în faptul că, în situaţia actuală, PNL ar fi avut o guvernare mai bună în cazul în care ar fi câştigat alegerile din decembrie.

Ea a atras atenţia asupra faptului că, la precedentele alegeri, "PNL a fost praf" şi că datoria ei este de a se asigura că "toţi colegii au înţeles ce s-a întâmplat".

Raluca Turcan a declarat: "Gândiţi-vă că am fi ajuns la guvernare cu acest partid care scârţâie din toate încheieturile. Credeţi sincer că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum? Mie mi-e teamă că în unele locuri nu, şi asta pentru că am fost în trecut fără fermitate, fără consecvenţă, fără o poziţie clară asumată, fără decizii urmate indiferent de ultimele persoane care sună pentru a le influenţa. Am avut o cruntă ruptură între centru şi baza partidului, o fractură între conducerile judeţene şi baza celor mulţi. Cu astfel de fisuri, PNL nu ar fi putut urmări cu decenţă, integritate, profesionalism şi consecvenţă valorile şi soluţiile la guvernare", a spus Raluca Turcan, potrivit news.ro.

Aceasta a mai adăzugat că a comandat un raport profesionist pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu PNL: "Concluzia acestui raport a fost că, în pofida unor rezultate foarte bune, Partidul Naţional Liberal a fost praf. Am spus-o şi o repet cu riscul de a deranja. Nici nu e greu, mai ales că sunt femeie şi a fost o perioadă în care în PNL a fost mai greu să colaboreze cu o anumită structură de conducere. După acel praf obţinut la parlamentare, riscăm să nu fi înţeles unde am greşit şi să repetăm erorile în unele locuri. Asta mă doare şi mă preocupă. La viitoarele alegeri interne am datoria să mă fi asigurat că toţi colegii din PNL au înţeles ce s-a întâmplat şi măcar au încercat să corecteze. Să nu ne mai plângem după".

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal a mai spus că formaţiunea pe care o conduce trebuie să atragă electoratul care a plecat spre "USR şi alte nebunii", astfel încât să redevină o alternativă credibilă pentru PSD.

Raluca Turcan a explicat că PNL are nevoie de schimbări din interior cu care să convingă electoratul urban.

"Situaţia nu este atât de dezastruoasă, PSD a câştigat la nivel naţional cu 45%, sunt 55% care nu susţin politica PSD, care resping corupţia, superficialitatea şi aroganţa şi modul dominator al PSD de a face politică. Avem spaţiu, însă ca să îi atragem pe oameni alături de noi, să facem schimbări în interior. La alegerile parlamentare am luat 20%, iar în sondaje avem acum 24-25%. Cred că bazinul PNL e în jur de 20% însă ca să ajungem la 30-35% trebuie să venim cu valori care să ne credibilizeze. Trebuie să recuperăm electoratul urban, pe care primarii PNL au simţit că l-au pierdut, s-au dus spre alte curente, spre USR şi alte nebunii. Acei oameni sunt dezorientaţi şi avem datoria să le oferim o alternativă în PNL. Să demonstrăm zi de zi că PNL poate fi o alternativă credibilă la PSD", a explicat liderul PNL.

Ludovic Orban: "PNL va avea pregătită suliţa pentru a răpune balaurul roşu"

Liberalul Ludovic Orban este convins că la viitoarele alegeri PNL va avea pregătită suliţa pentru a răpune "balaurul roşu".

"După zăpada mieilor vin vremuri bune pentru PNL", a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres. Domnia sa a continuat: "Trebuie numai să ne alegem cu înţelepciune conducătorii, trebuie, după aceea, ca cei pe care i-am ales să nu-i lăsăm să facă ce vor şi să-i tragem de mânecă de fiecare dată când greşesc. Trebuie să ne recăpătăm demnitatea, încrederea, să ne recăpătăm credibilitatea mesajului. (...) Şi pentru că astăzi este Sf. Gheorghe, am convingerea că PNL, la momentul viitoarelor alegeri, va avea lancea, suliţa pregătită pentru a răpune balaurul roşu''.

De asemenea, el s-a declarat convins că armonia şi înţelegerea vor deveni regulă în partid.

"Eu cred în destinul PNL. Aşa cum Emil Boc (...) a răspuns prin victoria absolut strălucită de la alegerile din 2012 pentru funcţia de primar, la fel cred că PNL are forţa de a renaşte. Vă felicit pentru înţelegerea, armonia şi unitatea de care daţi dovadă. Unul dintre motivele pentru care cred în PNL este că-i văd alături pe Emil Boc şi pe Marius Nicoară, care au fost, în 2012, protagoniştii unei bătălii neadevărate, epopei, şi împreună cred că au luat vreo 100.000 de voturi din vreo 114.00, adică aproape 90% din voturile clujenilor. Şi, când îi văd împreună şi într-o relaţie atât de armonioasă şi prietenească, am convingerea că în PNL această armonie şi înţelegere va deveni regulă", a mai spus liberalul.

Cătălin Predoiu: "Liderii PNL să-şi declare afacerile pe care le au cu PSD"

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu le-a cerut liderilor liberali, duminică, la Consiliul de coordonare judeţean al PNL Cluj, să-şi declare afacerile pe care le au cu social-democraţii: "Duplicitatea internă este văzută şi din exterior, ni se reproşează inconsecvenţa mesajului. Ba suntem de dreapta, ba de centru, ba de stânga. Mai trebuie ceva făcut în viitor, avem nevoie de mai mult deranj la adresa PSD, pentru că oamenii din afara partidului încă ne suspectează că avem o oarecare edulcoraţie faţă de ei. Eu aş cere să ne declarăm toţi liderii afacerile cu PSD, care sunt şi care au. Ar fi interesant. Este normal să vedem de ce contra PSD se ridică atât de puţini lideri. Sunt lideri ai partidului care au uitat de PSD şi nu mă refer doar la centru. Este normal să ne câştigăm încrederea arătând cetăţenilor că nu avem niciun fel de conflict de interes în materie de PSD. Atunci oamenii vor înţelege că putem să ne luptăm cu ei şi că îşi pot încredinţa destinele politice PNL".

El a susţinut că PNL ar trebuie să se "decooperativizeze".

"Vreau să ne uităm în faţă şi să vedem ce-i de făcut. Părerea mea e că unul din principalele lucruri care trebuie făcute în PNL este decooperativizarea. (...) Cred că vremea cooperativelor, de oriunde ar veni, a încetat, s-a încheiat. E vremea oamenilor liberi. (...) Forţă şi expertiză există în PNL, trebuie doar să ne scuturăm de metehne. Şi acesta e în primul rând rolul dumneavoastră, care trebuie să cereţi mai mult de la liderii dumneavoastră, să cereţi să pună în acord faptele cu vorbele şi să vorbească acelaşi lucru în locuri diferite'', a completat liderul liberal.

Europarlamentarul Daniel Buda a fost reales, duminică, preşedinte al PNL Cluj.

Buda a fost singurul candidat şi a obţinut 389 de voturi "pentru'' şi 11 "împotrivă''.

Prim-vicepreşedinţi au fost aleşi senatorul Marius Nicoară şi primarul de Huedin, Mircea Moroşan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb