RALUCA TURCAN: ''Schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor''

G.U.
Politică / 24 noiembrie 2020

''Schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor''

Schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor, afirmă vicepremierul Raluca Turcan, după ce, în cursul zilei de astăzi, a avut o nouă serie de discuţii cu reprezentanţii artiştilor din România, transmite Agerpres.

"Ideea de la care am plecat când am gândit schema de ajutor de stat pentru cultură a fost să ajutăm întregul mediu cultural-creativ şi avem în vedere aproximativ 100 de milioane de euro pentru o schemă de ajutor de stat dedicată. Este important să vedem câţi artişti vor aplica pentru această schemă", a scris Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează că, în cadrul întâlnirii de astăzi, a fost prelungită perioada în care potenţialii beneficiari se pot înscrie în Registrul Sectorului Cultural până pe 9 decembrie, informează Agerpres.

"Am anunţat că intenţionăm să prelungim până în iunie 2021 acordarea indemnizaţiei pentru persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturi de autor şi drepturile conexe. Acestea pot aplica lunar pe platforma https://aici.gov.ro foarte simplu, în baza unei copii a unui contract de drepturi de autor şi drepturi conexe din ultimele 9 luni anterior declanşării stării de urgenţă. Artiştii reprezintă inima sectorului cultural, iar acest lucru ne dorim să reiasă din actuala schemă de ajutor de stat", arată Raluca Turcan.

Luni, peste 90 de artişti români, între care Delia, Antonia, Carla's Dreams, Connect-R, Florin Ristei, Horia Brenciu, Inna, Loredana, Paula Seling, Smiley, Ştefan Bănică, Vama şi Voltaj, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care solicită includerea artiştilor în schema de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural.

În scrisoarea deschisă, adresată deopotrivă vicepremierului Raluca Turcan şi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, postată pe Facebook, artiştii subliniază că "existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. dragilor, sa nu uitati de cultura fizica

    tot cultura este si ea 

    culmea tupeului totusi aceasta lista dar probabil ca toti de pe acea lista in frunte cu DELIA, CHIRILA, SMILI SI ALTII VOR APAREA IN CONCERTE DE BINEFACERE 

    sper pentru ca altfel nu realizeaza ce u pierdut pentru viitor! 

    daca s-ar fi luptat pt altii as fi zis BRAVO lor

    asa insa dupa mediatizarea facuta pe seama DELIEI ref ce penthous si-a luat si acum sta cu mana intinsa la cersit m-a convins definitiv ref la caracterul care o "MACINA" 

    1. Gen chirila,oana pelea ,manole dadeau placute suedeze asistatilor sociali adica pensionarilor si celor cu salariu minim ca stau cu mana intinsa la guvernanti la munca puturosilor nu la cersit lucrati si voi intr o fabrica nu asteptati pomana

    e plin de artiști de-a lui Ion Luca , Caragiale ...jale...jale....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb