RAMONA MĂNESCU: "Dezvoltarea infrastructurii de transport, unul dintre aspectele cheie ale economiei româneşti"

G.S.
Politică / 11 februarie 2014

Dezvoltarea infrastructurii de transport reprezintă unul dintre aspectele cheie ale economiei româneşti, care în mod incontestabil va contribui la creşterea competitivităţii economice, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, în cadrul unui seminar franco-român asupra parteneriatelor public-private în infrastructura de transport.

Potrivit unui comunicat de presă, ambasada Franţei în România, prin intermediul Serviciului Economic, a organizat alături Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură franceză în România (CCIFER), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor şi cu Departamentul Marilor proiecte de infrastructură şi investiţii străine, un Seminar franco-român asupra parteneriatelor public-private în infrastructura de transport.

"Dezvoltarea infrastructurii de transport reprezintă unul dintre aspectele cheie ale economiei româneşti, care în mod incontestabil va contribui la creşterea competitivităţii economice, facilitarea integrării economice în Uniunea Europeană şi va permite intensificarea schimburilor comerciale. Obiectivul strategic al Guvernului român în politica din domeniul transporturilor este de a asigura infrastructura şi serviciile care să susţină activitatea economică şi socială, precum şi îmbunătăţirea calităţii vieţii", a declarat ministrul român al Transporturilor.

Domnia sa a precizat: "Pentru atingerea acestui obiectiv, avem în vedere dezvoltarea de centre naţionale intermodale, modernizarea infrastructurii feroviare şi rutiere, modernizarea aeroporturilor naţionale şi regionale, modernizarea infrastructurii de transport pe căi navigabile interioare şi maritime".

La rândul său, Ambasadorul Franţei, domnul Philippe Gustin, a subliniat importanţa cooperării franco-române în acest domeniu.

"Infrastructurile de transport sunt de fapt o miză majoră pentru economia românească.(...). Cooperarea în domeniul infrastructurilor de transport, în abordarea sa cea mai largă (autostrăzi, cale ferată, transporturi urbane, porturi şi aeroporturi etc.) este o prioritate a parteneriatului strategic stabilit în Franţa şi România în februarie 2013 de către prim ministrii nostri. Parteneriatele public private sunt de asemenea bine definite ca o axa de cooperare bilaterala privilegiată", a declarat domnul Gustin.

În cadrul parteneriatului strategic bilateral, Franţa şi România au ales să relanseze cooperarea lor în sectorul infrastructurii prin organizarea unui Seminar asupra parteneriatelor public-private (PPP). Acest eveniment a intervenit chiar în momentul în care un nou proiect de lege, care reformează cadrul juridic al parteneriatelor public-private este în curs de aprobare, dezbaterea planând în prezent asupra normelor de aplicare a legii.

La eveniment au luat parte doamna Ramona Mănescu, Ministru al Transporturilor, Excelenţa Sa domnul Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei precum şi numeroşi oameni de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb