Titlurile reţelei de servicii medicale private MedLife (M) au înregistrat un randament de 5,32%, în perioada 7 - 14 iunie, în raport cu moneda euro, clasându-se printre acţiunile cu cel mai bun randament din indiciele BET, în intervalul de timp avut în vedere.
Titlurile companiei au dezvoltat o mişcare de creştere puternică începând cu jumătatea lunii mai, după ce prestatorul de servicii medicale şi-a raportat rezultatele pentru primul trimestru al anului. Ulterior, Erste Group a ridicat ţinta de preţ pentru acţiunea MedLife la 6,06 lei, faţă de cea de 4,19 lei indicată în aprilie, şi a schimbat recomandarea din "Menţine" în "Acumulare", conform unui raport de analiză publicat pe portalul BVB Research Hub.
Majorarea ţintei de preţ şi modificarea recomandării are la bază rezultatele peste aşteptări raportate de prestatorul de servicii medicale în primele trei luni ale anului şi faptul că aşteptările echipei Erste privind evoluţia motoarelor afacerii au fost validate de management în ceea ce priveşte creşterea tarifelor şi a principalelor elemente de costuri, conform raportului.
Noua ţintă este cu circa 8% peste preţul acţiunii MedLife de ieri, cu jumătate de oră înaintea închiderii sesiunii de tranzacţionare, de 5,6 lei.
• Afaceri, profit şi marje în creştere, în primele trei luni ale anului
Pentru primele trei luni ale anului, MedLife a raportat o cifră de afaceri de 646,6 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de cea din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce profitul net a fost de 13,1 milioane lei, în creştere cu 55,5%. La nivel individual, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net de 4,1 milioane lei, faţă de o pierdere de 3,8 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut. Marja operaţională a crescut de la 5,21% în primul trimestru al anului trecut până la 6,46% în perioada similară a acestui an, pe întregul an 2023 fiind chiar mai mică, de 4,14%.
"Îmbunătăţirea marjelor de profit oferă o perspectivă încurajatoare pentru restul anului, însă deocamdată suntem abia la începutul a ceea ce ar putea fi revenirea către rezultate mai apropiate de cele din trecut", se menţionează într-un raport al brokerilor de la Prime Transaction de la jumătatea lunii trecute.
Săptămâna trecută, MedLife a anunţat deschiderea primei unităţi dedicate sănătăţii mintale din Constanţa.
Pentru acest an, prestatorul de servicii medicale private şi-a bugetat venituri operaţionale consolidate de 2,62 milioane de lei, cu 18% peste cele din 2023 şi un profit net de 21,8 milioane lei, faţă de o pierdere de 4,2 milioane lei în anul trecut.
MedLife este una dintre preferatele Pilonului II - la finele lunii aprilie toate cele şapte fonduri de pensii private obligatorii avea acţiuni ale prestatorului de servicii medicale. În total, fondurile Pilon II controlau 37,4% din companie, cea mai mare deţinere fiind a fondului administrat de NN Pensii, de 13,23% din capitalul MedLife.
Familia Marcu are aproape 40% din prestatorul de servicii medicale după cum reiese din ultimele raportări de la BVB.
• Indici - BET s-a depreciat cu 2,09%
Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 2,09%, în perioada 7 - 14 iunie.
Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 1,68%, în intervalul avut în vedere, iar indicele BET-XT, ce include cele mai lichide treizeci de titluri ale bursei noastre, s-a depreciat cu 1,73%, în perioada menţionată.
• Antibiotice - între cele mai rentabile acţiuni de la BVB
Acţiunile Aages se situează în topul randamentelor de la BVB, din intervalul 7 - 14 iunie, cu o creştere de 20,17%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se găsesc acţiunile Antibiotice, cu o apreciere de 15,45%, iar pe poziţia a treia se află titlurile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră, cu o creştere de 14,75%.
• Fonduri de investiţii - randament de 3% pentru FDI SanoGlobinvest
Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 6 - 13 iunie, este condus de titlurile FDI SanoGlobinvest, cu o apreciere de 2,17%%. Titlurile OTP Global Mix Clasa E au înregistrat o creştere de 1,65%, similară cu cea a OTP Global Mix Clasa L, în intervalul de timp mai sus menţionat.
Bitcoin a avut o scădere de 4,75%, în perioada 7 - 14 iunie, iar cotaţia aurului a urcat cu 1,19%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.
Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.