RĂPITĂ ŞI ELIBERATĂ Fiica de 26 de ani a ambasadorului afgan în Pakistan a fost sechestrată cinci ore

G.B
Internaţional / 18 iulie 2021

Silsila Alikhil (Sursa foto: Twitter)

Silsila Alikhil (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Afganistanul şi-a rechemat astăzi ambasadorul din Pakistan, invocând răpirea fiicei acestuia şi persistenţa ameninţărilor la adresa securităţii personalului diplomatic. De asemenea, mai mulţi înalţi diplomaţi afgani aflaţi la post la Islamabad au fost rechemaţi în ţară, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

---

Actualizare - Ministerul de Externe afgan l-a convocat ieri pe ambasadorul Pakistanului la Kabul, Mansoor Ahmed Khan, şi a emis ''un protest viguros'' după ''răpirea'' timp de mai multe ore a fiicei ambasadorului afgan la Islamabad, descrisă drept ''grav incident'', relatează France Presse, citată de Agerpres.

---

Silsila Alikhil, fiica ambasadorului afgan în Pakistan, a fost răpită vineri seară în Islamabad, dovedindu-se că poziţia diplomatică nu îi scuteşte pe înalţii funcţionari din zonă de neplăceri.

Potrivit ministerului afgan, tânăra în vârstă de 26 de ani, a fost "răpită câteva ore" de necunoscuţi şi "eliberată după ce a fost torturată".

Raportul medical arată că Silsila Alikhil, a fost bătută crunt şi prezintă urme de frânghie la încheieturile mâinilor şi la picioare. Totodată există suspiciunea că tinerei i-ar fi fost rupte mai multe oase, din acest motiv, medicii au decis să fie supusă unor investigaţii amănunţite, informează Associated Press.

Potrivit raportului, Silsila Alikhil a fost torturată mai bine de cinci ore. Ea a fost adusă la spitalul din Islamabad de către poliţişti.

Ministerul de Externe al Pakistanului a declarat într-un comunicat că fiica ambasadorului afgan a fost "agresată" şi a anunţat că a lansată o anchetă.

"Securitatea ambasadorului (afgan) şi a familiei sale a fost consolidată, iar poliţia încearcă să găsească şi să aresteze vinovaţii pentru a-i aduce în faţa justiţiei", a subliniat ministerul.

În timpul serii, ministrul pakistanez de interne Sheikh Rashid Ahmed a confirmat că fata a fost răpită, indicând pe Twitter că "a primit de la prim-ministrul Imran Khan ordinul de a folosi toate mijloacele pentru arestarea celor implicaţi în răpirea fiicei ambasadorului afgan".

"Poliţia şi alte agenţii de aplicare a legii trebuie să investigheze acest incident cu prioritate, să facă lumină asupra subiectului şi să aresteze vinovaţii în termen de 48 de ore", a adăugat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb