RAPORT EAST CENTER ŞI UKRAINE PRISM: Antena 3 şi România TV fac jocurile Moscovei

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 22 august 2018

Antena 3 şi România TV fac jocurile Moscovei

Evenimentele din 10 august hrănesc o campanie nouă de dezinformare din partea posturilor tv şi cotidianelor apropiate puterii politice. Pentru jurnaliştii care servesc arcul guvernamental, imaginile filmate de oamenii simpli din Piaţa Victoriei nu sunt relevante, sunt trucate pentru că aşa spune europarlamentarul şi "specialista" Norica Nicolai, sunt nişte fake-news-uri pentru că nu corespund poziţiilor oficiale prezentate de Ministerul de Interne şi de Jandarmerie.

Începând din 11 decembrie 2016, după câştigarea alegerilor parlamentare de către coaliţia PSD-ALDE, ei şi-au intensificat propaganda în favoarea puterii şi împotriva Comisiei de la Bruxelles şi a aliaţilor din NATO.

Acest tip de propagandă este specifică instituţiilor mass-media folosite de Kremlin pentru campaniile de dezinformare din ţările central şi est-europene, conform unui studiu realizat de organizaţiile neguvernamentale East Center (din Polonia) şi Ukraine Prism (din Ucraina). Studiul a fost finanţat de German Marshall Fund of the United States, de Grupul de la Vişegrad şi de guvernul Olandei.

Conform documentului întocmit de East Center şi Ukraine Prism, Româ­nia, din cauza apropierii faţă de aliaţii vestici din NATO, după anul 2004, şi din Uniunea Europeană, după 1 ianuarie 2007, precum şi a politicii faţă de Republica Moldova şi a susţinerii Ucrainei în cazul Euromaidan şi al anexării ilegale a Peninsulei Crimeea de către Rusia, a devenit ţinta arsenalului de dezinformare folosit de puterea politică de la Kremlin. Această dezinformare "include campanii de comunicare şi psihologice menite să destabilizeze mediul politic şi social exis­tent şi să schimbe atitudinea po­pulaţiei faţă de agenda publică", după cum afirmă cei de la East Center şi Ukraine Prism.

Raportul întocmit de cele două organizaţii din Polonia şi Ucraina susţine că o amprentă asupra campaniei de dezinformare, începută de Moscova prin intermediul unor posturi de televiziune şi a unor ziare din ţara noastră, este constituită din faptul că România încearcă să devină independentă din punct de vedere energetic faţă de Rusia.

Conform afirmaţiilor autorilor studiului, în acest moment doar o pătrime din necesarul de consum este importată din Rusia, restul fiind asigurat de resursele naturale existente în ţara noastră.

Din ceea ce declara în urmă cu o lună şeful PSD Liviu Dragnea, demararea exploatării gazelor naturale din Marea Neagră ar crea o independenţă energetică totală a României care s-ar transforma şi într-un actor important pe piaţa central şi est-europeană a comerţului şi distribuirii acestor resurse.

Din coroborarea afirmaţiilor din studiu şi din declaraţiile politicienilor români după adoptarea în Parlament a legii offshore, ar reieşi că Rusia şi propagandiştii ei din media din ţara noas­tră au tot interesul ca actul normativ să intre în vigoare cât mai târziu şi în actualele condiţii care sunt neatractive pentru companiile care deţin resursele financiare pentru a dezvolta sectorul upstream. Lipsa investiţiilor ar duce practic la inaplicabilitatea legii şi la continuarea dependenţei faţă de gazul rusesc.

La această stare de fapt contribuie şi faptul că, după ce UE a aplicat sanc­ţiuni economice Rusiei pentru anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, s-a constatat o scădere cu 34% a relaţiilor comerciale româno-ruse.

Antena 3 şi România TV, promotorii ştirilor false

Conform studiului întocmit de East Central şi Ukraine Prism, în ţara noas­tră există 71 de site-uri de ştiri care folosesc intens informaţiile false. Printre acestea, autorii lucrării au inclus şi site-urile de ştiri ale televiziunilor Antena 3 şi România TV, precum şi stiripesurse.ro şi dcnews.ro

Autorii documentului susţin că "ştirile prezentate de aceste site-uri web şi preluate de cele două posturi de televiziune sunt similare şi variază de la paleta naţionalistă la o campanie anti-UE, anti-NATO şi anti-SUA, spunând des­pre ţara noastră că nu este o colonie, un vasal sau o marionetă a puterilor occidentale, a decadenţei acestuia. Totodată, sunt criticate valorile occidentale cum ar fi capitalismul, globalizarea, ideea de corectitudine politică, minorităţile, drepturile de gen etc. Valorile şi principiile occidentale sunt analizate în opoziţie evidentă cu societatea româ­nească ilustrată ca titulară a valorilor adevărate tradiţionale, religioase şi morale".

Conform documentului întocmit de cele două organizaţii din Polonia şi Ucraina, alte site-uri de ştiri critică faptul că ţara noastră achiziţionează de la americani doar echipamente militare second-hand, pentru care plăteşte sume exorbitante. De exemplu, achiziţionarea unei escadrile de avioane F-16 folosite anterior de forţele aeriene portugheze a fost văzută ca o manevră costisitoare pentru un echipament care nu este necesar, deoarece ţara noastră nu ar fi ţinta vreunei ameninţări externe.

În studiu se afirmă că toate aceste ştiri false urmează "foaia de parcurs" stabilită de maşina de propagandă de la Kremlin şi vizează crearea în rândul populaţiei a unei stări psihologice de paranoia cu privire la partenerii euro-atlantici.

Campania anti-Soros

East Center şi Ukraine Prism afirmă că punctul cel mai important al dezinformării practicate de cele două posturi de televiziuni şi de site-urile de ştiri mai sus enumerate se referă la misiunea lor de a "ajuta" România să scape de influenţa "malefică" a cunoscutului om de afaceri şi filantrop american George Soros.

Autorii studiului afirmă că, din analiza ştirilor prezentate de cele două pos­turi tv, reiese că reţeaua de ONG-uri a lui Soros ar conspira neîncetat, nu doar împotriva actualei puteri politice, ci şi împotriva existenţei statale şi tradiţionale a românilor.

Reamintim în acest context că atât Antena 3, cât şi România TV s-au declarat partizane ale proiectului de lege iniţiat de un grup de social-democraţi prin care se va încălca modul de des­făşurare a activităţii de către organizaţiile neguvernamentale, precum şi modul lor de finanţare. Totodată, cele două posturi tv au susţinut în nenumărate rânduri că manifestanţii din Piaţa Victoriei, pe parcursul celor aproape 20 de luni de protest, au fost finanţaţi de George Soros. Mai mult, în ştirile din ianuarie şi februarie 2017, când Antena 3 şi România TV susţineau că fiecare manifestant împotriva guvernului Grindeanu şi a celebrei OUG 13, a primit câte 50 lei de la filantropul american, fiind plătiţi chiar şi câinii prezenţi în Piaţa Victoriei.

Studiul făcut de cele două organizaţii din Polonia şi Ucraina susţine că această demonizare a lui George Soros a fost pregătită în laboratoarele de dez­informare de la Kremlin şi a fost livrată celor două posturi de televiziune din ţara noastră, precum şi site-urilor de ştiri online apropiate de Moscova.

În document se mai spune că, pe lângă propaganda rusă, ştirile false sunt furnizate şi de unii politicieni din coaliţia de guvernământ, pentru a-şi justifica acţiunile politice controversate, susţinând că o fac din dorinţa de a proteja poporul de interesele companiilor multinaţionale occidentale, care i-ar exploata pe românii simpli şi decenţi. În acest context amintim campania de dezinformare de la Antena 3 şi România TV, ce, în emisiunile în care au fost prezenţi Liviu Dragnea - şeful PSD, Olguţa Vasilescu - Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Eugen Teodorovici - Ministrul de Finanţe, au susţinut că şefii companiilor multinaţionale îi obligă pe angajaţi să participe la protestele din Piaţa Victoriei şi că nu doresc să mărească salariile, în condiţiile în care cele mai bune remuneraţii din ţara noastră sunt plătite tocmai de aceste companii.

Campania anti-UE

Un alt aspect devoalat de cei de la East Center şi Ukraine Prism este referitor la mesajele media împotriva Uniunii Europene. Conform autorilor studiului, în ultima vreme în cadrul emisiunilor realizate de posturile tv partizane politic din ţara noastră sunt chemaţi, în calitate de invitaţi, anumiţi specialişti şi analişti politici care sus­ţin că aderarea la UE a fost de fapt o eroare şi că Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi eforturile anticorupţie întreprinse de România în ultimii ani sunt doar instrumente de intervenţie străină de către puterile occidentale.

Menţionăm că la aceste păreri achiesează de multe ori şi politicienii care participă la aceste emisiuni şi care sus­ţin că nici Comisia de la Bruxelles şi nici aliaţii din NATO (vedeţi cazul scrisorii întocmite de cei 12 ambasadori) nu trebuie să intervină în problemele interne ale României, probleme care însă afectează grav statul de drept, democraţia şi libera exprimare (vezi cazul intervenţiei violente a Jandarmeriei la mitingul din 10 august).

În studiu se mai spune că, pentru a da un sens atacurilor, propaganda a identificat în ultimul an trei duşmani politici: preşedintele Klaus Iohannis, fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kövesi şi Hans Klemm, ambasadorul SUA în Româ­nia. Conform autorilor, Klaus Iohannis şi Codruţa Kövesi nu au fost aleşi aleatoriu de posturile de propagandă, deoarece ambii susţin valorile şi principiile NATO şi ale UE. Ei susţin că, în această strategie de demonizare a liderilor pro-occidentali, a fost inclus şi fostul comisar european pe agricultură, fostul prim-ministru Dacian Cioloş despre care cele două posturi tv mai sus amintite au susţinut că este fiul nelegitim al lui George Soros.

Studiul mai afirmă că o mare parte din dezinformare este generată de politicieni şi de persoanele cu influenţă care, împreună cu jurnaliştii şi mijloacele media ce le deservesc interesele, au folosit şi au propagat strategii de dez­informare similare cu cele angajate de propaganda susţinută de Kremlin. Apărând agenda lor politică, asigurarea intereselor lor, înăsprirea stării lor de putere, politicienii de stânga şi-au construit mesaje populiste în care Occidentul, Soros şi companiile multinaţionale sunt cei care nu vor binele ţării.

Grupurile vulnerabile supuse propagandei media

East Center şi Ukraine Prism susţin că toate ştirile false, care apar în media românească şi care servesc în primul rând politicii Kremlinului, sunt îndreptate către trei grupuri ţintă. Dezinformarea subtilă se adresează politicilor locale instabile şi atacă vulnerabilităţile instituţiilor democratice.

În document se arată: "Primul grup vulnerabil este constituit din naţionalişti, indiferent că aceştia se situează la stânga sau la dreapta politică. Propaganda susţine că România este o naţiune specială, că aliaţii din vest trebuie să respecte deciziile puterii politice de la Bucureşti, că este necesară o poziţie independentă şi dezvoltarea de relaţii de prietenie şi comerciale cu Rusia. Hegemonia NATO şi a UE sunt combătute şi catalogate ca imperialiste, iar despre România se spune că nu trebuie să fie colonia sau vasalul nimănui, în ciuda conflictelor regionale şi a corupţiei liderilor politici".

Studiul arată că un alt grup ţintă al propagandei este constituit din ultraortodocşi, conform cărora disfuncţionalitatea şi decadenţa Vestului sunt evidente în comparaţie cu etica superioară tradiţională a societăţii româ­neşti şi cu credinţele religioase. În acest context amintim campania privind referendumul pentru familia tradiţională pe care posturile Antena 3 şi România TV au demarat-o cu mult înaintea anunţării de către guvernul Dăncilă a datei la care va avea loc acest scrutin. În campania respectivă, s-a pus accentul pe imoralitatea UE şi a aliaţilor vestici care susţin drepturile de gen, fără a li se da posibilitatea reală de exprimare celor care susţin că toţi cetăţenii au drepturi şi libertăţi egale.

Conform autorilor studiului, ultimul grup ţintă al propagandiştilor este constituit din nostalgicii regimului comunist, majoritatea fiind persoane vârstnice, care au fost afectate de tranziţia din România, care sunt marginalizaţi economic şi social şi care sunt uşor manipulaţi de elitele politice.

Poate, din această cauză, conform raportului World Press Freedom Index pentru anul 2017, România ocupă locul 46 din 180 de state, cu obiecţiunea că mass-media din ţara noastră este "manipulată şi spionată, că este politizată excesiv, cu mecanisme de finanţare corupte, cu politici editoriale subordonate proprietarului, cu interese şi infiltrarea agenţiilor de informaţii şi personalului".

Toată această stare de lucruri a dus la "transformarea mass-media din ţara noastră în instrument de propagandă politică, lucru vizibil mai ales în anii electorali".

Acest fapt a generat statistica din Digital News Report 2018 întocmit de Reuters Institute, în care, la capitolul privind încrederea în trusturile media din ţara noastră, România TV şi Antena 3 ocupă ultimele două locuri - 14 şi 15 - cu 5,39, respectiv 5,36 puncte, pe o scară de la 0 la 10.

Menţionăm că studiul întocmit de Reuters Institute a fost realizat pe mai multe ţări situate pe toate continentele, a fost comandat de BBC, în colaborare cu Broadcasting Authority of Ireland, şi a fost realizat cu ajutorul Insititutului de cercetări media din cadrul Universităţii din Hamburg (Germania), al Universităţii din Canberra (Australia), cu Roskilde University, cu Centrul de cercetări media din Finlanda, cu Centrul francez de studii privind media şi cu o universitate din Spania.

Opinia Cititorului ( 86 )

  1. Cam nasol .. primele 3 mesaje nu sunt din bula adevarului propovaduit de Bursa ..la 5:45 se trezeste Make si da cu festalaul ..nu esti din bula, esti psd-ist..postac platit ..in buna traditie a dublului standard

    1. :))) ... uite ca e cineva si pe tura de noapte .. vai vai vai... ce presa libera si frumoasa !

      MAKE este treaz, a constatat ca primele 3 mesaje la care te referi, incalca grosolan Regulamentul postarilor si drept urmare, le-a trimis la gunoi.

      MAKE sta sa se gindeasca, acum, daca nu care cumva mesajul tau ar merita aceeasi soarta.

      Tu stii cine l-a salvat de la moarte pe Dragnea??

      Tocmai ne-a zis la latrina tv ca ..patru străini s-au cazat la athenee palace plătiți de un om celebru. 

      Ok. 

      Cine l-a salvat, căci SRI nu da inf.decat la Iohanis (dragnea dixit) 

      Cine i-a dat informatia despre călăi?

      :) 

      Sper doar sa nu dureze 30 de zile..nu as suporta atatea emotii ..:)

      Poate o prostituată de lux le-a sucit mintea și le-a dezlegat mințile

      Dar, se știe, curvele de lux ciripesc la ...servicii (alea nasoale la politie)

      Deci dacă sri e paralel cu dragnea, cine l-a salvat pe Salvatorul neamului? 

      Prietene, elibereaza-te din aburii....nu stiu eu in ce aburi plutesti.... intre noi doi, eu reprezint presa, iar tu altceva.

      Wtf dude? ai visat urat? te bagi asa, tam-nesam, in dialog? ce oameni ..

      Le-a dezlegat limbile, erata

      SRI n-ar fi ajuns în prag de desființare dacă nu era constituit numai din sifoane.

      Tu reprezinți presa. Și Mălin Bot reprezintă presa. :)

      un pic lipsita de modestie afirmatia ta .. as zice ca doar faci parte din presa ..nu ca o reprezinti..pe de alta parte, chiar daca ai reprezenta presa iar eu altceva, asta nu te face cu nimic mai bun .. am impresia ca te urci pe un fals postament cand te reclami reprezentantul presei in relatia cu oricine..cu mine, in cazul de fata ..

      Ce vrei?

      sau cel din Piata Victoriei.

      Ce vrei?

      Echitate între valori. :))

      OK

      Mai vrea cineva ceva, sau ma duc sa ma culc? 

      sa renunti la atitudinea condescendenta in relatia cu cititorii care au alte opinii fata de cele ale tale .. in situatii de genul acesta nici macar istoria nu va stabili cine a avut dreptate..de ce ai face-o tu?

      Nu crezi ca esti cam exagerata, draga?

      "condescendént, ~ă a [At: SBIERA, F. S. 351 / Pl: ~nți, ~e / E: fr condescendant] 1-2 Care are o atitudine plină de respect (sau de bunăvoință) față de cineva Si: amabil, respectuos. sursa: MDA2 (2010)"

      Suspectez ca nu vrei sa renunt la respect fata de cititori, ci, doar, nu cunosti intelesul cuvintului. 

      O nuanta potential criticabila in condescendenta este aceea de superioritate (binevoitoare), dar, suspectez, din nou, ca nu asta imi reprosezi. 

      Sa evaluam atitudinea acestui raspuns, care este in curs: 

      1. Este el condescendent? - Eu as zice ca da. 

      2. Este el justificat? - Eu as zice, din nou, ca da. 

      Prin urmare, sincer, nu inteleg ce-mi ceri? 

      Imi ceri sa ramin fara reactie la insulte?, (ceea ce, de altfel, deseori fac). 

      Sa nu dau replica atunci cind vreau? 

      Este absurd.

      Vorba celui de la 1.18.: "Nu crezi ca esti cam exagerata, draga?" 

      Vai, cum a ajuns mititelul mustacios o biata victima! Uneori mafiotii nu pot sa faca ticalosii fara nici un fel de consecinte!

      E o învățătură pentru membrii grupării mafiote SRI.

    Antena 3 este confirmată de realitate de mai bine de 13 ani, ani grei pentru SRI.

    East Center şi Ukraine Prism ce confirmări a prins până acum că marotele cu Rusia mai prind doar la grădiniță? 

    1. Pai nu la gradinita esti, mamicutule?De unde ai scos-o cu statul paralel si cu securistii stalinisti? Nu de la gradinita de retardati? De unde ti-ai scos-o pe Veorica? Nu de la analfabeti?

      România are cei mai profesioniști securiști, o spun și alocările bugetare, s-au prins și copiii de grădiniță, numai postacii Securității neagă vehement evidența.

      Veorica ta e securista cea mai profesionista.

      Pupa-ti-o! 

      600 milioane lei bugetul SRI. :)

    toate bune si frumoase, dar, daca la increderea in trusturile media din Romania cele doua impricinate sunt pe ultimele locuri, cum ramane cu rating-ul lor absolut semnificativ, ca, dupa cum stiu eu, increderea se masoara solid prin nr. mediu de telespectatori fideli captati zilnic, nu?!

    1. Haiu sa fim seriosi, mai bine nu mai deschideai gura! Ia uita-te la ratingul Estrada TV. Aoleu!, nu mai emite....

      Ce treabă are postul de care n-a auzit nimeni cu ce spune anteanonimul?

      In rating sunt inclusi si persoanele care se uita intamplator la o emisiune, dar asta nu inseamna ca u incredere in informatiile oferite de post. De exemplu, eu nu ma uit la Antena 3. Dar aseara am vurt sa urmaresc interviul cu Dragnea, mai bine zis prestatia jalnica a acestuia. Inseamna ca, daca eu am contribuit asera la ratingul Antenei 3, am si incredere in ei? Nicicdecum. Asa ca nu mai confunda notiunile si nu mai incerc sa manipulezi in favoarea slugilor PSD.

      Sunt incuse, nu inclusi. Scuze.

      nu suport prostii si, mai ales, impostorii!! vezi ce-am scris, citeste pana intelegi si pe urma comenteaza!! este cineva care contesta ratingul a3 sau Romania tv? hai, sa-l aud ! da', documentat! pe cel de la 3.1 nu-l bag in seama pentru ca e...bolnav!

      N-auzi că el nu urmărește Antena 3, doar se uită.

      Nu, nu contesta nimeni ratingul de rahat al A3 si al Romania TV, poate doar prostii pe care nu-i suporti. Dar tu?

      Acolo unde adevărul se măsoară în cifre, harnelile artistice ale propagandei securiste prind la gușteri.

      Da, adevarul se masoara in cifre false.

      Dacă erau false n-ar mai fi fost executați, confiscați și bălăcăriți de SRI. :)

    Studiu finanțat de Germania, Sua, Olanda e normal să vadă așa?

    Vânzător benzinărie Omw cu cât e plătit în țară (350 euro?)cu cât e plătit în Austria (1500?) că vinde o cisternă/zi? Tot așa cumpără un l de combustibil, hrană la preturi europene. 

    Avioane second-hand de ce nu cumpărăm de la China?

    Armata apară bunurile străinilor în țară de ex Omw. (Am dat cazul Omw că e transnațional si cândva a fost românesc.) Tot așa putem vorbi de lucernă crescuta in Romania pentru cămile. 

    1. Prin ceea ce susţii, faci politică A politicule!

      Dacă tăceai, filosof rămâneai. 

      Zeci de miliarde euro din PIB extrase din România de către străini cu ajutorul Securității reprezintă politică. Euro-Atlantică.

      Era mai bine cand le luau rusii degeaba si poporul suferea de foame, asa-i?

      După ce s-au săturat rușii, prin anii '60, Securitatea a trecut la japcă pe față. Din '90 nu fac decât să intermedieze jaful. S-au prins și ei că dacă furi și tranșezi vaca, plâng copiii securiștilor după lapte.

      rusii nu au luat nimic degeaba ci doar despagubiri de razboi

    Las'ca nici cu ailalti nu mi-e rusine. Sunt 2 gasti care se bat pentru influenta si noi suntem la mijloc, story of our life. Vestea buna e ca sunt numai 2 si nu suntem ca in Siria vreo 5.

    1. Pentru că nu avem petrolul ălora şi nu se ştie exact câte gaze sunt în Marea Neagră.

      Exact se va ști după ce va fi furat și ultimul metru cub de gaz.

      De ca nu te duci tu sa scoti cu galeata gazul din Marea neagra? Exxon si OMV au cheltuit miliarde cu prospectiunile, ceea ce noi nu am fi in stare nici in 500 de ani

      Și pot avea profituri de sute de miliarde, dar să plătească taxe pe resursele României.

      România își poate valorifica resursele și peste câteva mii de ani. Exxon și OMV pot aștepta atât? :) 

      Şi în acest timp să depindem de gazele ruşilor, nu? Frumoasă gândire aveţi! Nu ne vindem ţara, dar stăm sclavi la ruşi! Tipică unei persoane care urmăreşte Antena 3 şi România Tv.

      Rusia e acționar majoritar Gazprom care e acționar majoritar OMV.

      Urmărește ce vrei tu și continuă propaganda proPutin. :D 

    Auzi la Dragnea! Cica traim intr-un stat mafiot! Pai e normal daca suntem condusi de un mafiot! Nu vine nici un mafiot sa ma omoare pe mine. Pe un mafiot il omoara tot un mafiot. Mafiotii celebrii s-au omorat unii pe altii.

    1. El e viu și SRI suspină.

    ...

    1. ... jandarul ala cu ochiul vanat de la A3 - oi fi scris matale ceva urat acolo, in mesajul ala, de-a fost sters...

      O fi zis copilul ceva..a vorbit urat?

    O simpla cautare pe net ne spune ca acest East Center Ukraine Prism nu exista.

    1. Mai era și arbitrul ăla de la OLAF care declara chestii în numele Justiției Terriene.

      SRI suspină adânc. 

      Eu yic să cauţi mai bine şi să nu dezinformezi lumea. Este vorba despre două organizaţii: East Center din Polonia şi Ukraine Prism din Ucraina. Ia caută+le şi le vei găsi. Dar aşa faceţi voi anteniştii: vă ocupaţi cu dezinformarea.

      Material ambalat SIE.

      Ce treabă au cu sursele de informare ale românilor? 

      De ce decredibilizează filmulețele lui Băsică și dezvăluirile lui Ghiță?

      Coldea și Kovesi au zburat cu puiul. 

      Bravo dasteptule.

      Ia uita-te tu in organigrama Ukraine Prism si vezi pe cineva specialist in Romania sau vorbitor de romana. Ei se ocupa doar de spatiul fost CSI. Ukraine Prism nu are niciun expert despre Romania. De unde a primit materialul? 

    nici o data lumea nu a fost mai divizata ca acum, daca nu esti cu ei, esti inpotriva lor, asa vad ambele tabere.

    hoti striga hoti, numai spalatii pe creier vad numai corupti, astia se corup singuri?  

    corupatorii unde sunt?  

    unde e democratie in lume?  

    unde e intradevar libertate de opinie? unde e respectata propietatea privata? au mai multe drepturi hotii, spargatorii, minoritatiele decat proprietari, victimele sau majoritatile. 

    exemplu in spania iti ocupa casa, cand esti in concediu sau daca este casa ta de vacanta si nu poti sa i dai afara, ca nu au unde sa locuiasca, asta da corectitudine politica si democratie deplina.  

    unde e egalitate de sanse? 

    cand minoritatile sau diferite grupuri au locuri speciale, concurenta ioc si asa au si prostii acces la locuri unde cei multi au acces cu o concurenta de cateva zeci sau supe pe un loc.  

    un alb ii spune unui negru ca e negru, e rasist, un negru ii spune uni negru ca e negru, nu mai e rasist, acelas lucru cand spune ceva insultator despre un alb. 

    sunt pre multi idioti pe lunea asta, care cred ca ei detin adevarul absolut si au dreptate si drepturi depline. 

    romanii au fost slugi de la daci incoace: 

    ocupati de romani, tatari, austro-ungari, turci, rusi, mai nou americani.  

    dar nu credeti ca toti astia au batut drumul pana aici sa faca acte caritabile, in caz contrar intradevar sunteti idioti si spalati pe creier. 

    diferenta e ca modalitatile sau schimbat. 

    Vorbiti PROSTI!

    1. Bine că eşti tu dăştept şi nu ca nărozii.

    Este indeajuns sa te uiti sa vezi cine sunt partenerii lui Ukraine Prism = U.S.Embassy in Ukraine, Friedrich-Ebert-Stiftung Büro Kiew

    1. telemangleqsivolo.pricepeti tovarasi/?

      Ucrainienii se refera la Iohannis, Kovesi. Da, la ei. Ii ridica in slavi.

       

      Such allegations are personified by a group of three – the Ku Klux Klan of imposters– which includes the president, Klaus Iohannis, Laura Codruța Kövesi, the current chief prosecutor of Romania’s National Anti-corruption Directorate, and Hans George Klemm, the US ambassador to Romania. Interestingly, the names of the president and chief prosecutor were not chosen arbitrarily. They are both staunch supporters of the Western alliance (President Iohannis has often criticised the aggressive Russian foreign policy), and interestingly, their names have no Romanian origin. In fact, President Iohannis comes from the ethnic German minority. This has lately been a recurring strategy to demonise Romania’s pro-Western leaders. 

       

      Tot studiul miroase atat de imputit ca facut de securisti imbecili. Si plin de minciuni. Iohannis n-a rostit cuvantul Rusia de mai mult de 5 ori in tot mandatul. Iar ucrainienii platiti de securisti spun ca daca il critici pe Iohannis esti anti-occidental. Daca spui ca Kovesi este abuziva, esti anti-occidental. Manipulare mai FAKE NEWS nu s-a vazut. 

    este pur si simplu penibil ca intr-un ziar serios, cu o inalta tinuta profesionala si preocupat de a oferi stiri echidistante in special din domeniul economic dar si din alte domenii conexe,apare un asemenea articol ! ma intreb doar,daca Antena 3 si Romania TV produc fake news si sint agenti ai Kremlinului,atunci Realitatea TV si DIGI 24 unde se incadreaza ? Sincer,citind unele pasaje ma umfla rasul desi e foarte trist;o asemenea misitificare primitiva si nevoalata nu am mai citit de mult si cu atit mai putin in Bursa

    1. Mircea Băsescu n-a făcut pârnaie pentru trafic de influență, Coldea n-a fost destuit pentru factura concediului din Seychelles, nici Kovesi n-a fost revocată din funcție ca un gunoi, toate astea sunt fake news, nu s-au întâmplat, :) Bursa e martor! :))

      Articolul este total neprofesionist pentru ca nu citeaza din raportul ucrainienilor de unde vin opiniile "savante" privind propaganda. In raportul real se spune ca Corina Rebegea, an expert at the Center for European Policy Analysis (CEPA), este care care spune mizerii despre anumite posturi TV.

      CEPA este un ONG finanțat de Departamentul Apararii din SUA, Ministerul de Externe din SUA, NATO si alte companii producatoare de armament. 

      CEPA analysis is credited as representing an Atlanticist world view of foreign policy and U.S.-European relations.[12] Russian state media outlets (including RT and Sputnik) have alleged that CEPA’s funding sources are of a dubious nature.[13][14] However, CEPA publishes a list of its funding sources on its website, citing that more than 50 percent of its recent financial support comes from U.S. foundations. Only seven percent originates from corporate donations. CEPA has listed its donors to include: The Hirsch Family Foundation, National Endowment for Democracy, The International Visegrad Fund, The Smith Richardson Foundation, The East Tennessee Foundation, The Poses Family Foundation, The Baltic American Freedom Foundation, U.S. Mission to NATO, NATO Public Diplomacy Division, U.S. Naval Postgraduate School, Project on Advanced Systems and Concepts for Countering WMD, U.S. Department of Defense, U.S. Department of State, American Friends of the Czech Republic, FireEye, Lockheed Martin Corporation, The Lynde and Harry Bradley Foundation, Raytheon Company, New Vista Partners, European Defense Agency/ Systems Consultants Services Limited, Chevron Corporation, Bell Helicopter, Textron Systems, Cheniere, BAE Systems, The Hungary Initiatives Foundation, United States Institute of Peace, and Friends of Slovakia

      Bai, dar va zvarcoleste, bai!

      Ai fi surprins să constaţi că în studiul celor de la Reuters Institute, Realitatea TV este cu două locuri mai sus faţă de Antena 3. În schimb, pe un loc fruntaş este DIGI24. Să înţeleg, după raţiunea ta, că şi studiul Reuters Institute, care ţine de Agenţia Reuters este făcut tot de SRI?

      Te desfid pentru că manipulezi. În studiu sunt citate de trei ori opiniile tipei despre care vorbeşti. Şi sunt puse separat, boldite, de către autorii studiului. Restul informaţiilor despre România le aparţine autorilor studiului. Aşa că lasă manipularea şi apucă-te să faci ceva util pentru societate.

      Manipulezi, minti ca un securist mizerabil. Aceasta este singura mentiune in raport a A3.

       

      More than 71 news websites have been identified so far, which intensively make use of fake news, some of them extremely popular among internet users (e.g. Antena3.ro, Romaniatv.net, stiripesurse.ro or Dcnews.ro). 

       

      In schimb, acest articol insalubru de manipulatoriu se transforma intr-un atac asupra Antena 3. Mizerabil. Ca si cum studiul ar fi despre A3. 

      Minti. Nu este nimic boldit. Studiul provine de la CEPA, un ONG platit de Pentagon, CIA, NATO si alte organisme militariste rusofobe.

    Pentru cine nu a citit cu atentie articolul, relativ la fake news, nu sunt acuzate posturile TV, nu imaginea lui Gadea din ilustratie. Asta este un desen manipulatoriu, rusinos, degrandant pentru ziarul Bursa. Calomnios si chiar pasibil de despagubiri civile.

     

    Articolul spune  "site-urile de ştiri ale televiziunilor Antena 3 şi România TV, precum şi stiripesurse.ro şi dcnews.ro". Deci de fapt antena3.ro si rtv.ro, nu posturile de televiziune. De ce Bursa titreaza Antena 3 şi România TV, promotorii ştirilor false? Chiar articolul in sine din Bursa este FAKE NEWS. Iar ziarul ar fi bine sa se pregateasca de milioane de euro despagubiri pentru prostia de care dau dovada. 

     

    Pentru cine vrea textul original pentru a constata ca nu este vorba de posturile de televiziune ci doar de siteuri si ca sa ii dea in judecata pe cei de la Bursa, iata: 

    More than 71 news websites have been identified so far, which intensively make use of fake news, some of them extremely popular among internet users (e.g. Antena3.ro, Romaniatv.net, stiripesurse.ro or Dcnews.ro). 

    1. Şi site-urile cui aparţin, măi, deşteptule, în momentul în care au denumirea posturilor tv şi au postate emisiunile de seară şi videoclipuri din alte emisiuni? Aud? Este o corelaţie strânsă între cei spun ăia care au făcut studiul legat de site-uri şi posturile tv respective. Sau eşti vreunul care stă toată ziua şi se uită la Antena 3 şi România TV, iar, dacă îi cade cablul, dă fuga la blocul vecin ca să nu piardă Sinteza Zilei?

      Bravo, ai găsit studiul!

      Ţi-a luat mult să îl cauţi? Că dimineaţă erai tare departe de el. Nu te ajuta google-ul. Sau de fapt tu nu îl ajutai pe google ca să găsească raportul.  

      Nu este nicio corelatie. siteul de stiri A3 preia stiri si de pe alte siteuri, libertatea, b1, cancan, etc.

      Nu ţi-e ruşine să vii cu manipularea asta ieftină legată de cancan şi de libertatea? Intră pe site+ul Antena 3 ca să te convingi.

    Postul tv Antena 3 face propaganda. Face propaganda sionista. Pro-rusa nu a facut si nu va face niciodata. Ucrainienii mint chiar si cand fac studii. Mai ales cand sunt plati de catre NATO, Ministerul Apararii si cel de Externe din America. Sau de catre fabricantii de arme americani.

    Povestea a fost redata in G4media pe data de 27 iulie 2018 iar pe siteul In Linie Dreapta de catre mine pe 28 iulie.

     

    Am citit si capitolul din studiu despre Romania, scris de Teodor Lucian Moga, lector la Ioan Cuza din Iasi. 

     

    O rusine. Iar forma in care a fost preluat de g4media ne vorbeste despre prostie tantosa, nu despre propaganda ruseasca 

     

    Ce scrie Moga despre proaganda rusa in Romania, de la pag. 265, e urechism de mare clasa. Generalitati banale, ignorarea celei mai mari si de succes campanii de peopaganda ruseasca din cate cunosc eu – protestele impotriva gazelor de sist din 2013-14-15; in schimb, domnul lector se lupta cu dreptacii si conservatorii, pe care ii descrie pe toti ca fiind un metisaj intre capsali si dogaru (cunoscuti right wingers, evident). Ca sa ne zica cum sa ne ferim de manipularile rusesti e citat ActiveWatch al lui Mircea Toma, care a fost cu arme si bagaje pe baricadele Gazprom impotriva gaselor de sist, jucand astfel dupa cum canta propaganda ruseasca. 

    Cu asa anti-propagandisti, ce nevoie mai ai de propagandisti? Si subiectul articolului nu este despre Antena 3 asa cum il transforma acest articol. 

    1. Ca să fie foarte limpede, Teodor Lucian Moga a făcut un master in științe politice la Univ din Manchester unde a fost bursier Chevening/Open Society. Adică a fost bursier al fundației lui George Soroș.

      Acesta este cel care scrie despre peisajul mass-media din România. Un bursier al Fundației Soroș din Anglia. 

      A fost și cercetător la George C. Marshall European Center for Security Studies din Germania, un centru practic al Ministerului Apărării din America. NATO până în dinți și în vârful urechilor. Propagandă NATO de dimineata pana seara.

      Dar materialul de pe site-ul Agenţiei France Press referitor la fake-news-urile prezentate de Antena 3 şi România Tv cu ocazia mitingurilor anti OUG 13 din februarie 2007 cine l-a scris, inteligenţilor?

      În mintea voastră, tot Moga.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb