ZIARUL BURSA

22 august 2018
Ediţia din 15.08.2024
Antena 3 şi România TV fac jocurile Moscovei

RAPORT EAST CENTER ŞI UKRAINE PRISM: Antena 3 şi România TV fac jocurile Moscovei

Gheorghe IorgoveanuMedia-Advertising / 22 august 2018

Evenimentele din 10 august hrănesc o campanie nouă de dezinformare din partea posturilor tv şi cotidianelor apropiate puterii politice. Pentru jurnaliştii care servesc arcul guvernamental, imaginile filmate de oamenii simpli din Piaţa Victoriei nu sunt relevante, sunt trucate pentru că aşa spune europarlamentarul şi "specialista" Norica Nicolai, sunt nişte fake-news-uri pentru că nu corespund poziţiilor oficiale prezentate de Ministerul de Interne şi de Jandarmerie.

Începând din 11 decembrie 2016, după câştigarea alegerilor parlamentare de către coaliţia PSD-ALDE, ei şi-au intensificat propaganda în favoarea puterii şi împotriva Comisiei de la Bruxelles şi a aliaţilor din NATO.

Daniel Zamfir: "Nu facem decât să limităm dreptul acestor societăţi de creanţe de a câştiga, de a obţine nişte profituri nelimitate în detrimentul şi cu consecinţele scoaterii din case, din locuinţele familiale ale multor oameni".

DIMANA VLAEVA, DEBT COLLECTION AGENCY: Proiectul privind retractul litigios îi va omorî pe colectorii de creanţe

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 22 august 2018

Iniţiativa legislativă a senatorului Daniel Zamfir prevede recuperarea imobilului pus garanţie într-un contract de credit la cel mult dublul preţului cu care acesta a fost vândut colectorului de creanţe 

Dimana Vlaeva: "Alternativa mai puţin nocivă este creşterea plafonului impus în proiectul de lege, de la dublul preţului plătit de colectori măcar la principal"

Adoptarea în forma actuală a proiectului de lege care prevede recuperarea imobilului pus garanţie într-un contract de credit la cel mult dublul preţului cu care acesta a fost vândut colectorului de creanţe ar putea conduce la închiderea unor firme din domeniu, reiese din declaraţiile Dimanei Vlaeva, managing director în cadrul companiei specializate în achiziţia şi gestionarea creanţelor din România - Debt Collection Agency (DCA). Domnia sa precizează, conform Agerpres: "Proiectul de lege 85/2018, potrivit căruia un colector de creanţe nu ar putea încasa de la debitor mai mult de dublul preţului la care a cumpărat creanţa respectivă, reprezintă un game changer în industria noastră. Dacă acest proiect de lege va fi adoptat de Parlament în forma actuală, industria colectării de creanţe va dispărea aşa cum o ştim astăzi şi aşa cum ea există de fapt în toate ţările membre ale Uniunii Europene. Colectorii vor avea două opţiuni: fie îşi închid afacerile din România, fie devin doar nişte servisatori pentru creditori. De ce? Pentru ca nu va mai fi profitabil pentru noi, colectorii, să mai cumpărăm creanţe dacă acest proiect de lege se adoptă în forma actuală".

Recep Tayyip Erdogan le-a promis turcilor că "nu vor fi îngenunchiaţi" de criza care a afectat lira în acest an.

Lira turcească, speriată de Trump

A.V.Internaţional / 22 august 2018

Moneda Turciei, lira, s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de dolar, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a respins o ofertă a Ankarei cu privire la eliberarea pastorului american Andrew Brunson, acuzat de terorism şi spionaj în Turcia.

ASF investighează informaţiile privind investiţiile Pilonului II de pensii în acţiunile DIGI Communications

ASF investighează informaţiile privind investiţiile Pilonului II de pensii în acţiunile DIGI Communications

Adelina ToaderPiaţa de Capital / 22 august 2018

Digi, referitor la afirmaţiile făcute de Darius Vâlcov: "Afirmaţiile induc în eroare şi trădează fie o totală necunoaştere a domeniului pieţei de capital, fie o strategie de manipulare" 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a demarat o investigaţie a tuturor aspectelor rezultate în urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind investiţiile fondurilor de pensii adminis­trate privat (Pilon II) în acţiunile DIGI Communications, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit ASF, orice emitent dintr-un stat membru al Uniunii Europene (UE) se poate lista în alt stat membru UE, prin procedura de paşaportare (passporting). În astfel de situaţii, prospectul de emisiune trebuie aprobat de către autoritatea de supraveghere din statul de origine.

Întrebări fără răspuns la Comisia de Apărare

PARLAMENTARII ANCHETEAZĂ EVENIMENTELE DIN 10 AUGUST Întrebări fără răspuns la Comisia de Apărare

GEORGE MARINESCUPolitică / 22 august 2018

Apărare

Laurenţiu Cazan, şeful operaţiunii din 10 august, susţine că acoperirea cu bandă neagră a indicativelor de pe căşti a fost o problemă logistică

Raed Arafat, şeful DSU, a afirmat că gazele folosite de jandarmi nu sunt nocive

Ministrul Carmen Dan susţine că nu a condus operaţiunea de evacuare a Pieţei Victoria

Opoziţia va depune moţiune împotriva Ministrului de Interne

Audieri cu uşile închise. Aces-ta pare a fi noul slogan al coaliţiei PSD-ALDE din Parlament cu privire la activitatea oricărei comisii de anchetă, în care, chipurile, ar fi prezentate informaţii care ţin strict de siguranţa naţională.

Transgaz va investi peste 360 milioane euro în conducta Tuzla-Podişor

Transgaz va investi peste 360 milioane euro în conducta Tuzla-Podişor

Ramona RaduCompanii / 22 august 2018

Conducta va avea o lungime de 308,3 km, o capacitate de transport de 8,14 milioane de metri cubi/an şi va face legătura între resursele de gaze naturale disponibile la ţărmul Mării Negre şi coridorul BRUA 

Compania a obţinut un profit net de 279.606 mii de lei în primul semestru din 2018, în scădere de la 400.491 mii de lei în primele şase luni din 2017

Societatea Naţională de Trans­port Gaze Naturale "Trans­gaz" SA are în plan o investiţie de aproximativ 360,36 milioane de euro pentru dezvoltarea pe teritoriul ţării noastre a coridorului sudic de transport pentru preluarea gazelor din Marea Neagră (conducta Tuzla-Podişor), arată raportul pentru primele şase luni din 2018 al adminis­tratorilor companiei, publicat în data de 9 august. SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale.

Fuziunea "Linde" - "Praxair", aprobată de Bruxelles

Fuziunea "Linde" - "Praxair", aprobată de Bruxelles

Alina VasiescuInternaţional / 22 august 2018

Comisia Europeană a aprobat condiţionat fuziunea dintre grupurile de gaze industriale "Linde" AG (Germania) şi "Praxair" Inc. (SUA), în valoare de 82 de miliarde de dolari, după ce, în februarie, lansase o investigaţie aprofundată a afacerii din cauza temerilor legate de reducerea concurenţei pe pieţele anumitor gaze considerate esenţiale.

EDUCAŢIE Vara se numără medaliile la olimpiadele internaţionale

Octavian DanCultură / 22 august 2018

Rezultatele mai puţin bune de la examenul de Bacalaureat - în aceste zile se desfăşoară a doua sesiune - distrag atenţia de la ceea ce reuşesc olimpicii autohtoni la competiţiile internaţionale. Vara se numără medaliile, iar anul acesta recolta este una foarte bună, în ciuda problemelor tot mai mari pe care le are învăţământul autohton.

Apocalipsa fără credincioşi

Cornel CodiţăEditorial / 22 august 2018

Cornel Codiţă

Numărul "credincioşilor" care speră că Marea Britanie mai poate evita apocalipsa brexitului este în continuă, constantă, chiar dacă nu foarte accentuată scădere

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursieri

BVB Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursieri

Vlad Dobrea Piaţa de Capital / 22 august 2018

OMV Petrom a asigurat aproximativ 33% din rulajul total  

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 38,61 milioane de lei (8,31 milioane de euro), sub valoarea medie zilnică a...

MACRO NEWSLETTER- 22 August 2018

MACRO NEWSLETTER- 22 August 2018

Macroeconomie / 22 august 2018

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat creşterea anuală în iulie 2018, până la 4,2%, de la 4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare sub aşteptări, de 0,1%, după o creştere de 1% în luna anterioară. Producţia din industria...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo