Emiratele Arabe Unite (EAU) vor atrage, în 2024, cei mai mulţi milionari, respectiv persoane cu averi nete mari (high-net-worth individuals (HNWI), în timp ce China şi Marea Britanie vor pierde cel mai mare număr de astfel de persoane, conform celui mai recent raport Henley Private Wealth Migration, preluat de visualcapitalist.com.
Raportul menţionează că Emiratele Arabe Unite sunt, pentru al treilea an consecutiv, principalul magnet de atragere a bogătaşilor lumii.
Conform sursei citate, primele zece ţări care se estimează că vor avea cele mai mari intrări de HNWI, în 2024, sunt: EAU - cu un aflux net de 6.700 de milionari, SUA (3.800), Singapore (3.500), Canada (3.200), Australia (2.500), Italia (2.200), Elveţia (1.500), Grecia (1.200), Portugalia (800) şi Japonia (400).
Conform Henley & Partners, 20% dintre HNWI sunt antreprenori, iar drept urmare, ţările care atrag HNWI din alte părţi ale lumii pot avea beneficii solide, precum crearea de locuri de muncă şi investiţii. HNWI au o avere lichidă disponibilă pentru investiţii de cel puţin un milion de dolari.
Accentul strategic al EAU pe diversificarea economică şi investiţiile guvernamentale le-a poziţionat ca o putere economică globală, notează sursa citată, menţionând că Emiratele au înregistrat investiţii semnificative în turism, imobiliare, logistică, servicii financiare şi tehnologie. În plus, adoptarea standardelor internaţionale în cadrul de reglementare şi de piaţă, împreună cu iniţiative fiscale atractive, a atras tinerii antreprenori din întreaga lume.
Potrivit Warwick Legal Network, Emiratele Arabe Unite recepţionează peste 30% din fluxul de investiţii străine directe în regiunea MENA (Orientul Mijlociu şi Africa de Nord).
Andrew Amoils, şeful diviziei de cercetare de la New World Wealth, spune că beneficiile acestei migraţii a bogăţiei şi a talentelor către ţările de destinaţie sunt semnificative şi variate, adăugând: "Milonarii care migrează sunt o sursă vitală de venituri în valută, deoarece au tendinţa să-şi aducă banii cu ei atunci când se mută într-o ţară. De asemenea, aproximativ 20% dintre ei sunt antreprenori şi fondatori de companii, astfel că pot începe noi afaceri şi, prin urmare, pot crea locuri de muncă locale în noua lor ţară".
• Milionarii părăsesc China
Incertitudinea cu privire la traiectoria economică a Chinei şi tensiunile geopolitice i-au determinat pe milionari să părăsească ţara asiatică, potrivit raportului citat. China a înregistrat, anul trecut, cele mai multe ieşiri de HNWI din lume şi este aşteptată să înregistreze un exod record de 15.200 de astfel de persoane în 2024.
În mod similar, se aşteaptă ca Regatul Unit să piardă 9.500 de milionari în acest an, pe lângă cei 16.500 pe care i-a pierdut în cei şase ani de după Brexit. Anul trecut, Regatul Unit a pierdut 4.200 de milionari. Aceasta este o inversare interesantă de tendinţă şi demnă de remarcat, în condiţiile în care, din punct de vedere istoric, Marea Britanie a atras familii bogate din Europa, Africa, Asia şi Orientul Mijlociu.
După China şi Marea Britanie, ţările aşteptate să piardă HNWI anul acesta sunt, potrivit raportului Henley: India (-4.300), Coreea de Sud (-1.200), Rusia (-1.000), Brazilia (-800), Africa de Sud (-600), Taiwan (-400), Nigeria (-300), Vietnam (-300).
În acest context, Dominic Volek, şeful diviziei de Clienţi Privaţi din cadrul Henley & Partners, spune că 2024 pare să fie un moment decisiv în migraţia globală a bogăţiei, subliniind: "Ne aşteptăm ca un număr fără precedent, de 128.000 de milionari, să se mute în întreaga lume în acest an, eclipsând recordul anterior de 120.000, stabilit în 2023. În timp ce lumea se confruntă cu o furtună perfectă de tensiuni geopolitice, incertitudine economică şi tulburări sociale, milionarii pleacă în număr record din unele zone. În multe privinţe, această mare migraţie este un indicator cheie, semnalând o schimbare profundă a peisajului global şi a plăcilor tectonice ale bogăţiei şi puterii, cu implicaţii de anvergură pentru traiectoria viitoare a ţărilor pe care le lasă în urmă sau a celor pe care şi le fac noua lor casă".
Cu impozitul zero pe venit, cu vizele de aur, cu stilul de viaţă de lux şi locaţia strategică, Emiratele Arabe Unite s-au consolidat drept destinaţia numărul unu din lume pentru milionarii ce migrează. Sunita Singh-Dalal, partener la firma de avocatură Hourani din Dubai, afirmă, în raportul Henley: "Evoluţia şi dezvoltarea ecosistemului de management al averii din Emiratele Arabe Unite este unul fără precedent. În mai puţin de cinci ani, Emiratele Arabe Unite au introdus un cadru de reglementare robust care le oferă celor bogaţi o gamă de soluţii inovatoare pentru a-şi proteja, păstra şi spori averea".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2024, 19:52)
nici pana azi nu am vazut in presa adevaratul motiv pentru care Rusia a atacat Crimeea…
Rusia a atacat Crimeea pentru ca ii expira contractul de inchiriere a porturilor… iar ucrainienii se saturase de ei… rusia risca sa nu mai aibe acces la marea neagra perin Crimeea …
Acum ca a anexat Crimeea nu mai are nevoie de contract inchiriere…
Interesant ce se va intampla in Kaliningrad… unde deja exista ban pe terestru petru acces rusnaci … doar pe mare au acces… si iarna ingheata o parte din acces ..
Deci eusia a atacat Ucraina pentru ca ramanea stransa doar pe terestru militar.. si reatransa de anotimp pe apa… de aici s-a grabit rusnacul sa faca si podul din Crimeea…
s c c r e t
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2024, 19:55)
a uitat rusnacul ce “afacere” a facut cu ucraineanul.. cand a cazut regimul in 90..?!…
din flota… 9 din 11 pastraza rusnacul … restu de 3 ucraina… si contracte de inchiriere la port in favoarea rusnacului… piticul s-a suparat cand ucraina nu a mai vrut sa le prelungeasca contractele… l-a mai manipulat parca si otravit pe ultimul presedinte ucrainean .. de i-a semnat alt contract… si de acolo pretextul de ocupare crimeea cu maidan si etc…
s c c r e t
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2024, 19:56)
toate sub pretextul “denazificarii”…
s c c r e t
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2024, 21:24)
.... radare care bat pe orientul mijlociu ... port la apa dulce ... teritorii istorice ... ai sesizat cum recent ukr a atakat radere defensive (pt balistice) ... ce bat pe orientul mijlociu?! ... ai zis tu ca bani mer pe india/africa!! ...
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2024, 21:34)
... schimbarile de "geometrie" din africa vor trbui sa produca la un moment dat ... daca eu si us o tin tot asa vor forta o noua piata ... asta dupa suicidele comunistoide de prin vest ... si demonizarea chinei ... ... pentru ca nvda sa creasca - deja o dau pe "retail" ;) ...
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2024, 21:47)
... si daca vrei o opinie personala ... desbaterea trump/biden a fost cel mai rusinos "televizat" pt america ... pentru simplul motiv ca sa ajuns aci!!!! ...
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2024, 22:10)
... sa ma ierti ... inca nu m-am hotarat daca sa investesc in ... "sa" sau in "s-a" ;) ...
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.06.2024, 22:41)
... hai ne distram cu ai-ul ... maria sa sa plimbat prin gradina sa ... pentru casa vada cum ei sau decis sau sau organizat ... un amic vrea casa in soare un "a" mic ...