Rareş Bogdan: "Kremlinul a înţeles că România este o miză colosală"

S.B.
Politică / 7 februarie

Rareş Bogdan: "Kremlinul a înţeles că România este o miză colosală"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, că Kremlinul a înţeles că România este o miză colosală şi investeşte masiv în coruperea minţilor alegătorilor şi în încercarea de destabilizare a României, informează news.ro.

"Vă asigur că românii vor rămâne europeni prin excelenţă", a subliniat eurodeputatul liberal.

"Am avut privilegiul de a asculta, alături de dumneavoastră, analiza şi viziunea unui adevărat om de Stat, domnul Klaus Iohannis, Preşedintele României în in ultimii 9 ani, votat de 2 ori de aproape 7 milioane de români. Aţi ascultat discursului unui om cu vocaţie europeană despre Europa şi construcţia europeană. Nu este un simplu discurs! Aceasta este România, distinşi colegi! Cea mai importantă ţară pentru asigurarea securităţii UE la Marea Neagră şi ţară care are 650 de km de graniţa cu Ucraina", a spus Rareş Bogdan în plenul Parlamentului European.

Eurodeputatul PNL a afirmat că "în România au primit adăpost peste 7 milioane de ucraineni, femei, bătrâni şi copii fugind din calea războiului în ultimii doi ani".

"România nu şi-a blocat niciun moment graniţele, nici nu i-au privit cu ostilitate pe cei care au căutat să-şi salveze vieţile lor şi ale copiilor. Dimpotrivă, la nivel instituţional, în frunte cu preşedintele Iohannis şi la nivel uman, fiecare român şi-a deschis inima şi casa în fata refugiaţilor. Nu suntem nici cei mai bogaţi din Europa şi nici cei mai ajutaţi din Europa. Dar avem un cult strămoşesc pentru ospitalitate şi ajutor. Aceasta este România! O ţară sinceră, deşi este cea mai atacată ţară din UE în războiul informaţional dus de un dictator, Putin, împotriva civilizaţiei occidentale. Kremlinul a înţeles că România este o miză colosală şi investeşte masiv în coruperea minţilor alegătorilor şi în încercarea de destabilizare a României şi dinamitarea din interior a Uniunii Europeană. Încearcă să dinamiteze valorile civilizaţiei occidentale", a arătat Rareş Bogdan.

"Vă asigur însă că românii vor rămâne europeni prin excelenţă, iar Preşedintele Iohannis va garanta până în ultima zi a mandatului său acest lucru. Aceasta este România! Ţara cu cel mai mare potenţial energetic din Uniunea Europeană şi de ale cărei investiţii, finanţate şi din bani europeni, nu puţini, dar nu destui, va depinde în mare măsură independenţa energetică a Europei. Preşedintele Iohannis, aşa cum v-aţi convins, este un şef de stat echilibrat şi raţional, profund european. Aşa cum mi-aş dori să văd şi alţi şefi de stat. În special în zonele vecine României", a mai spus europarlamentarul liberal.

Rareş Bogdan a mai arătat că Iohannis este "un preşedinte care a echilibrat într-un mod admirabil interesul ţării sale, fără a afecta interesul Europei în regiune".

"A trecut vremea individualitatilor şi a orgoliilor. Viitorul va demonstra ca echilibrul castiga forţei şi nesăbuinţei. În ţara mea există un cântec, cantat prima data la 1859. Se numeşte Hora Unirii iar versurile sunt aşa: Unde-i unul, nu-i putere/ La nevoi şi la durere/Unde-s doi puterea creşte/Şi duşmanu' nu sporeşte. Hora Unirii în această perioadă complicată şi plină de provocari de securitate poate fi adoptată ca mesaj, ca un adevărat imn al Europei actuale!", a mai afirmat Rareş Bogdan.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Populatia e favorabila Uniunii Europene si Nato deci propunerea cu trecerea lor in Constitutie e foarte slaba. Mai degraba ar starni reactia nationalista decat sa ajute, ofera cal de bataie pt AUR. Mai bine referendum sa amendam Constitutia pt alegerile anticipate, dizolvarea parlamentului, recall parlamentari si sefi CJ si primari ineficienti, deci masuri pro democratie!

    Mare noroc am avut .Practic fara Iohannis am fi fost deja sub papucul lui Orban de Budapesta prietenul lui Putin .Dumnezeu ne--a adus in fata acest om de o nepretuita valoare romanesca chiar daca este etinic german .A distrus PSD Dragnea si USR Barna . A scos din jocul politic UDMR Orban de Budapesta si pe cel al lui Orban de PNL.A eliminat posibilitatea ca UDMR - Kelemen sa mai intre la guvernare .Ciolos a ajuns sub un procent in intentie de vot .UDMR este la 4 puncte . Acum e rindul distrugerii AUR si SOS.De neegalat acest Presedinte in Romania si in intreaga Europa .

    Propaganda cu "influenta rusiilor" preluam de la americani,

    ca doar acolo a iesit alegerile, cum "trebuie"  

    Rarese...lasa "doamna"... ca tu curupta... nu ai fost...

    Sa lasam nesimtirea la alte case.... stai numai in ceasuri... primite spagute cand pupaceai pe la tv... 

    Hai sictir... 

    s c c r e t 

    " miză colosală ","om cu vocație europeana ",," hai să dăm mână cu mână "-ce mai " am vorbele la mine " pentru azi!

    Mai ieri vorbea de Câțu alintat Mario Draghi " al României pe care l-a dat jos fără nicio jenă! 

    din pacate electoratul de extrema dreapta e fan putler. si la noi si in ungaria, in US. uite cine e in rusia chiar acum? tucker carlson, idolul extremei dreapta, sa-i ia interviu la putin. si sa vezi acolo pupaturi in dos.

    deci propaganda rusnaca e peste tot prin acesti extremisti de dreapta. poate chiar ii si finateaza cine stie. la noi mai pui si pe suspinatorii dupa pcr si chiar ai foarte multi putleristi in Romania.  

    N am ceas,nu mi e frica!

    Smecherul asta are,davai rolex! 

    Dar colegul tau de la rotativa ce zice? "Nu vine niciun pericol dinspre Rusia".

    Voi astia de la rotativa, nu cumva jucati la doua capete: daca rusii castiga in Ucraina, Ciolacu ii va primi cu paine si sare (asa cu ar fi vrut, la revolutie, si inaintasul lui psdist si fesenist Ion Iliescu)...iar daca nu castiga rusii, vor fi infierati in continuare de multprearujatul Rares Bogdan.

    Rares baietas ti se cam vede ceasul scump printre legaturile de patrunjel, rusii deja au pus ochii pe el...davai ceas, davai platon!  

    Rareș Bogdan ar trebui sa aibă interdicție sa mai candideze. A mințit poporul ca va tăia pensiile speciale ca să ajungă în Parlamentul European deși știa ca nu poate sa realizeze acea promisiune. De când a preluat mandatul spune numai minciuni. Oamenii de presa și televiziune ar trebui sa aibă interdicție de a candida pe funcții publice timp de 3 ani de la data retragerii din activitate. Se observa ca aceștia au o influenta semnificativa asupra electoratului și pot obține funcții importante în stat din postura de realizatori de televiziune sau oameni de presa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb