RAREŞ BOGDAN: "Ministrul Finanţelor trebuie să dea explicaţii de ce OMV nu plăteşte taxa de solidaritate"

M.C.
Politică / 7 februarie 2023

"Ministrul Finanţelor trebuie să dea explicaţii de ce OMV nu plăteşte taxa de solidaritate"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat marţi că ministrul Finanţelor de la PSD, Adrian Câciu, trebuie să explice public de ce trebuie să dea explicaţii privind această situaţie creată la Ministerul de Finanţe, referitor la transpunerea regulamentului european, în urma anunţului OMV că nu va plăti taxa de solidaritate, el precizând că Ministerul Energiei nu a avut niciun rol în transpunerea Regulamentului european în legislaţia din România. Rareş Bogdan afirmă că OMV sau alte corporaţii pur şi simplu sfidează şi prin management şi scot profiturile în afara graniţelor de ani de zile şi nimeni nu face nimic acum pe o taxă unde ar trebui să mai plătească către statul român peste un miliard, relatează News.ro.

Europarlamentarul PNL a arătat că Regulamentul european a fost transpus în cinci state, Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Slovacia, iar echipa sa lucrează şi deocamdată au studiat doar 14 state, mai au de studiat 13 state.

"Din cele 14 state studiate, în 5, Ministerele de Finanţe ale ţărilor respective, nu au introdus coduri CAEN în transpunerea Ordonanţei. Deci, chestiunea cu obligativitatea de a fi trecute coduri CAEN pe transpunerea regulamentului este falsă şi aici trebuie să dea explicaţii Ministerul Finanţelor Publice, domnul ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, pentru a ne spune exact de ce este această situaţie creată la Ministerul de Finanţe, cu privire la transpunerea regulamentului respectiv în ordonanţa adoptată de Guvern pe data de 20 decembrie", a spus eurodeputatul PNL.

El a arătat că "OMV sau alte corporaţii pur şi simplu sfidează şi prin management şi scot profiturile în afara graniţelor de ani şi ani de zile şi nimeni nu face nimic acum pe o taxă unde ar trebui să mai plătească către statul român peste un miliard şi refuză să plătească spunând că noi deja am plătit foarte mult statului român". "O să aştept luni, la şedinţa de coaliţie sau când va fi prima şedinţă de coaliţie, această problemă va fi pusă pe masă, pentru că pe de o parte s-a încercat o dezinformare cu privire la implicare a altor ministere în transpunerea acestui regulament, trebuiau lucrurile clarificate, că de această chestiune s-a ocupat Ministerul Finanţelor", a spus Rareş Bogdan.

El a continuat: "Din punctul meu de vedere, cel mai bun lucru pe care l-ar putea face Adrian Câciu ar fi să iasă într-o conferinţă de presă şi să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. (...) Reprezentanţii statului român să nu se poarte cu mănuşi şi diferenţiat, pentru că unii sunt de la Viena şi alţii de la Rădăuţi. Nu mă interesează că sunt din Săpânţa sau din Mangalia sau că sunt din Londra, New York sau din Tokyo, pentru mine, când acţionezi pe teritoriul statului român, respecţi statul român şi plăteşti taxe şi impozite conform legislaţiei. Nu încerci să fentezi legislaţia".

Despre atacurile la ministrul Energiei, de la PNL, Rareş Bogdan a arătat că "putem să găsim o mulţime de lucruri care au funcţionat sau nu pe anumite Ministere, inclusiv pe Ministerul Energiei, dar de data aceasta, Ministerul Energiei nu a avut niciun tol în transpunerea acestui regulament".

"Putem să găsim chestiuni cu care să criticăm Ministerul Energiei, dar în această chestiune a fost o singură entitate implicată şi entitatea implicată în transpunerea acestui regulament pe piaţa din România a fost Ministerul Finanţelor. Nu are ce să răspundă un vicepremier, un ministru al Transporturilor sau al Internelor, un ministru al Energiei sau al Economiei pe un subiect pe care trebuie să răspundă deschis, cât se poate de convingător, cât se poate de transparent (...) ministrul Finanţelor Publice", a mai spus Rareş Bogdan.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. "Scoate OMW Petrom profiturile nete in afara granitelor"(minciuna, Petrom da cam 40% din profit dividende, restul il reinvesteste, iar 49% sunt actionari romani , deci OMW actionarul majoritar strain ia dividende cam 20% din profitul net anual - impozitul pe dividende, deci MINCIUNA GROSOLANA).

    Dar NATIONALIZATI, cumparati de la OMW si la micii actionari romani, fonduri de pensii toate actiunile si raman profiturile toate ale voastre(doar ca probabil nu vor mai fi...) 

    nu va da nimic.

    OMV a dispus , Caciu s-a supus! 

    Johanis a incasat.  

    Ciuca a executat! 

    Poporul s-a cocosat! 

    Perioada Johanis .... Ciuma luyi Caragea ptr Romania . Nu cutremur... ptr ca atunci primesti ajutoare...

    Ciuma ! 

    1. Nu este chiar asa.

      Petrom a platit catre stat, anul trecut, la un profit de 10 mld lei, taxe si impozite in suma de 20 mld lei. 

      Practic, statul a castigat mai mult decat compania si mai mult decat actionarii (dublu fata de castigul realizat de companie). Pe langa asta o sa mai castige si din impozitarea dividendelor. 

      Statul castiga mai mult decat ceilalti actori implicati (compania si actionarii), asa incat nu se poate spune ca statul a iesit sifonat din "afacerea" asta.

      Marea problema a statului roman nu sunt incasarile, ci modul in care banii din acestea sunt cheltuiti. Risipa este marea noastra problema (ciuma). 

      ar fi ok reactia daca nu ati amesteca mere cu pere.

      De ce amestecati acciza luata de stat cu activitatea si profitul mult ma8i mare decat o medie a lui pe 10 ani ? 

      De ce nu vorbiti( faceti vorbire - ca sa respect discutiile corporatiste) de faptul ca multi bani s-au dus spre Lugera , spre Borealis , spre Cristof, usor de dovedit ca au tenta " cvasi "frauduloase? 

      De ce nu vorbiti de importuri prin 4 " etape " terte parti? 

      Dar de reducerea prin externaklizari de la 52000 la 6000 salariati" 

      Dar de primele de milioane ale celor 5 din consiliul de supraveghere? 

      Dar de primele per sedinta ale CA?

      Multm de vorba... 

      banii se intorc tot la ei!

      plus ca u "platiti si ei" odata gros la cat profit au facut! 

      sa nu uitam ca "energia" avea pe contract trend descendent in timp ce preturile nominale tot cresteau (si nu ma refer de perioada 2020 acum ci de perioada mai din spate). 

      la fel si gov pretul tot cadea si ei tot urca caloria si electrica din pix; ca are nebunui deficit de explodat si datorie ca procent din pib si a zis ca de unde sa fure decat din buzunarul la toti; ca asa poate sa umple pe ciclu si bancile sa mai poata da credit especulative in piata. 

      S c cret 

      "Acciza luata de stat", nu tot de stat este luata? Discutia era pe marginea a ceea ce castiga compania care desfasoara activitatea, actionarii care sunt proprietarii ei si au investit acolo banii lor si statul roman, iar concluzia este ca statul roman este departe de a se putea plange de incasarile realizate de pe urma unei activitati la care nu are nicio contributie, atat timp cat a castigat mai mult decat insasi compania si mai mult decat actionarii ei.

      In rest, mizeriile care se fac acolo, la Petrom, sunt treaba justitiei si a statului roman care trebuie sa asigure o justitie performanta si mai ales corecta.

      Degeaba suprataxeza statul, daca apoi banii nu sunt folositi cu chibzuinta.  

    te faci ca vorbesti?

    iti spune si un contabil de ce! 

    S c cret 

    Ciumatii rosii sar la gat unii la altii. UITE CE M-AI FACUT SA SEMNEZ!!! :)))))))

    Pare mi se, ca nici rompetrol, nu se incadreaza.

    Știe cineva cât castiga Catiu pe luna? Sau Heius? Niște ageamii care vorbesc pe banii noștri. Eu cred ca în momentul în care ți-ai încasat primul salariu de la buget ești mâncat. Baga cineva ceva în salariu și îți dispar instantaneu neuronii.

    CINE VORBESTE !!!!!!!!!!!!!

    Ruj roz "a rezolvat" toate pensiile speciale, asa cum a promis, acum vrea sa rezolve o "problema" inexistenta! Da' priceput mai esti mai baiatule! Lasa-ne si nu-ti mai da cu parerea in zone in care nu te pricepi! Ai ajuns sub zero la cota increderii si te bagi peste tot unde crezi tu ca vei avea sorti de izbanda....

    Revenind la Petrom, nu va plati nicio taxa de solidaritate, e limpede ca lumina zilei! 

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb