RASDAQ 80% din tranzacţiile Categoriei I au fost realizate cu acţiuni "Socep" Constanţa

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 februarie 2005

Acţiunile operatorului portuar "Socep" Constanţa (simbol SOCP) continuă să fie căutate pe piaţă. Valoarea transferurilor cu aceste titluri a reprezentat 80% din tranzacţiile categoriei I a pieţei Rasdaq. De asemenea, jumătate din numărul de tranzacţii de la această categorie a fost realizat cu acţiuni SOCP.

De la începutul anului, acţiunile "Socep" au evoluat pe un trend crescător, de la 3.490 la 5.450 lei/acţiune (la sfîrşitul lunii ianuarie), după care au scăzut uşor. Ultimul preţ de vineri a fost de 4.300 lei/acţiune. Cotaţia lor a cres-cut constant pînă în prezent, de la 1.320 lei/acţiune în februarie anul trecut. Evoluţia foarte bună se datorează, în opinia brokerilor, faptului că încă nu a fost declarat un acţionar majoritar, iar societatea a înregistrat rezultate economico-financiare în creştere.

O treime din tranzacţiile realizate vineri la categoria de Bază a pieţei Rasdaq a fost reprezentată de transferurile cu acţiuni ale producătorului metalurgic "Ductil" Buzău. Cotaţia acţiunilor "Ductil" (simbol DUCL) a crescut de la începutul anului, pe fondul unor volume importante de tranzacţii, de la 8.000 la 9.600 lei/acţiune la sfîrşitul primei săptămîni din februarie. Preţul a început să scadă, iar în 14 februarie s-a înregistrat minimum acestei perioade, 6.200 lei/acţiune, în condiţiile trans-ferării unei cantităţi record de 5,6 milioane de acţiuni, cea mai mare din ultimele 12 luni. După această zi, preţul a revenit pe trend crescător, iar ultima valoare înregistrată vineri a fost de 9.200 lei.

Cotaţia acţiunilor DUCL a evoluat anul trecut de la 3.200 lei în ianuarie, la un maxim de 11.000 lei/acţiune în septembrie, iar la sfîrşitul anului era de 7.000 lei/acţiune.

O valoare mare a tranzacţiilor au înregistrat vineri acţiunile producătorului de încălţăminte "Flaros" Bucureşti (simbol FLAO): aproape jumătate din Categoria a II-a. A fost transferat un singur pachet, de peste 31.000 de acţiuni, la preţul de 68.000 lei/acţiune, în scădere cu 15%. De la începutul anului au mai fost tranzacţionate trei pachete mari: 7.256 acţiuni la 80.000 lei/acţiune, 31.156 acţiuni la 84.500 lei/acţiune şi unul de 10.158 acţiuni la 90.000 lei/acţiune. Restul tranzacţiilor realizate în această perioadă a fost cu pachete între 80 şi 460 de acţiuni. Începînd de luni, 21 februarie, acţiunile FLAO sînt suspendate de la tranzacţionare pînă la 16 martie, pentru informarea tuturor acţionarilor privind deciziile AGA extraordinară.

Tot vineri, prin două tranzacţii speciale au fost transferate 186.183 acţiuni ale companiei farmaceutice "Sintofarm" Bucureşti (simbol SINT), în valoare cumulată de peste 3 miliarde lei. Pachetele reprezintă 16,8% din numărul total al acţiunilor SINT. Potrivit raportării pieţei Rasdaq, înaintea acestor transferuri structura acţionarilor SINT era: 22,7% SIF Muntenia, 33,7% Compania Portughesa Higiene SA, restul (în pachete nesemnificative) aparţinînd altor acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb