RASDAQ Cotaţia acţiunilor "Romcarbon" Buzău s-a majorat cu 25%

Diana Dorobanţu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 aprilie 2006

În cadrul şedinţei de vineri au fost perfectate 458 de tranzacţii care au totalizat 3,54 milioane RON. Toţi cei trei indici s-au apreciat, cea mai importantă variaţie pozitivă, de respectiv 1,58%, fiind înregistrată de RAQ-I. Ceilalţi indici ai pieţei, RAQ-II şi RAQ Compozit au cres-cut cu 0,26% pînă la 3.699 puncte şi respectiv cu 0,15% pînă la 1.716 puncte. După ce joi s-a derulat o ofertă specială cu acţiuni "Romcarbon" Buzău (ROCE), care a însumat 1,8 milioane RON, în cadrul şedinţei de vineri cotaţia titlurilor s-a majorat semnificativ, cu 25%, ajun-gînd la 10,5 RON/acţiune. Vineri, societatea a anunţat că în data de 27 aprilie va avea loc Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, unde va fi aprobată repartizarea profitului net aferent exerciţiului financiar din 2005. Per total la categoria a doua au fost încheiate 55 de transferuri cu 3,8 milioane acţi-uni, care au însumat 2,56 milioane RON. Cel mai lichid emitent a fost compania de asigurări "Asirom" Bucureşti. Sub simbolul ASRA au fost tranzacţionate 3,8 milioane de titluri, rulajul acestora reprezentînd 70% din totalul pieţei. Cursul se menţine în intervalul 0,5 RON/titlu - 0,69 RON/titlu. Valorile mobiliare ale "Asirom" urmează să fie retrase de la tranzacţionare, iar acţionarii, care nu sînt de acord cu decizia AGEA şi vor să se retragă din societate, vor primi un preţ per acţiune de 0,34 RON.

În cadrul primei categorii valoarea totală a transferurilor s-a ridicat la 92.422 RON, cu aproximativ 400% mai mult decît anterior. Liderul categoriei a fost producătorul de tuburi din oţel, "Mittal Steel" din municipiul Roman (PTRO). Cotaţia aces-tor titluri a crescut vineri cu 6,45%, atingînd nivelul de 8,25 RON/acţiune. Volumul de tranzacţionare s-a cifrat la 6.738 acţiuni. Principalii acţionari ai societăţii sînt "Mittal Steel Holdings NV" (LNM Holdings NV), cu o deţinere de 69,77% din acţiuni, şi SIF "Moldova", a cărei participaţie este de 17,41% la capitalul emitentului. La categoria I au mai oscilat şi cotaţiile companiilor bucureştene "Aversa" (AVBU) (+2,5%), "Electromagnetica" (ELMA) (+1,92%) şi "Rompetrol" (VEGA) (-2,19%). La categoria de bază rulajul total s-a ridicat la 886.587 RON, în scădere cu 25% comparativ cu şedinţa precedentă. Au fost tranzacţionate 104.194 acţiuni ale producătorului de ulei "Argus" Constanţa (UARG) la preţuri cuprinse între 2,04 RON/titlu şi 2,1 RON/acţiune.

O spectaculoasă creştere de preţ a fost înregistrată vineri de cursul acţiunilor companiei "Uzina de Reparaţii" din Tîrgu Jiu (UZIZ). Acesta s-a apreciat cu 22,8% pînă la 0,7 RON/titlu. A fost transferat 30,86% din capitalul emitentului prin intermediul unei singure tranzacţii. Societatea fabrică utilaje pentru extracţii şi construcţii şi dis-pune de un capital social de 1,42 milioane RON împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 RON. Potrivit raportării din data de 8 martie printre acţionarii companiei se numără şi persoana fizică Costinel Creţu, cu o deţinere de 30,86% din acţiuni.

Cel mai ridicat volum de tranzacţionare, de respectiv 3,2 milioane RON, a fost realizat sub simbolul AVZU al societăţii "Avicola" Buzău. Cursul s-a majorat pe parcursul şedinţei de vineri cu 19,04%, ajungînd la 0,0375 RON/acţiune. Luna aceasta, preţul acţiunilor AVZU a înregistrat variaţii semnificative. Acţionar majoritar al companiei, care se ocupă cu creşterea păsărilor, este societatea cu răspundere limitată "Aaylex Trading" (66,36% din capitalul emitentului).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb