RASDAQ Cursul acţiunilor "Altur" a cîştigat 7%

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 septembrie 2004

Valoarea de tranzacţionare de ieri de pe piaţa Rasdaq a fost de 5,3 miliarde de lei, în scădere cu aproape un miliard faţă de ziua precedentă. Şedinţa a fost caracterizată prin aprecierea cursurilor la majoritatea titlurilor transferate, fapt reflectat şi de creşterea celor trei indici bursieri: RASDAQ cu 0,12% (1,68 puncte), RAQ-I cu 0,8% (8,64 puncte) şi RAQ-II cu 0,3% (5,76 puncte).

Cea mai bună evoluţie la prima categorie a pieţei Rasdaq a fost înregistrată de titlurile "Altur" Slatina, al căror preţ mediu de tranzacţionare a fost ieri de 7.597 lei/acţiune, cu 7% mai mare decît nivelul înregistrat cu o zi înainte.

Cursul acţiunilor "Rompetrol" Bucureşti (VEGA) a avut ieri o uşoară corecţie pozitivă, după ce, de la data comunicării rezultatelor financiare aferente primului semestru 2004, preţul se înscrisese pe un trend descendent.

Titlurile operatorului portuar "Socep" din Constanţa au fost şi ele în topul preferinţelor investitorilor, cu un volum de tranzacţionare de 66.688 titluri şi o valoare de peste 111 milioane de lei. Preţul mediu a înregistrat o apreciere uşoară, de numai 1%.

La categoria bază, investitorii şi-au orientat atenţia către acţiunile societăţii de asigurări "Ardaf", care au înregistrat un volum de tranzactionare de 192.108 titluri. Cursul mediu a fost de 1.129 lei/acţiune, cu 2,66% mai mare decît nivelul din şedinţa precedentă.

Cea mai mare lichiditate au avut-o ieri acţiunile societăţii "Alimentara Cluj Napoca". Acestea au fost transferate în număr de 444.166, la un preţ de 700 lei/acţiune, cu 22,72% mai mare decît nivelul din şedinţa precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb