RASDAQ Preţul acţiunilor Socep a scăzut cu 5% faţă de şedinţa precedentă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 martie 2005

La prima categorie, operatorul portuar "Socep" Constanţa (simbol SOCP) s-a menţinut pe prima poziţie din punct de vedere al valorii tranzacţiilor, cu un rulaj de peste 5,6 miliarde lei. Titlurile SOCP au evoluat pe o piaţă dominată de vînzători, spun brokerii, ca urmare cursul a coborît pînă la un minim de 4.080 lei/acţiune, preţul de închidere al şedinţei de ieri fiind de 4.170 lei/acţiune.

Acţiunile "Braiconf" Brăila (simbol BRCR) au făcut obiectul unor tranzacţii de peste 873 miliarde lei. Investitorii au fost interesaţi să achiziţioneze titluri BRCR, preţul de închidere de ieri fiind de 83.500 lei/titlu, cu 3,09% mai mare decît cel aferent şedinţei anterioare.

O prezenţă activă la categoria întîi a avut-o societatea "Mittal Steel Roman" (simbol PRTO). Acţiunile PRTO au avut la închiderea şedinţei bursiere de ieri un preţ de 42.500 lei/acţiune, în creştere cu 4,68% faţă de şedinţa precedentă. La sfîrşitul lunii februarie compania a raportat rezultatele financiare preliminare. Cifra de afaceri a societăţii pe anul trecut a fost de 5.132,17 miliarde lei, mai mare cu 90% decît cea înregis-trată cu un an în urmă. Rezultatul net al exerciţiului financiar al anului 2004 a reprezentat o pierdere de 14,86 miliarde lei, societatea reuşind totuşi să-şi diminueze pierderea de 1.234 miliarde lei din anul 2003. Investitorii sînt dornici să achiziţioneze acţiuni PRTO deoarece societatea a obţinut rezultate financiare satis-făcătoare anul trecut.

La categoria a doua, cu acţiunile "Elpreco" Craiova (simbol ELPS) s-au realizat un număr de 33 tranzacţii, iar valoarea totală a acestora a fost de peste 1,6 miliarde lei, res-pectiv peste 72,4% din totalul categoriei. Societatea a realizat investiţii importante anul trecut într-o linie de producţie BCA şi ar trebui ca anul acesta să înceapă să le recupereze.

Numărul acţiunilor "Unisem" Bucureşti (producător de seminţe - simbol UNISEM) transferate a reprezentat ieri aproximativ 83% din numărul total tranzacţionat la categoria a II-a. Aceasta după ce, la începutul acestei săptămîni, Guvernul a hotărît să subvenţioneze şi în acest an fermierii să achiziţioneze semninţe.

Acţiunile companiei "Comat Met" (simbol COMT) au atins ieri maximul istoric de 52.000 lei/acţiune, acesta fiind şi preţul de închidere. Preţul mediu din ultimul an a variat între un minim de 27.500 lei/titlu, înregistrat pe 17 martie anul trecut şi un maxim de 52.000 lei/acţiune, atins ieri. A fost perfectată ieri o singură tranzacţie cu 59.338 acţiuni COMT, preţul mediu fiind cu 20,93% mai mare decît cel din şedinţa precedentă. Valoarea tranzacţiei a fost de peste 3 miliarde lei.

La aceeaşi categorie de bază s-au efectuat tranzacţii cu acţiunile "Ardaf - Societate de Asigurare, Reasigurare" (simbol ARDF) în valoare totală de peste 1,5 miliarde lei, reprezentînd aproximativ 12% din totalul categoriei. Preţul mediu al actiunilor ARDF a cres-cut cu 5,81% faţă de şedinţa anterioară. Creşterea s-a înregistrat pe fondul unui număr mare de ordine de cumpărare din partea investitorilor interesaţi de titlurile ARDF. La jumătatea lunii ianuarie, compania şi-a anunţat majorarea capitalului social de la 175 miliarde lei la 251,99 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb