RASDAQ S-a transferat 16,7% din capitalul "Legume Fructe Militari"

DIANA DOROBANŢU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 martie 2006

Un număr de 387 de tranzacţii au fost perfectate vineri, valoarea totală ridicîndu-se la 5,54 milioane RON, adică 1,59 milioane de euro. Doi dintre cei trei indici bursieri s-au apreciat pe parcursul sesiunii bursiere. Astfel, RAQ-I s-a majorat cu 1,6% pînă la 1.806 puncte, iar RAQ-II cu 0,99% pînă la 3.971 puncte. RAQ Compozit, însă, a continuat să se înscrie pe trend descrescător, scăzînd uşor cu 0,04 puncte procentuale.

Rulajul total al categoriei de bază a fost de 5,4 milioane RON, în creştere cu 670% faţă de şedinţa precedentă. O pondere de 82,4% din totalul categoriei a fost deţinută de tranzacţiile cu acţiuni ale companiei "Legume Fructe Militari" din Bucureşti (LEUM). Vineri a fost transferat aproximativ 16,7% din capitalul emitentului la preţuri cuprinse între 22 RON/acţiune şi 29 RON/acţiune. Cotaţia titlurilor a scăzut cu 12% comparativ cu ultima şedinţă de tranzacţionare. Comerciantul cu fructe şi legume are un capital social de 2,6 milioane RON divizat în titluri cu o valoare nominală egală cu 2,5 RON.

Pe poziţia secundă la această categorie s-a clasat societatea ploieşteană "Metchim" (MEMO) cu patru transferuri, a căror valoare totală a fost de 247.607 RON. Cursul acţiunilor MEMO a crescut cu 16,66%, ajungînd la 17,5 RON/acţiune.

Titlurile companiei hoteliere "Intercontinental România" Bucureşti (RCHI) se menţin în top. Astfel, vineri au fost tranzacţionate peste 1,5 milioane de acţiuni la preţuri figurînd între 0,1 RON/acţiune şi 0,131 RON/acţiune. Cursul a scăzut cu 2,29% faţă de anterior. Este pentru a cincea zi consecutivă cînd acesta se diminuează.

În atenţia investitorilor s-au aflat vineri şi titlurile companiei "Uzina de Reparaţii" din Tîrgu Jiu (UZIZ). A fost tranzacţionat un pachet de acţiuni, care reprezintă 30,86% din capitalul emitentului. Preţul a înregistrat o majorare semnificativă, de res-pectiv 1.528%, ajungînd la 0,57 RON/acţiune. Societatea fabrică utilaje pentru extracţie şi construcţii şi dispune de un capital social de 1,4 milioane RON împărţit în 2,5 RON. Conform raportării din data de 19 august anul trecut, principalul acţionar este SIF "Oltenia", cu o deţinere de 30,86% din titluri.

La prima categorie au fost încheiate doar 23 de tranzacţii care au însumat 42.136 RON, în scădere cu 68% faţă de şedinţa anterioară. "Mittal Steel" Roman (PTRO) s-a menţinut în poziţia de lider al categoriei. Valoarea celor două transferuri s-a ridicat la 24.620 RON. Cursul s-a menţinut constant în jurul valorii de 8 RON/titlu.

Dacă pe parcursul şedinţei de joi cotaţia titlurilor producătorului de îmbrăcăminte, "Braiconf" Brăila (BRCR), s-a diminuat cu 3,57% pînă la 0,405 RON/acţiune, vineri aceasta s-a menţinut constantă la aceeaşi valoare.

În cadrul categoriei secunde a pieţei cel mai lichid emitent a fost compania de asigurări "Asirom" Bucureşti (ASRA). Au fost încheiate patru tranzacţii cu 87.313 titluri care au totalizat 61.119 RON, adică 91,54% din totalul categoriei.

Pe fondul unui volum de tranzacţionare extrem de redus, de respectiv 80 de acţiuni, cursul titlurilor "Comvex" Constanţa (CMVX) a rămas constant la 22,5 RON/acţiune.

Vineri au fost raportate următoarele deţineri de titluri la societatea "Confecţii" Vaslui (COVB): Aurel şi Silvia Burtic - 5,8% din capitalul emitentului, Valentin şi Georgeta Micoriciu - 7,87% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb