RASDAQ Tranzacţii de 4.625.809 RON cu titlurile "Condmag" Braşov

Mariana Popa
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 mai 2006

Valoarea totală a tranzacţiilor realizate pe piaţa Rasdaq ieri s-a ridicat la 6.062.478 RON (1,73 milioane euro), după ce, în şedinţa precedentă, se înregistrase cel mai mare volum de tranzacţionare din ultimele trei luni, de respectiv 24 milioane RON. Indicii pieţei au prezentat o evoluţie divergentă. RAQ Compozit, care arată lichiditatea tuturor emitenţilor tranzacţionaţi, a fost singurul indice care s-a apreciat foarte puţin, cu +0,01%, comparativ cu şedinţa trecută, cînd se depreciase. RAQ-II a înregistrat cea mai mare scădere, de -1,05%, în timp ce RAQ-I a împărtăşit aceeaşi soartă, diminuîndu-se cu -0,17%.

Transferurile perfectate în cadrul categoriei de bază au reprezentat peste 97% din rulajul total al pieţei, ridicîndu-se la 5,89 milioane RON, o valoare de circa patru ori mai mică decît cea din şedinţa de marţi.

Atenţia investitorilor a continuat să se îndrepte către acţiunile "Condmag" Braşov (simbol COMI), cu care s-au perfectat 98 tranzacţii ce au totalizat aproape 4,63 milioane RON, circa 3,34% din capitalul social al emitentului fiind transferat ieri, după ce, cu o zi înainte, se tranzacţionaseră 16,84 procente din titluri. Preţul acţiunilor COMI la închiderea şedinţei a fost de 0,85 RON/titlu, în scădere cu -6,59% faţă de şedinţa precedentă, cînd se diminuase cu nouă procente.

"Condmag" activează în domeniul construcţiilor şi dispune de un capital social de 17,2 milioane RON, divizat în titluri cu valoarea nominală de 0,1 RON. Profitul obţinut anul trecut de compania braşoveană s-a cifrat la 8 milioane RON, cu 69,7% mai mare decît cel al anului precedent.

Pe locul al doilea în topul emitenţilor tranzacţionaţi la categoria de bază s-a situat producătorul de cărămizi, ţiglă şi alte materiale din argilă arsă "Cemacon" Zalău, volumul transferurilor cu titlurile societăţii situîndu-se la 299.705 RON. Cotaţia titlurilor companiei (simbol CEAO) a înregis-trat cea mai mare variaţie pozitivă a categoriei, de 40%, ridicîndu-se la 7 RON/titlu. Capitalul social al "Cemacon" se cifrează la 7.327.337 RON, reprezentînd echivalentul a 2,93 milioane acţiuni cu valoarea nominală de 2,5 RON. Un acţionar important al societăţii, care deţine un sfert din titluri este "Ceramica" SA.

În cadrul primei categorii, valoarea transferurilor s-a ridicat la 62.408 RON, în scădere de circa 2,14 ori faţă de şedinţa precedentă. Acţiunile "Electromagnetica" Bucureşti au ţinut capul de afiş al categoriei, fiind efectuate 15 tranzacţii care au totalizat 33.328 RON. Cotaţia acţiunilor ELMA şi-a menţinut trendul ascendent, majorîndu-se cu +4,76% faţă de şedinţa precedentă. Ieri, titlurile "Rompetrol" Bucureşti (VEGA) s-au depreciat uşor, cu -0,89%, faţă de şedinţa precedentă.

Valoarea transferurilor din cadrul categoriei a doua s-a ridicat la 109.511 RON. Cel mai tranzacţionat emitent a fost "Comvex" Constanţa. Au fost perfectate opt tranzacţii cu acţiunile acestei companii, sub simbolul CMVX, valoarea lor ridicîndu-se la 71.625 RON (circa 65% din rulajul categoriei). Titlurile CMVX au închis şedinţa bursieră la 21,5 RON/acţiune, un preţ de referinţă cu 15,70% mai mic decît în şedinţa precedentă. Terminalul "Comvex" Constanţa, specializat în manipularea, depozitarea şi expedierea materiilor prime solide vrac, de tipul minereurilor de fier, cărbunelui şi bauxitei, a raportat o pierdere de 451.023 RON pe primele trei luni, în condiţiile în care, în aceeaşi perioadă a anului trecut, realiza un profit de 5,5 milioane RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb