RASDAQ Tranzacţii de aproape 20 milioane de euro pe Rasdaq

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 februarie 2005

La categoria întîi acţiunile "Socep" (SOCP) au fost tranzacţionate în cursul şedinţei bursiere de joi, în număr de peste 1,3 milioane, ceea ce reprezintă un procent foarte redus din totalul acţiunilor (0,5%) societăţii. Capitalul social cuprinde peste 340 milioane de acţiuni în valoare nominală de 1.000 lei. Preţul titlurilor SOCP se încadrează pe un trend descendent, fiind în scădere cu 3,02% faţă de ziua precedentă. Cel mai mare număr de titluri, respectiv peste 9 milioane, s-a tranzacţionat în cursul lunii ianuarie a anului curent, iar valoarea totală a acestora a fost de aproximativ 34,5 miliarde de lei. La aceiaşi categorie, compania producătoare de ţiţei "Rompetrol" ( VEGA) a înregistrat un volum de tranzacţionare de peste 450 mii titluri, la un preţ mediu unitar de 757 lei. Capitalul social al companiei este de 1.745,368 miliarde de lei, iar valoarea nominală a acţiunilor este de 1.000 lei. Preţul acţiunilor VEGA des-creşte începînd cu 5 ianuarie cînd a fost de peste 850 lei/acţiune. Ieri preţul de închidere a fost de 745 lei/titlu. Cel mai mare volum de acţiuni VEGA transferat s-a realizat în cursul lunii noiembrie anul trecut, respectiv de 4.170.640 titluri.

La categoria a doua cele mai multe tranzacţii au fost efectuat cu acţiunile "Asigurarea Românească -Asirom" , într-un număr de peste 7,5 milioane, reprezentînd 1,18% din totalul acţiunilor societăţii. Preţul titlurilor ASRA este în continuă creştere în ultima perioadă, maximul istoric de 5.700lei/acţiune fiind atins la sfîrşitul lunii ianuarie a anului curent. În cadrul aceleiaşi sesiuni bursiere, volumul total al transferurilor efectuate cu titlurile ASRA a fost de aproximativ 30 miliarde de lei.

La categoriei de bază acţiunile societătii "Confecţii" din Vaslui, au fost cel mai intens tranzacţionate, într-un număr de 866.640 titluri. Preţul titlurilor COVB s-a situat pînă în noiembrie anul trecut pe un trend ascendent, după care nivelul lor a scăzut. În prezent acesta se află pe un trend descrescător. Maximul istoric de 50.000lei/titlu a fost atins în septembrie anul trecut, iar volumul tranzacţiilor perfectate cu titlurile COVB din acea perioadă a depăşit 8,25 miliarde de lei. Compania are un capital social de 69,898 miliarde de lei şi un număr de peste 69 milioane de acţiuni în valoare nominală de 1.000 lei.

Acţiunile societătii "Decebal" Deva, firmă care se ocupă de producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii, au fost transferate în număr de peste un milion în cadrul şedinţei de ieri, la un preţ mediu unitar cu 12,05% mai mic decît cel din ziua precedentă. Maximul atins de titlurile DECE a fost de 350 lei/titlu în cursul anului trecut , respectiv în luna septembrie. Volumul maxim tranzacţionat de la listare pînă în prezent a depăşit 11,7 miliarde de lei.

Cu acţiunile "Fondului Oamenilor de Afaceri"(XFOA) s-au efectuat 5 tranzacţii la un preţ mai mare cu 1,08% decît cel aferent sesiunii anterioare. În decursul anului curent preţul titlurilor a înregistrat un maxim istoric de 61.000 lei/acţiune, după care acesta a scăzut brusc la un nivel de 44.800 lei/acţiune, în prezent aflîndu-se pe un trend ascendent.

Raportările cu privire la modificarea deţinerii faţă de pragul de 5%, indică creşterea pragului de deţinere la 7,5% a acţionarului Ionescu Florentina-Mona la societatea "Salf" Focşani (SALF).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb