RASDAQ Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni "Neptun" - peste 40% din totalul bursier

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 ianuarie 2005

Valoarea totală a transferurilor perfectate ieri pe piaţa Rasdaq s-a ridicat la 56,21 miliarde de lei, aproape 80% din această valoare datorîndu-se transferurilor cu acţiuni de la categoria bază.

Cei trei indici au înregistrat ieri uşoare creşteri ale nivelurilor lor, Rasdaq Compozit cu 0,12%, Raq-I cu 0,54% iar Raq-II cu 0,49%.

La prima categorie, cele mai lichide au fost titlurile "Braiconf" Brăila, în condiţiile în care preferatele investitorilor de la această categorie, respectiv titlurile "Rompetrol" Bucureşti şi "Socep" Constanţa au fost şi ieri suspendate de la tranzacţionare. Valoarea totală a transferurilor cu acţiuni "Braiconf" a fost de peste 4 miliarde de lei, iar preţul mediu de tranzacţionare, de 83.902 lei/titlu, a fost cu 0,59% mai mic decît cotaţia medie aferentă şedinţei precedente.

O evoluţie bună a cotaţiei a fost înregistrată la prima categorie de titlurile "Aversa" Bucureşti (AVBU). Titlurile AVBU au fost transferate ieri în număr de 3.500, la un preţ mediu unitar de 26.493 lei/titlu, acesta fiind cu 7,28% mai mare decît preţul mediu aferent şedinţei precedente. "Aversa" are ca obiect de activitate fabricarea de pompe şi compresoare.

La categoria a doua, o lichiditate foarte bună a fost înregis-trată de acţiunile "Asirom". Aces-tea au fost transferate în număr de peste 1,25 milioane, la un preţ mediu unitar de 5.488 lei, în creştere semnificativă, cu 7,14% faţă de cotaţia medie aferentă şedinţei anterioare.

Acţiunile "Eurom Bank" au fost transferate pe parcursul şedinţei de ieri în număr de peste 55.625, la un curs mediu de 6.258 lei/acţiune, în creştere uşoară, cu 1,67% faţă de nivelul aferent şedinţei precedente.

Cu titlurile UNISEM au fost efectuate ieri tranzacţii în valoare de peste 25,36 milioane de lei. Preţul de tranzacţionare, de 810 lei/titlu, este cu 1,7% mai mic decît cotaţia medie a aces-tor titluri, aferentă şedinţei bursiere precedente.

La categoria bază, unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi a fost "Confecţii" Vaslui (COVB). Titlurile acestuia au fost transferate în număr de 439.575, la un preţ mediu de 4.817 lei/titlu, preţ cu 2,13% mai mare decît cotaţia medie aferentă şedinţei precedente.

Lichiditate bună pentru acţiunile "Biofarm"

Cu titlurile "Biofarm" Bucureşti (BIOF) au fost efectuate pe parcursul sesiunii de ieri tranzacţii în valoare de peste 1 miliard de lei. Preţul mediu de tranzacţionare a fost de 4.800 lei/titlu, aces-ta înregistrînd o scădere de 3,15% faţă de nivelul aferent şedinţei de tranzacţionare anterioare. "Biofarm" a anunţat marţi rezultatele financiare preliminare pentru anul trecut.

Astfel, producătorul de medicamente a obţinut în 2004 un profit net de 88,45 miliarde de lei, în creştere cu 16,6% faţă de profitul net aferent anului trecut. Raportat la aceeaşi perioadă, profitul brut al companiei s-a diminuat cu 6,8% pînă la valoarea de 95,14 miliarde de lei. "Biofarm" a obţinut pe parcursul anului 2004 o cifră de afaceri de 366,31 miliarde de lei, în creştere cu 9,3% faţă de nivelul înregistrat în 2003.

Cea mai mare valoare de tranzacţionare a fost înregistrată ieri de titlurile societăţii "Neptun" Cîmpina. Acestea au fost transferate în număr de 56.877, la un curs mediu unitar de 419.896 lei, în creştere cu 4,09% faţă de nivelul aferent sesiunii de tranzacţionare precedente. Valoarea transferurilor efectuate ieri cu acţiuni "Neptun" a fost de peste 23,88 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb