Rata NPL-urilor din China, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 ianuarie 2019

Rata NPL-urilor din China, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani

Rata creditelor neperformante (NPL) din portofoliile băncilor comerciale chineze a atins, anul trecut, cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu, respectiv 1,89% din totalul împrumuturilor, din cauza încetinirii creşterii economice, informează Reuters.

Volumul NPL-urilor din băncile chineze a ajuns la 2 trilioane de yuani (296,52 miliarde de dolari) la finele lunii decembrie 2018, nivel neschimbat faţă de trimestrul al treilea, conform afirmaţiilor făcute de Liu Zhiqing, vicepreşedinte al departamentului de statistică din cadrul Comisiei de Reglementare Bancară şi a Asigurărilor din China (CBIRC).

Acesta a adăugat: "Riscurile rămân sub control, în general".

Liu Zhiqing a mai spus că volumul împrumuturilor care riscă să devină neperformante era de 3,4 trilioane de yuani la finele lunii decembrie, reprezentând 3,16% din total.

În cazul creditorilor chinezi, ritmul creşterii datoriilor neperformante nu dă semne de încetinire, deoarece a doua mare economie a lumii se confruntă cu slăbirea persistentă a cererii interne şi cu dispute comerciale cu Statele Unite.

Analiştii aşteaptă ca datele oficiale care vor fi publicate luna aceasta să arate că economia Chinei a crescut cu aproape 6,6% în 2018, cel mai slab nivel de după 1990.

Potrivit CBIRC, băncile din China au accelerat ritmul de vânzare a creditelor neperformante anul trecut, rezolvând situaţia unor active toxice de circa 2 trilioane de yuani, comparativ cu 1,4 trilioane de yuani în 2017.

În plus, băncile au apelat la măsuri neconvenţionale, precum titlurile garantate cu active şi swap-uri de datorii/acţiuni, au majorat rezervele pentru pierderile din credite cu 676,2 miliarde de yuani faţă de anul anterior, la 3,7 trilioane de yuani, în vederea consolidării capacităţii de prevenire a riscurilor, conform autorităţii de reglementare.

La sfârşitul anului trecut, activele interne totale ale băncilor din China au însumat 261,4 trilioane de yuani, în creştere cu 6,4% faţă de anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb