Războiul declaraţiilor în BOR, după ce ÎPS Teodosie a împărtăşit copii cu aceeaşi linguriţă

M.I.
Miscellanea / 16 mai 2020

Războiul declaraţiilor în BOR, după ce ÎPS Teodosie a împărtăşit copii cu aceeaşi linguriţă

Arhiepiscopia Tomisului transmite că "fiecare ierarh are autonomie" după ce presa a semnalat că ÎPS Teodosie a împărtăşit mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă, la slujba organizată sâmbătă, iar BOR a reacţionat dur spunând că "ostentanţia cu care s-a procedat nu onorează pe nimeni".

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, printr-un comunicat de presă, că actul de împărtăşire nu este ilegal pentru că nu există nicio lege sau canon care să interzică împărtăşania. Totodată, reprezentanţii Arhiepiscopiei au mai transmis că fiecare ierarh are autonomie, iar Biserica nu este unitate de alimentaţie publică, iar împărtăşania nu este "mâncare şi băutură firească":

"1. Actul de împărtăşire a pruncilor nu este ilegal pentru că IPS Teodosie nu a încălcat nici o lege sau canon bisericesc, care ar interzice actualmente împărtăşania.

2. IPS Teodosie, ca ierarh, a ţinut o legătură intensă cu clerul şi credincioşii în toată perioada de restricţie şi a făgăduit expres păstoriţilor săi că-i va aştepta la comuniunea cu Biserica, care se concretizează mai ales în sfânta împărtăşanie, când se va relua accesul credincioşilor. Fiecare ierarh, în eparhia sa, are o anumită autonomie în păstorirea clerului şi credincioşilor, prin urmare, având făgăduinţa dată deja credincioşilor, IPS Teodosie nu a putut să-i rănească sufleteşte, îndepărtându-i de la Sf. Potir. Aceasta este lucrarea lui Hristos în mijlocul credincioşilor, prin arhiereul care îşi exercită misiunea încredinţată de Biserica lui Hristos.

3. Discuţia asupra linguriţei a pornit eronat în spaţiul public, întrucât Biserica nu este unitate de alimentaţie publică, ci instituţie de cult. Împărtăşania nu este mâncare şi băutură firească (adică aliment pentru trup) ci este hrana cea mai sfântă pentru viaţa veşnică, Hristos prezent real, întrând în alcătuirea făpturii noastre, prin care ne îndumnezeim. Prin urmare, este o delimitare categorică între Hristos-Dumnezeu şi alimentele fireşti, iar împărtăşania şi dăruirea ei credincioşilor este atributul exclusiv al Bisericii", se arată în comunicatul transmis de Arhiepiscopia Tomisului, după ce purtătorul de cuvânt al BOR a criticat dur gestul ÎPS Teodosie.

La solicitarea News.ro, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a transmis: "Îndrumările bisericeşti ale Patriarhiei Române pentru perioada în care ne aflăm sunt clare, amănunţite şi publice. Fireşte că nu este vorba despre vreun pericol legat de împărtăşirea în sine, dar ostentaţia cu care înţeleg ca s-a procedat, după ce s-au făcut publice aceste îndrumări, nu onorează pe nimeni".

Potrivit G4Media, sâmbătă, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis, conform unui document consultat de reporteri că, până la 1 iunie, nu se va face împărtăşanie în grup, dar credincioşii pot fi împărtăşiţi individual, pentru că biserica nu acceptă pahar şi linguriţă de unică folosinţă.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Biserica stie foarte bine ca tot ceea ce se intampla in acest experiment totalitar, reprezinta SEMNUL FIAREI iar trimisii Satanei, fix asta urmaresc, inchiderea bisericilor, desfiintarea religiei si confiscarea patrimoniului Bisericii de catre Guverne si Corporatii.

    Vaccinarea este un drept al omului si nu poate fi impusa ca obligatie pentru ca e vorba de libertatea umana lasata de Dumnezeu. Omul nu este un produs al industriei corporatiilor sau al statului.. ci o fiinta divina care are dreptul sa aleaga.  

    1. Acest individ care sustinut politic a ajuns Episcopul Tomisului TEODOSIE ESTE DEASUPRA LEGII!!

      Autoritatile si JUSTITIA ROMANA ORI SUNT CORUPTIE ORI NU LE PASA SA APLICE/RESPECTE LEGEA, in Concluzie de ce am respecta Legea noi astialalti daca pentru unii (vezi TEODOSIE) nu se aplica Legea a nu stiu cata oara.

      In Orice caz STATUL PIERDE PE TERMWN LUNG in toata aceasta SFIDARE A LEGII!!!!  

      Daca era deasupra legii il aresta pe Orban ! Daniel este pus politic pentru ca face ce i se spune fara a contrazice nici macar o litera, ii este frica mai rau decat in comunism, cand atuncea se luptau cu ei , acuma ii iubeste pe comunistii ascunsi sub masca capitalismului prin comunismul liberal. Patriarhul Daniel trebuie inlaturat din functie pentru ca nu reprezinta crestinismul ortodox ci doar judaic. IPS Teodosie trebuie sa fie Patriarhul Bisericii Ortodoxe la fel cum au fost Miron Cristea, Iustinian si Teoctist !

      Stop ateism!

    În 1348 a avut loc Marea Ciumă. Secolul 14 este evident un secol dominat de biserică. Sub această autoritate au murit între o treime si jumătate din populația Europei, populație care cu siguranță a avut "acces" la lingurita bisericii!!

    Acum cati oameni au murit la o Europă infinit mai populată? Sub 0,01 la sută!Progresele medicinei au făcut posibil acest lucru!

    Așadar ar trebui acționat cu smerenie creștinească și încredere în medicină! 

    1. Nu spun următoarele vorbe cu răutate: biserica să ia aminte, doctorii întâi se roagă si apoi intră în saloanele cu bolnavi iat la terminarea programului se roagă din nou pentru ei si bolnavi( aproape toți)

      Preoții ar trebui întâi să pună masca si apoi sa apară în fața credincioșilor!

      Ce e rău in asta? 

      Ciuma n-a venit din biserica si nici de la Sf. Impartasanie.

    Sigur , garantez, prin folosirea unei lingurite la mai multi copii sau adulti ,nu se intampla nimic rau !

    Singura conditie , inainte de împartasanie , toti sa fie sanatosi.... 

    Daca nu erau toti sanatosi , Dumnezeu cu ei....

    Nu e posibil ,chiar daca popii motiveaza ca nu lucreaza in unitati publice alimentare , nu e posibil , sa faca cu tupeu , sa faca ce vor ! 

    De ce biserica lucrează cu dublă măsură?

    De ce biserica a permis ca Pimen să meargă la alimentara (spital) si să fie tratat privilegiat?

    De ce preoții se îmbolnăvesc și merg la medic ei având si varianta Împărăției Veșnice? 

    1. De ce neomarxistii lovesc doar in ortodocsi?

      Ortodocsii nu se amesteca in ritualul altor culte si nici nu indraznesc sa il comenteze. Asta inseamna sa respecti libertatea de credinta si de constiinta a celorlalti. Libertatea de credinta este un drept fundamental consfiintit prin Constitutia Romaniei.

    Preotii sa mearga in spitale sa vindece oameni daca chiar cred ca au putere asupra acestui virus. Altfel, au pus in pericol cu buna stiinta viata unor copii.

    1. Ana ai perfectă dreptate dar eu nu i-as lăsa în spitale pe niște iubitori de colivă! Pentru serviciul Divin al înmormântării percep bani si cine știe ce le-ar trece prin cap!

      Stupiditatea insistentei de impartasire cu o lingurita unica nu trebuie sa ne mai mire dupa episoadele "arzatoare "ale evului mediu , reprezinta , totusi , un " progres ." !! Slujitorii cultelor religioase = campionii fariseismului , corect semnaleaza la 4. cazul lui Pimen-altfel un rapace adunator de paduri bisericesti .

      pe boracul tau sa il boteze in galeata cu zoaiele de la megaimage, tu nu esti ortodox !

      Cei care nu sunt ortodocsi si nici nu stiu ce-i cu biserica, sa se duca se informeze si apoi sa-si de cu parerea.

    Se doreste inlocuirea religiei oficiale cu religia corporatiilor farmaceutice si inchinarea sa se faca nu la icoane ci la postere cu Covid colorat in rosu... Cam despre asta e vorba. Pe termen lung se doreste desfiintarea credintelor religioase considerate o frana in calea robotizarii omului.

    1. Si biserica a fost de exemplu in sec 14 o "religie a corporațiilor farmaceutice " doftoricindu-ți corpul si sufletul cu "leacuri babesti ".

      Acum corporațiile farmaceutice te fac din om sănătos un dependent, deh treabă de secol 21

      Tot un drac. Eu nu văd diferența? 

    Acum se vede cat ii pasa bisericii de poporul roman, decat sa gaseasca o solutie, de ex..ai potirul sfintit, varsa cate putin pentru fiecare in cate un paharel de unica folosinta, sau pune cu lingurita aia unica in cate un paharel separat. Sau se pierde sfintenia de la lingurita la paharel. Bisericii ii este asa frica de afectarea imaginii si a pierderii controlului incat nu ii pasa de poporul roman si de bolile care le pot transmite. Doar un singur eveniment de genul ar putea genera mii de inbolnaviri.

    Si nu am vazut sa fie arestat IPS si bagat la carantina sau inchisoare.NU SUNTEM TOTI EGALI IN FATA LEGII.? 

    1. potirul si lingurita pentru împărtăşire sint sfinte, adica nu transmit microbi, omoara tot ce este rau, daca vrei sa folosesti niste simple paharele de plastic, de ce mai mergi la biserica pentru împărtăşire !?

      ,, Potirul si lingurita nu transmit microbi "...

      Ai f mare dreptate , nu transmit daca ai norocul ca cei anterior tie nu sunt bolnavi...

      Matale ,,divinul " ori esti popa ori ai probleme cu....mansarda 

    Cei care invoca problema linguritei urmaresc sa se interzica Sf. Impartasanie si sa transforme biserica intr-un teatru, iar pe credinciosii ortodocsi in spectatori. Acesti oameni urmaresc sa-L elimine pe Hristos din Biserica. De El le e frica pt. ca stiu ca doar El ii poate invinge. A cere sa se dea impartasania cu lingurita de unica folosinta si in pahare de unica folosinta inseamna sa-L numesti pe Hristos necurat si asta e o hula impotriva Duhului Sfant. Diocletian, Deciu si alti prigonitori pagani ii omorau pe cei ce I se inchinau lui Hristos. Tematorii de virusi din ziua de azi nu se la sa cu nimic mai prejos chiar daca o fac mai politic corect. Nici Stalin, nici Ana Pauker, nici alti comunisti nu si-au permis ceea ce-si permit acest agenti sanitaro-neomarxisti. Sa-si deviruseze mintea si inima de ateism si de ura si sa-i lase pe ortodocsi in pace.

    Adultii care accepta situatia si au incredere ca folosirea unei singure linguri pentru a primii sfanta impartasanie nu ii va imbolnavii de Covid 19, sunt responsabili si este treaba lor. Dar daca vor contribuii insa sau vor determina raspandirea virusului sa-si primeasca pedeapsa cu inchisoarea conform legii. Iar cei care au fost infectati si vor suferii sa le ceara acestora daune interese,ei sau urmasi lor daca decedeaza. .

    Copiii insa, nu pot hotara singuri ce este rau si ce este bine. Asa ca este o lasitate din partea unui adult, fie el si sfanta fata bisericeasca, popa, sa expuna niste copii unui astfel de pericol.  

    Vina insa, in cazul de fata, este a BOR si apoi a justitiei. Acest inalta fata bisericeasca (sau dos) a facut mult prea multe. Nu demult a fost in centrul unui scandal mediatizat, cand un tanar il acuza ca la sodomizat. Apoi scandalul cu defrisarile de pe terenurile de la Nazarcea. Este mai mult ca sigur ca justitia din Romania a ezitat de teama. Daca isi facea datoria, acest popa ar fi fost acum acolo unde ii era locul si nu punea in pericol sanatatea publica.  

    Autoritatile ar trebuii sa urmareasca atent ce se intampla cu acei copii. Si daca se va constata ca actul iresponsabil al popii a dus la raspandirea epidemiei, sa-l depuna acolo unde ar fi trebuit sa fie acum. Nu au pentru ce sa se teama, Dumnezeu nu asculta de oricine, chiar daca el se numeste episcop sau cum s-o numii, dar care in suflet si fapte este un pacatos ce face si vrea raul oamenuilor, sub umbrela sfintelor reguli bisericesti. Este trist ca Sfanta BOR tolereaza asemenea fapte si tine la sanul ei asemenea oameni,  

    Oricum BOR nu cu astfel de popi slujeste acest popor si nu cu astfel de slujitori creste in ochii romanilor.

    BOR nu este si nu trebuie sa se considere stat in statul romanesc. Daca va continua cu astfel de eroisme bisericesti, in viitor bisericile vor fi vizitate doar ca monumente arhitecturale, slujbele vor fi ascultate doar la sarbatorile mari ca niste colinde traditionale, iar in biserici vor fi doar popii si babele foste adulterine ce spera ca o sa poata S-al prosteasca si pe Dumnezeu, sa le treaca cu vederea faptele, ca doar si el este la urma urmei tot un barbat. 

    De ce nicio autoritate, Politie, Parchet nu se sesizeaza cand angajatii Statului incalca cu rea credinta legea ca TEODOSIE si primarul SECT 2.

    iN MUNTENEGRU PENTRU O FAPTA SIMILARA POLITIA A ARESTAT UN SOBOR DE PREOTI.

    CE EXEMPLU DA BISERICA CAND PRIN ACTIUNILE VADIT OSTENTATIVE, NESOCOTESTE ATAT MASURILE BOR CAT SI LEGEA 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb