RBS şi "Lloyds" îşi mută sediile din Scoţia dacă ţara se separă de Marea Britanie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 septembrie 2014

RBS şi "Lloyds" îşi mută sediile din Scoţia dacă ţara se separă de Marea Britanie

Cele mai importante bănci din Scoţia, "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) şi "Lloyds Banking Group" Plc, au anunţat că îşi vor muta sediile centrale din Scoţia în Anglia, dacă ţara de origine va vota pentru separarea de Marea Britanie la referendumul programat pentru data de 18 septembrie.

RBS, care este înregistrată în Scoţia din 1727, şi-a motivat decizia de relocare, în eventualitatea unui vot în favoarea independeţei Scoţiei, prin îngrijorarea provocată de impactul pe care separarea de Marea Britanie l-ar putea avea asupra ratingului instituţiei financiare.

Totodată, oficialii grupului RBS - deţinut de stat în proporţie de 81%, arată că schimbările fiscale, monetare şi legale determinate de un vot favorabil la referendum ar putea avea un impact negativ asupra afacerii băncii.

"RBS intenţionează să menţină un nivel important al operaţiunilor bancare în Scoţia şi, de asemenea, o mare parte dintre angajaţii săi, ca să susţină activităţiile instituţiei", conform declaraţiei făcute de bancă. Insitituţia a subliniat: "RBS crede că acest transfer este un lucru responsabil şi prudent de făcut, respectiv este ceva la care se aşteaptă clienţii, angajaţii şi acţionarii băncii".

Totodată, grupul bancar ipotecar "Lloyds", deţinut în proporţie de 25% de guvernul britanic, a anunţat că va reloca diviziile "Bank of Scotland" şi "Scottish Widows" în Londra, în cazul în care Scoţia se va desprinde de Marea Britanie.

"Lloyds" are, în prezent, 16.000 de angajaţi în Scoţia, iar RBS - 12.000. Ambele bănci au fost salvate de guvern în anul 2008. Ministerul Finanţelor din Marea Britanie consideră că planurile "Lloyds" şi RBS de relocare în Londra, în cazul separării Scoţiei de Anglia, sunt "de înţeles".

Conform unor surse apropiate situaţiei, citate de presa străină, RBS şi "Lloyds" vor ca guvernul să elaboreze noi norme în baza cărora să fie accelerată mutarea sediilor celor două instituţii în Anglia, în cazul unui vot pentru independenţa Scoţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb