Reacţia Allianz-Ţiriac privind decizia Consiliului Concurenţei

V.D.
Bănci-Asigurări / 4 decembrie 2018

Reacţia Allianz-Ţiriac privind decizia Consiliului Concurenţei

Conducerea Allianz-Ţiriac a primit cu indignare concluziile raportului de investigaţie al Consiliului Concurenţei în care se pune la îndoială caracterul independent al deciziilor legate de calcularea tarifelor RCA practicate de către Allianz-Ţiriac.

Prin decizia Consiliului Concurenţei, Allianz-Ţiriac va primi cea mai mare amendă în valoare absolută, în ciuda faptului că, de-a lungul timpului a manifestat un comportament comercial rezervat în ceea ce priveşte segmentul RCA, păstrându-şi o cotă de piaţă în medie de 8%, asigurarea RCA fiind singurul produs neprofitabil din portofoliu, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Deşi procentul amenzii, de 3,6%, este cel mai mic, Allianz-Ţiriac va fi sancţionată şi pentru faptul că a dezvoltat cea mai mare cifră de afaceri, în condiţiile în care ponderea RCA este de circa 20%.

"Credem în beneficiile unei concureţe corecte. Vom solicita în instanţă, cu argumente juridice şi economice, constatarea inexistenţei unor practici neconcurenţiale în sarcina Allianz-Ţiriac." Virgil Şoncutean, Directorului General al Allianz-Ţiriac.

Compania anunţă că a practicat o politică de tarifare fundamentată pe principii actuariale general acceptate şi în linie cu strategia comercială a companiei, beneficiind de know-how-ul international şi de expertiza locală necesară în calcularea corectă a tarifelor sale.

De-a lungul timpului, Allianz-Ţiriac a majorat sau scăzut tarifele RCA, întemeindu-se în toate cazurile pe argumente economice obiective, modificările de tarife fiind evaluate de ASF şi publicate în conformitate cu toate prevederile legale.

Întelegem că protejarea reputaţiei Allianz-Ţiriac şi ca membră a Grupului Allianz se realizează şi prin conformarea la normele şi reglementările concurenţiale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si uite o metodă folosită de Țiriac pentru a se îmbogăți și ai săraci pe frații lui români!

    In prezent tarifele RCA mai sunt cum mai sunt, dar acu 2 ani erau nesimtite rau, dadeai o caruta de bani sa asiguri o masina mica de oras. Aceste amenzi sunt pe deplin justificate si mai corecteaza din lacomia asiguratorilor RCA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb