REAL ESTATE: "Toate elementele unui oraş inteligent trebuie conectate"

A.P.
Media-Advertising / 24 mai 2019

"Toate elementele unui oraş inteligent trebuie conectate"

Cea de-a doua ediţie a conferinţei "Smart Building & Innovation in Real Estate" a avut loc pe 8 mai 2018 la Hotel Radisson Blu din Bucureşti. Prima sesiune de dezbatere a vizat subiecte precum tendinţele din Smart Building şi importanţa conectivităţii unei clădiri inteligente cu un întreg ecosistem, care să creeze conceptul de Smart City, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Lucian Anghel a menţionat că:"Faţă de anul trecut numărul de companii care au implementat soluţii de eficienţă energetică a crescut la 79% faţă de 66% în 2018".

Florin Nemţanu, Associate Professor la Universitatea Politehnica Bucureşti; Director, ITS Master Programme a declarat: "E important să avem smart people care ştiu să implementeze tehnologia. Toate elementele unui oraş inteligent trebuie conectate", a spus Acesta a vorbit despre astfel de tehnologii şi din prisma mobilităţii, mai precis MAAS (Mobility As A Service). Acesta a mai precizat că o integrare corectă într-un ecosistem de tipul Smart City a tehnologiilor care ţin de mobilitate ar trebui să ia în considerare infrastructura de transport, vehiculele, echipamentele, transportul public, parcările, transportul privat, bicicletele/trotinetele, precum şi mersul pe jos.

În cea de-a doua sesiune a discuţiilor invitaţii şi-au îndreptat atenţia către noile tehnologii din prisma ocupanţilor sau a chiriaşilor. Aceştia au accentuat că este esenţială o discuţie deschisă între partea publică şi partea privată pentru utilizarea echipamentelor green. Integrarea conceptelor de Smart Mettering, a BMS-urilor trebuie să existe de la început, chiar dacă acestea reprezintă un cost suplimentar pentru dezvoltator.

Alexandru Theodor Miculaş - Head of Facility management FMS a punctat faptul că elementele unei clădiri smart ţin şi de echipa de implementare: "Echipa ar trebui privită ca un ecosistem dinamic. Avem proiecte diferite, asta înseamnă că şi planurile de mentenanţă sunt diferite. De exemplu, IoT ne ajută să realizăm mentenanţa, ne pot furniza date care ne ajută să ne dăm seama când un echipament urmează să se strice. Dacă vorbim de clădirile vechi, e nevoie să le aducem la standarde minime, după aceea să venim în preîntâmpinarea chiriaşilor şi a nevoilor acestora la adaptarea cerinţelor de operare. Avem toate resursele necesare din punct de vedere tehnic".

Un alt aspect de luat în considerare este mentenanţa clădirilor. Melinda Reikli - Country Manager, S+B Gruppe AG Romania a declarat: "Când construim o clădire, o construim pe termen lung, pentru cel puţin 50 de ani. Însă aceasta nu poate rămâne la aceleaşi standarde în timp. Partea de instalaţii e ceva ce pe de-o parte trebuie întreţinută foarte bine (uzura poate ajunge la 7-10 ani dacă instalaţia nu e întreţinută corespunzător). După 20-25 de ani, oricum va fi nevoie de un refreshing pentru întreaga clădire. Mai mult decât atât, chiriaşii din ziua de azi sunt educaţi, ei văd dacă o clădire e de calitate sau nu".

Conferinţa s-a încheiat cu workshop-ul cu tema "Cum poate fi îmbunătăţită perfomanţa unei clădiri prin automatizare?' susţinut de Lucian Anghel - Fondator şi CEO, EnergyPal-TimePal Romania; Horia Voicu - Director, AFRISO România; Claudiu Bardaş - Operation Manager, FMS; Dan Alupoai - Product Manager, AFRISO România; Alexandru Hanni Alshehari - EcoStruxure Industry Engineer, Schneider Electric România; Ovidiu Sfirloaga BMS Project Manager, ENERGYPAL. Aceştia au vorbit despre BMS & IoT, contorizarea inteligentă - citirea de la distanţă, automată, a contoarelor de apă - Sistemul LoRaWAN, reliability pe baze digitale - soluţii Ecostruxure şi de realitate augmentată.

Ziarul Bursa este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb