Realitate tristă - violenţa împotriva femeilor este în creştere

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 26 noiembrie 2021

Realitate tristă - violenţa împotriva femeilor este în creştere

Printre efectele secundare ale crizei sanitare se numără şi creşterea gradului de violenţă în familie. Numărul femeilor care au fost victime ale violenţei domestice a crescut cu 10% în 2021, conform celor mai recente date ale Poliţiei România. Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor (25 noiembrie), World Vision România a demarat, în parteneriat cu Alka Group şi Poliţia Română, campania "Poate te place", o campanie de informare, educare şi prevenţie privind violenţa împotriva femeilor. În jur de 65% dintre victimele violenţei domestice sunt femei şi 17% sunt minori, conform datelor pentru 2021 ale Poliţiei Române.

Conform Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, 32% dintre românce au fost victimele hărţuiri sexuale, iar 30% dintre românce au suferit violenţă fizică şi/sau sexuală de la vârsta de 15 ani şi doar 23% au raportat poliţiei cel mai grav incident. Un sondaj desfăşurat de World Vision România în 2020 pe un eşantion de 1600 de respondenţi arată că aproximativ 80% dintre copiii abuzaţi sexual sunt fete. Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România a afirmat pe aceast subiect sensibil: "Mamele care se confruntă cu violenţa de orice fel au mai multe şanse de a avea copii care să fie abuzaţi. De asemenea, copiii care sunt martorii violenţei asupra mamelor sau a îngrijitorilor de sex feminin pot fi foarte afectati. Băieţii care au văzut acte de violenţa pot avea mai multe şanse de a comite aceleasi fapte, iar fetele pot deveni ele însele victime ale violenţei ca adulţi. Putem să schimbăm aceste scenarii prin educaţie. Informând adolescenţii despre ce înseamnă violenţa şi care sunt efectele ei putem transforma viitorul unei întregi generaţii de tineri şi viitori adulţi".

World Vision România, cu sprijinul financiar al Alka Group, implementează un proiect pilot pentru 50 de adolescente din zece comunităţi rurale ale judeţului Ialomiţa. Scopul proiectului este acela de oferi adolescentelor încredere în sine şi încurajarea acestora să devină agenţi ai schimbării în comunităţile lor. Proiectul se va desfăşura pe toată durata anului şcolar 2021 - 2022 şi presupune susţinerea unor sesiuni lunare individuale şi de grup pentru 50 de eleve de liceu din cadrul programului "Vreau în clasa a 9-a". Sesiunile sunt susţinute de specialişti în relaţii sociale, asistenţi sociali, psihologi, reprezentanţi ai mai multor asociaţii specializate în promovarea, respectarea şi apărarea drepturilor femeilor, dar şi de experţi din cadrul Poliţiei Române şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Sesiunile adresează tematici precum educarea tinerelor (stimă de sine, autocunoaştere, igienă si îngrijire personală, relaţionare şi abilităţi sociale), problematica violenţei (întelegerea formelor de violenţă şi identificarea de soluţii), orientarea vocaţională (identificarea de abilităţi, orientare în carieră, public speaking) consiliere psihologică individuală, şcolară, socială şi socio-emoţională. Proiectul va fi extins şi în celelalte judeţe unde este desfăşurat programul "Vreau în clasa a 9-a". Specialişti din cadrul Poliţiei Române vor susţine pe tot parcursul acestui an şcolar sesiuni de informare pentru liceenii din proiect. Comisar şef de poliţie Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţia Română a declarat: "Prevenirea violenţei trebuie să fie o prioritate a noastră, a tuturor, fie că vorbim de instituţii publice sau organizaţii neguvernamentale. Prin intermediul acestei campanii de prevenire desfăşurată în parteneriat cu World Vision România ne propunem să ajungem la cât mai mulţi adolescenţi, pentru a-i învăţa să recunoască primele semne ale violenţei, să nu permită să se ajungă la violenţă fizică şi foarte important să ia atitudine şi să ceară ajutor. Noi, Poliţia Română suntem aici pentru ca ei să crească în siguranţă". World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb