"Realitatea" intră în insolvenţă ca să scape de Ghiţă

D.N.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 6 septembrie 2011

Elan Schwartzenberg a solicitat intrarea în insolvenţă a companiei Realitatea Media, care operează licenţa Realitatea TV. În repetate rânduri, omul de afaceri s-a declarat nemulţumit de situaţia financiară a grupului Realitatea, pe care l-a preluat de la copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu în luna aprilie a acestui an. Conform datelor de la Tribunalul Municipiului Bucureşti, solicitarea de intrare în insolvenţă a fost făcută săptămâna trecută, pe 2 septembrie, şi va fi pusă în discuţie de către justiţie pe 7 septembrie. Cererea poate părea puţin ciudată, mai ales că audienţele pos-tului au fost din ce în ce mai bune în ultima perioadă, în lunile iulie şi august devansând clar principalul competitor, Antena 3, în ceea ce priveşte media zilnică de telespectatori. Managementul Realitatea TV este deţinut de compania Asesoft, condusă de Sebastian Ghiţă, care s-a angajat să investească în Realitatea TV 75 de milioane de euro în următorii cinci ani. Aici poa-te fi şi cheia întregii probleme, cererea de insolvenţă putând reprezenta primul pas făcut pentru scoaterea postului de ştiri de sub administrarea firmei lui Sebastian Ghiţă. În mod normal, după admiterea insolvenţei, judecătorul va desemna un nou administrator.

După ce a intrat în procedura de insolvenţă, o companie se află sub protecţia tribunalului, dobânzile şi penalităţile îngheaţă, datoria nu se mai poate majora, iar angajaţii, cel puţin teoretic, ar trebui păstraţi în ideea salvării companiei. Există şanse reale ca o societate intrată în insolvenţă să scape de faliment, după care lucrurile reintră în normal. Conform legislaţiei, salariile se plătesc înaintea oricărei alte obligaţii a angajatorilor, iar în cazul nedorit al falimentului, salariaţii sunt creditori privilegiaţi, iar drepturile lor băneşti constituie creanţe privilegiate, urmând să fie plătite integral, înainte de a-şi revendica cota-parte ceilalţi creditori. Conform datelor de la Minis-terul Finanţelor, Realitatea Media, care operează licenţele pentru Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM şi Radio Guerrilla, a avut o cifră de afaceri în 2010 de 23,1 milioane de euro, pierderi de 20 de milioane de euro şi datorii de 73 de milioane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Elan ; niciun "elan" , prabusiri pe toate planurile. 

    Patronul ar trebui sa fie nemultumit in primul rand de prestatia trepadusilor de la Realitatea TV; POT SA INCHIDA POSTUL CA NU-I NICIUN BAI - fac/ au facut numai rau prin atitudinea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb