RECORD PE PIAŢA DE CAPITAL AUTOHTONĂ: "Alumil Rom Industry" ar fi putut atrage 130 milioane de euro de pe piaţa de capital

Diana Dorobanţu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2006

"Alumil Rom Industry" ar fi putut atrage 130 milioane de euro de pe piaţa de capital

Oferta de acţiuni a companiei în valoare de peste 8 milioane de euro a fost suprasubscrisă de 15,4 ori

Ultima zi de derulare a ofertei publice lansate de "Alumil Rom Industry" s-a conturat ca o surpriză totală atât pentru emitent, cât şi pentru piaţa de capital per ansamblu, în ceea ce priveşte gradul de suprasubscriere. Investitorii au subscris în total peste 96,2 milioane acţiuni potrivit ordinelor introduse în sistem, adică de 15,4 ori mai mult decât era prevăzut în pros­pectul ofertei şi de aproximativ patru ori numărul curent de titluri al companiei. A existat chiar un ordin de cumpărare de 6,1 milioane titluri, adică aproximativ întregul pachet oferit spre vânzare de societate. Datele sunt preliminare şi urmează să fie finalizate în cursul zilei de astăzi.

Având în vedere acest succes deosebit al ofertei, Marius Soimoşan (SSIF "Romcapital" Timişoara) şi Liviu Avram (SSIF "Prime Transaction" Bucureşti) se aşteaptă la o creştere a cotaţiei în piaţă după listarea la BVB a societăţii. Marius Soimoşan ne-a declarat: "Rata de suprasubscriere record de la Alumil ne arată că există o cerere mare de astfel de instrumente în piaţa de capital românească, care nu a fost încă satisfăcută".

Suprasubscrierea la "Alumil Rom Industry" a depăşit-o cu mult pe cea de la "Transelectrica", ce a fost în medie de şase ori mai mare decât oferta.

Liviu Avram a menţionat: "Poate că ar fi fost oportun pentru Alumil dacă ar fi oferit un număr mai mare de acţiuni spre subscriere sau dacă în prospectul de ofertă ar fi introdus o clauză de majorare a acestuia în caz de suprasubscriere".

În opinia lui Marius Soimoşan investitorii au fost interesaţi să achiziţioneze titlurile "Alumil Rom Industry", deoarece estimările privind dinamica sectorului construcţiilor sunt foarte bune, iar în trimestrul IV compania se aşteaptă la rezultate economico-financiare superioare anului trecut.

Directorul financiar al "Alumil Rom Industry", Ciprian Balaşcă, ne-a declarat: "Rezultatul ofertei ne-a întrecut aşteptările şi dovedeşte că a fost foarte bine primită în piaţa de capital. În continuare, Alumil va urma paşii legali necesari pentru a fi listată la BVB".

"Alumil" este liderul pieţei pe segmentul profilelor din aluminiu în România, cu o cotă de 37% în anul 2005. Sumele atrase în cadrul ofertei publice vor fi utilizate pentru dezvoltarea prezenţei companiei în ţara noastră.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb