RECUPERAREA PREJUDICIULUI DIN DOSARUL ICA Sediul Antena 3 a trecut în proprietatea statului

A.C.
Anticorupţie / 8 octombrie 2014

Statul român a început recuperarea prejudiciului de 60 milioane euro în dosarul privatizării Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare iar sediul Antena 3 a fost trecut în proprietatea statului, transmite TVR.

Surse din cadrul ANAF au confirmat că sediul Grivco, clădirea unde funcţionează redacţiile Antena 1 şi Antena 3, a fost intabulat pe numele Ministerului de Finanţe.

Potrivit instanţei de judecată va fi confiscată şi clădirea din strada Gârlei.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a fost desemnată de instanţă să identifice şi să indisponibilizeze conturi şi imobile pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA, iar executarea o va face statul, prin Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Antena 3 nefiind parte în cauză, a declarat în august Codruţa Kovesi, şeful DNA. Domnia sa a precizat că în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare există o hotărâre judecătorească definitivă care are putere de lege, şi, ca orice lege, are putere executorie.

În acest context, Kovesi a negat categoric afirmaţia că Antena 3 este confiscată de DNA sau de orice altă instituţie a statului, întrucât Antena 3 nu a avut nicio calitate în acest proces, în care au fost condamnate definitiv mai multe persoane, printre care şi Dan Voiculescu.

Codruţa Kovesi a subliniat că jurnaliştii de la Antena 3 nu au fost implicaţi în dosarul ICA şi nu s-a dispus de către instanţă, prin decizia definitivă, confiscarea unor bunuri de la aceştia, pentru recuperarea prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro. Şeful DNA a precizat că hotărârea de condamnare nu are legătură cu libertatea presei.

Procurorul şef al DNA a adăugat că prin decizia definitivă a instanţei, s-a pus sechestru pe mai multe imobile şi conturi, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul ICA, iar toate bunurile care vor fi identificate, până la concurenţa sumei stabilite, trec în proprietatea statului.

Kovesi a subliniat că, aşa cum se arată foarte clar în decizia definitivă a instanţei, DNA a fost desemnată nu ca organ de executare, ci de identificare a acestor bunuri şi de indisponibilizare a lor. Mai departe, DNA va comunica instituţiilor care au atribuţii de executare, în speţă Ministerului Finanţelor, ce bunuri au fost identificate.

De asemenea, DNA va urmări modul în care s-a realizat procedura de executare, iar când constată că a fost recuperat prejudiciul aşa cum a hotărât instanţa, activitata Direcţiei în acest caz încetează.

Kovesi a reafirmat că postul de televiziune Antena 3 nu are calitate în acest dosar, fiind doar chiriaş într-o clădire a unei societăţi comerciale în cazul căreia instanţa a dispus confiscarea.

După ce clădirea trece în proprietatea statului, în urma executării silite, de care de obicei se ocupă Ministerul Finanţelor, prin ANAF, se va stabili ce se întâmplă mai departe cu clădirea, dacă ea va fi vândută la licitaţie.

Kovesi a precizat că nu este treaba DNA dacă, mai departe, contractul de închiriere a clădirii încheiat cu Antena 3 va fi sau nu prelungit de noul proprietar al imobilului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asa trebuie procedati cu toti INCULPATI,recuperarea tuturor prejudiciilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb