Reduceri ale dobânzilor de referinţă pe pieţele financiare internaţionale

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 octombrie 2008

Rezerva Federală americană, Banca Centrală Europeană şi Banca Angliei au hotărât, azi, reducerea dobânzii de referinţă cu 0,50 puncte, ca urmare a crizei financiare mondiale, propagată la nivelul tuturor pieţele financiare internaţionale, transmite AFP.

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să reducă dobânda de referinţă în cele 15 state din zona euro de la 4,25 la 3,75 la sută, motivul fiind "recenta intensificare a crizei financiare", se arată într-un comunicat al BCE. Ultima dată când BCE a redus dobânda de politică monetară a fost la începutul lunii iulie 2008.

Rezerva Federală americană a redus dobânda de referinţă de la 2,0 la 1,5 procente, din cauza "semnalelor de încetinire a activităţii economice şi reducere a presiunilor inflaţioniste". Dobânda de referinţă practicată de Fed a rămas nemodificată la 2,0 la sută din luna aprilie 2008.

Banca Angliei a surprins şi ea pieţele prin reducerea dobânzii de referinţă cu 0,50 puncte până la 4,5 procente. Analiştii aşteptau o reducere a dobânzilor, însă decizia de azi, intervine cu o zi în avans faţă de reuniunea normală de politică monetară de la BoE.

Pe lângă BCE, Fed şi BoE, au mai anunţat reduceri ale dobânzii de referinţă şi Banca centrală a Canadei, Banca Naţională a Elveţiei, Banca centrală a Suediei şi Banca Naţională a Chinei.

Banca Naţională a Elveţiei (BNS) a decis să reducă dobânda de referinţă cu 0,25 de puncte. Banca centrală a Suediei (Riksbank) a redus şi ea în mod surprinzător dobânda de referinţă cu 0,50 puncte până la 4,25 la sută în cadrul unei acţiuni concertate cu marile bănci centrale destinată atenuării consecinţelor crizei financiare. Banca Naţională a Chinei a anunţat o reducere a dobânzii de referinţă de 0,27 puncte, aceasta fiind a doua decizie de reducere a costului creditului adoptată în decurs de o lună

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb