Piaţa de biomasă din România are toate şansele să depăşească 210 MW de centrale electrice de biomasă în următorii doi ani, sectorul biomasă şi cogenerare fiind în curs de dezvoltare, se arată într-un comunicat al Reeco.
"Dacă există un sector care va avea o amplă dezvoltare în 2013-2014, va fi cel de producere a energiei prin cogenerare", potrivit sursei citate.
Biogazul şi biomasa reprezintă surse de energie foarte atractive în România, nu doar datorită potenţialului natural foarte ridicat, dar şi datorită conjuncturii politice favorabile, susţine Reeco. Guvernul încurajează utilizarea biogazului, în special în centrele de cogenerare. "România are un potenţial de producţie anuală de biogaz estimat la aproximativ 1,18 miliarde de metri cubi / an. Potenţialul de generare a energiei termice din biogaz este de aproximativ 14,800 terajouli / an şi potenţialul de generare de energie este de 350,000 terajouli / an. În prezent, se produc aproximativ 1.700 tep energie electrică şi aproximativ 1.900 tep energie termică generate din biogaz / an, din care aproximativ 50% din canalizări", se mai arată în comunicat.
Reeco organizează, între 20-22 noiembrie, la Exporom, evenimentul RENEXPO BIO&CO, la care vor fi prezente companii din sectorul biomasă şi cogenerare.