Referendumul, Olimpiada şi Campionatul European au dictat audienţele TV

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 8 august 2012

Referendumul, Olimpiada şi Campionatul European au dictat audienţele TV

Audienţele TV ale acestei veri au fost dictate de două evenimente sportive şi de frământările de pe scena politică autohtonă. Astfel, Campionatul European de fotbal a contat în audienţe în luna iunie, suspendarea preşedintelui şi referendumul au făcut legea în luna iulie, iar prima parte a lunii august a fost dominată de Jocurile Olimpice de la Londra.

Amatorii de fotbal au reuşit să crească audienţa postului public în luna iunie pe tot parcursul Campionatului European de fotbal din Ucraina şi Polonia. TVR 1 s-a clasat pe locul 4 în ceea ce priveşte audienţele în prime-time, după Pro TV, Antena 1 şi Antena 3, dar a înregistrat câteva creşteri spectaculoase în serile în care au fost programate meciuri tari, cum ar fi finala şi semifinalele competiţiei, dar şi partide precum Olanda - Germania sau Polonia - Rusia. De altfel în timpul finalei CE, dintre Spania şi Italia, TVR 1 a zdrobit concurenţa, înregistrând cu pes-te 2.000.000 de spectatori mai mult decât postul aflat pe poziţia a doua. Naţionala Italiei a fost favorita spectatorilor autohtoni, cele mai urmărite trei meciuri ale Euro 2012 având în centrul atenţiei această echipă. Şi în această lună scandalurile politice au înregis-trat cote foarte bune, dar vârful a fost atins în a doua lună a verii.

În luna iulie, luna suspendării preşedintelui şi a referendumului, au crescut foarte mult posturile de ştiri. În mediul urban, Antena 3 s-a clasat pe locul 3 după Pro TV şi Antena 1, într-un clasament făcut în baza audienţei medii pe întreaga lună, Realitatea TV pe locul 6, B1 TV pe 8 şi România TV pe 12. În prime-time, Antena 3 s-a aflat pe poziţia a doua, dar au fost numeroase serile, în momentele cheie ale sus-pendării şi ale referendumului, în care a fost lider de audienţă, următorul post de ştiri din clasament fiind B1 TV. De altfel, pentru acest post evenimentele politice au reprezentat un adevărat balon de oxigen, creşterea faţă de luna iunie, la numărul de spectatori pe minut, fiind de aproape 33%. De altfel, în iulie, toate cele 4 posturi de ştiri care figurează în top 20 al audienţelor au crescut semnificativ din punctul de vedere al numărului de spectatori.

În august s-au urmărit cu atenţie evenimente politice, dar în topuri a revenit TVR 1, care a transmis pe larg competiţiile importante ale Jocurilor Olimpice de la Londra. Peste 1.600.000 de români au urmărit la postul public performanţa gimnastei Sandra Izbaşa la JO 2012, unde a obţinut medalia de aur, la sărituri. TVR 1 a fost lider de audienţă cu transmisiunea de la maratonul Londrei şi cu finalele de gimnastică. Trebuie făcută precizarea că ambele competiţii au avut loc după-amiaza, între orele 13.00 şi 18.00. În momentul când Sandra Izbaşa a fost anunţată campioană olimpică la sărituri (ora 17.25), 1.618.000 de teles-pectatori urmăreau TVR1. Concursul de gimnastică feminin a fost cea mai urmărită transmisiune directă de la Olimpiada de până acum. Dacă maratonul a fost urmărit de o medie de 657.000 de telespectatori, gimnastica a adunat în faţa micilor ecrane o medie de 929.000 de teles-pectatori.

Practic, într-o perioadă destul de slabă pentru televiziuni, scandalul politic şi performanţa sportivă au reuşit să revitalizeze audienţele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb