Regele Charles al III-lea a fost încoronat

S.B.
Internaţional / 6 mai 2023

Regele Charles al III-lea a fost încoronat

Actualizare - Charles al III-lea a fost încoronat, astăzi, la Westminster Abbey, în cadrul unei ample ceremonii religioase, în faţa a aproape 2.300 de invitaţi.

Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby i-a pus coroana Sfântului Eduard pe cap. Cu puţin timp înainte, suveranul a depus un jurământ prin care jură să-şi servească supuşii şi să protejeze Biserica Angliei al cărei cap suprem este şi a primit ungerea, protejat de paravane, scrie AFP.

Punctul culminant al acestei sfinţiri, pregătit fără prea mult entuziasm popular şi marcat de arestările manifestanţilor antimonarhiei, Arhiepiscopul de Canterbury i-a aşezat pe capul suveranului în vârstă de 74 de ani coroana Sfântului Eduard, din aur masiv şi împodobită cu rubine.

Îmbrăcat într-o cămaşă simplă albă de in, regele a primit cu puţin timp înaintea ungerii în genunchi, ferit de ecrane brodate, în timp ce a răsunat imnul "Preotul Zadock" al lui Händel.

A reapărut în faţa celor prezenţi şi a sutelor de milioane de telespectatori pentru a îmbrăca "supertunica", o haină de mătase brodată cu fir de aur, apoi haina imperială, în pânză de aur.

Cu stola regală pe umeri, a îmbrăcat mănuşa de încoronare din piele albă pe mâna dreaptă, ţinând câte un sceptru în fiecare mână, regele a primit apoi coroana cântărind mai mult de două kilograme, folosită la toate încoronările din 1661.

"God Save the King!" a exclamat arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, primul demnitar al religiei anglicane.

Au sunat trompete şi s-au auzit salve de tun în Marea Britanie sau s-au tras din ambarcaţiunile Royal Navy pe mare.

Moştenitorul său, William, a îngenuncheat, apoi i-a jurat credinţă tatălui său şi l-a sărutat.

Camilla, în vârstă de 75 de ani, a doua soţie a lui Charles, a fost binecuvântată şi încoronată.

Charles al III-lea a devenit rege al Regatului Unit şi al 14 ţări din Commonwealth, din Canada până în Australia şi până în Jamaica, în septembrie, la moartea mamei sale Elizabeth a II-a, în vârstă de 96 de ani.

---

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea şi a soţiei sale, regina Camilla, a început la Westminster Abbey din Londra, sub privirile a milioane de telespectatori din lumea întreagă şi a celor 2.300 de invitaţi care participă la acest eveniment istoric, informează Agerpres.

Regele Charles şi regina Camilla au fost întâmpinaţi în faţa intrării principale de la Westminster Abbey de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care îl va unge şi îl va încorona pe monarh, după ce acesta a străbătut într-o trăsură de stat străzile din centrul Londrei în cadrul unei procesiuni grandioase.

Charles al III-lea, care a urcat pe tron la 8 septembrie 2022, la moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, va depune jurământul de recunoaştere a diferitelor religii practicate în ţară şi, de asemenea, ca şef al Bisericii Anglicane, înainte de a primi însemnele regale şi de a i se pune pe cap coroana Sfântului Edward.

Îmbrăcat într-o mantie armorială, regele Charles al III-lea a intrat în abaţie urmat de mai mulţi nepoţi, între care prinţul George, al doilea în linia de succesiune la coroana britanică, în calitate de paj alături de nepoţii Camillei, relatează EFE.

Pe altarul principal au fost aşezate cele două coroane care vor fi folosite la această ceremonie, coroana Sfântului Edward şi coroana imperială, cu aceasta din urmă monarhul urmând să părăsească abaţia la finalul ceremoniei.

Camilla, care a intrat înaintea regelui, este îmbrăcată în alb şi va fi de asemenea încoronată după monarh.

În spatele regelui, au intrat în abaţie prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Catherine, ambii în ţinută de ceremonie.

Prinţul Henry, fiul cel mic al Regelui, asistă la încoronarea tatălui său, dar fără soţia sa, Meghan, şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet.

Zeci de mii de simpatizanţi ai monarhiei britanice s-au reunit pe marginea bulevardelor londoneze pentru a saluta trecerea trăsurii "Diamond Jubilee", între Palatul Buckingham şi Westminster Abbey. Unii dintre fanii familiei regale au dormit în corturi, dorind să se asigure că beneficiază de cele mai bune locuri pentru a-i vedea de aproape pe rege şi pe regină.

Numeroşi şefi de state şi de guverne din străinătate, capete încoronate şi membri ai familiei regale extinse a Regatului Unit asistă în aceste momente la ceremonia de încoronare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Un circ penibil, cu care suntem plictisiti de prea mult timp

    1. RASPUNSUL BOGATILOR LUMII;A FOST TRANSMIS IERI PRIN INCORNORAREA REGELUI ANGLIEI. In timp ce jumatatea cetatenilor globului traiesc la limita supravietuiri,ieri,am asistat la un SPECTACOL GROTESC care se poate COMPAEA cu INCORONAREA REGILOR din TRIBURILE AMAZONIENE. AAsazisa conducere mondiala,s-a destrabalat cu tinute demne de artistii de CIRC. GLOATA care a participat la INCORNORARE,erea si ea compusa tot din bogati,supusi ai asazisului REGE. In timp ce el cu a doua nevasta se plimbau in CALESTI din AUR,pe tot globul mureau de foame zeci de mii de copii nevinovati.BRAVO ba IMBUIBATILOR,dar tot viermii or sa va manance si pe voi.Ce este ingrijorator este faptul ca si in ROMANIA unii se cred REGI si isi HRANESC CAINII cu MANCARE imbracata in FOITA de AUR. Cred ca in curand o sa vedem in fruntea Romaniei multi astfel de PAEVENITI care si ei SFIDEAZA ROMANII de RAND. UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb