Regeneron a solicitat aprobarea în SUA a tratamentului său cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19, ca tratament preventiv, în urma unui studiu clinic care a arătat că reduce riscul infecţiilor simptomatice în gospodăriile cu o persoană bolnavă, a anunţat, luni, producătorul american de medicamente, transmite Reuters, citată de News.ro.
REGEN-COV, o combinaţie de casirivimab şi imdevimab, a protejat contactele persoanelor infectate de expunerea la SARS-CoV-2, oferind o protecţie de 72% faţă de infecţiile simptomatice, în prima săptămână, şi de 93% ulterior, potrivit studiului clinic publicat de companie.
Regeneron a mai arătat că, într-un studiu separat, tratamentul a redus riscul general de progresie către Covid-19 simptomatic cu 31% şi cu 76% după a treia zi.
Regeneron a convenit cu compania elveţiană Roche şi cu fabrica sa de biotehnologie din San Francisco fabricarea a circa 2 milioane de doze de tratament pe an.
Tratamentul a fost deja aprobat în SUA pentru utilizarea în regim de urgenţă pentru pacienţii cu forme uşoare şi moderate de Covid-19, iar companiile speră ca cele mai recente studii clinice să convingă autorităţile de reglementare să extindă distribuirea tratamentului.
"Aceste date sugerează că REGEN-COV poate completa strategiile de vaccinare în masă, în special a persoanelor cu risc mare de infectare", a spus Myron Cohen, care conduce activităţile legate de anticorpii monoclonali la Reţeaua de Prevenţia a Covid, sponsorizată de Institutul Naţional pentru Sănătate.
Într-un studiu separat, Regeneron a anunţat că tratamentul a redus riscul infecţiei simptomatice şi a ajutat la reducerea aproape la jumătate a numărului de săptămâni în care pacienţii au avut simptome, încărcătura virală fiind redusă cu peste 90%.