Regina Maria continuă investiţiile în telemedicină şi deschide un hub medical, pe fondul unei creşteri de 32% a programărilor în Clinica Virtuală

Comunicate de presă / 22 iulie 2021

Regina Maria continuă investiţiile în telemedicină şi deschide un hub medical, pe fondul unei creşteri de 32% a programărilor în Clinica Virtuală

După lansarea platformei de telemedicină Clinica Virtuală, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA inaugurează un hub medical dedicat consultaţiilor online. Această decizie vine în contextul creşterii cu 32% a numărului de programări pentru consultaţii la distanţă, în ultimul an. Hubul medical este situat în incinta Iulius Mall din Timişoara şi oferă un spaţiu modern pentru 75 de medici care acordă consultaţii medicale online pacienţilor din întreaga ţară, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Reglementarea telemedicinei este cea mai importantă schimbare adusă de pandemie pentru pacienţii români. Este o direcţie pe care o susţinem din toate punctele de vedere şi care sperăm să ne apropie şi mai mult de modul în care se practică medicina în ţările vestice. Încă de la lansare, Clinica Virtuală - platforma noastră de telemedicină, a fost foarte bine primită atât de pacienţi, cât şi de medici şi de companiile abonate, iar numărul de programări a crescut continuu. De aceea, am decis să lansăm acest hub medical în Timişoara, pentru ca medicii care acordă consultaţii online să beneficieze de tot confortul necesar pentru un act medical similar celui din clinică. În acest moment, suntem cel mai digitalizat furnizor medical din România şi vom continua să investim semnificativ în dezvoltarea serviciilor digitale şi de telemedicină", afirmă Fady Chreih, CEO al Reţelei REGINA MARIA.

În Clinica Virtuală s-au înregistrat aproape 337.000 de programări, creşterea fiind de 32% în iunie 2021 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Clinica a fost lansată cu doar 100 de medici, dar în mai puţin de o lună, numărul lor a crescut la 500 şi s-a menţinut constant pe parcursul ultimului an. Prin intermediul acestei platforme de telemedicină, pacienţii au acces la 40 de specialităţi medicale.

Avansul înregistrat de consultaţiile online este generat de mai mulţi factori, printre care: accesibilitatea serviciilor medicale online şi uşurinţa în utilizare, crearea cadrului legislativ pentru serviciile de telemedicină, dar şi lansarea unor produse dedicate românilor care locuiesc în afara ţării - precum abonamentul DOR, care include consultaţii în Clinica Virtuală. În acest context, REGINA MARIA a decis să investească şi într-un spaţiu fizic dedicat, care să susţină şi mai mult dezvoltarea telemedicinei.

Printre cele mai accesate specialităţi medicale online se numără medicina muncii, medicina generală, dermatologie, medicină internă, endocrinologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, psihologie.

Clinica Virtuală a fost lansată la finalul lunii martie 2020, în timpul stării de urgenţă, fiind dezvoltată în doar 10 zile şi reprezentând cea mai complexă soluţie de telemedicină de pe piaţă, care integrează toate sistemele medicale, operaţionale şi financiare. Rezultatele consultaţiilor şi recomandările de tratament sunt salvate în dosarul medical electronic al pacientului, iar întregul flux - de la programare până la plata consultaţiei, se poate realiza 100% online.

Platforma de telemedicină rămâne o alternativă viabilă pentru pacienţii care au nevoie de o consultaţie din confortul propriei locuinţe, pentru interpretarea de analize şi second opinion, precum şi pentru efectuarea consultaţiilor obligatorii de medicina muncii pentru abonaţii corporate. Totodată, serviciul este util şi pentru cei aflaţi în carantină sau izolare, pentru cei nedeplasabili sau care se află în zone fără acces facil la servicii medicale, dar şi pentru românii care sunt în vacanţă sau locuiesc în afara ţării. În plus, cu ajutorul Clinicii Virtuale, pacienţii cu diverse boli cronice sau autoimune pot fi foarte uşor monitorizaţi de la distanţă.

Modalitatea de programare în Clinica Virtuală este foarte simplă, oferindu-le pacienţilor avantajul de a-şi alege singuri medicul şi intervalul orar pentru consultaţie. Programările se pot realiza prin intermediul aplicaţiei mobile "Contul meu", pe site-ul reginamaria.ro, dar şi offline, prin call center.

Consultaţia este confirmată printr-un e-mail cu o invitaţie de întâlnire pe aplicaţia Microsoft Teams, ce se poate descărca gratuit pe desktop sau pe telefon înaintea consultaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb