Regina Maria, prima reţea medicală care va implementa în toate centrele de imagistică un soft de inteligenţă artificială

Comunicate de presă / 16 decembrie 2021

Regina Maria, prima reţea medicală care va implementa în toate centrele de imagistică un soft de inteligenţă artificială

După debutul pandemiei de COVID-19, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA a demarat un proiect pilot de inteligenţă artificială în centrele de imagistică din Timişoara pentru a valida acurateţea rezultatelor investigaţiilor post COVID. Performanţa tehnologiei XVision completează expertiza medicilor şi generează beneficii majore în diagnosticarea pacientului, motiv pentru care Reţeaua a decis extinderea programului în toate centrele de imagistică. Prin această investiţie, REGINA MARIA devine prima reţea care foloseşte integrat un algoritm de inteligenţă artificială pentru servicii de Computer Tomograf toracic şi radiografii toracice, conform unui comunicat remis redacţiei.

Algoritmul dezvoltat de XVision are rolul de a mapa zonele care ridică suspiciuni, fiind un instrument care scade subiectivismul medicului şi asigură acurateţea diagnosticului final. Cu ajutorul acestuia, medicii pot identifica mai uşor leziunile pulmonare şi creşte calitatea actului medical.

"Am început cu un proiect pilot, în Timişoara, la începutul anului, cu scopul de a eficientiza procesul de interpretare imagistică. Printre principalele beneficii ale implementării softului XVision în cadrul REGINA MARIA se numără acurateţea diagnosticului şi creşterea vitezei de elaborare a rapoartelor medicale. Eliberarea rezultatului este asistată de calculator, iar personalul medical este atenţionat asupra leziunilor patologice apărute în urma examinării. Aplicaţia oferă momentan date exclusiv în zona toracelui, având deja milioane de rezultate în baza de date pentru a ajuta la monitorizarea pacienţilor oncologici, post COVID, dar şi alte patologii pulmonare." declară prof. Dr. Florin Bîrsăşteanu, Lider medical al diviziei de imagistică, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA.

Inteligenţa artificială este un instrument important, în special în monitorizarea pacienţilor post COVID şi a pacienţilor oncologici şi va fi disponibil în toate centrele de imagistică REGINA MARIA care realizează investigaţii RX sau CT. Procesul este automatizat, fiecare imagine de RX şi CT este automat analizată la finalul investigaţiei, medicul validând sau invalidând apoi recomandările algoritmului. Reţeaua are un program structurat de training pentru întreg personalul medical (medici şi asistenţi de radiologie şi imagistică medicală), oferit de partenerii de la XVision pentru utilizarea softului.

"Medicina poate beneficia în totalitate de avantajele oferite de tehnologie doar printr-o colaborare apropiată şi constantă între cele două părţi. Softul nostru analizează imaginile X-ray obişnuite, detectează automat anomaliile şi permite echipei medicale să pună un diagnostic împreună cu o reprezentare a scanării originale, în care zonele anormale sunt evidenţiate.'' completează Ştefan Iarca, CEO XVision.

Extinderea aplicării algoritmului XVision în Reţea este încă un demers care continuă programul integrat de monitorizare post COVID realizat de REGINA MARIA. Ca pionieri ai acestui proiect în România, Reţeaua de sănătate a oferit, începând cu finalul lui 2020, acces gratuit oricărui pacient către Pachetul Start, un pachet de analize şi consultaţii menit să evalueze starea de sănătate post COVID. Până în acest moment, la nivel naţional, peste 1.000 de pacienţi au beneficiat de astfel de pachete după depăşirea fazei acute a bolii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb