Regina Maria, singura reţea care utilizează sistemul DoseWatch de control al dozelor de radiaţii

V.G.
Miscellanea / 3 noiembrie 2022

Regina Maria, singura reţea care utilizează sistemul DoseWatch de control al dozelor de radiaţii

REGINA MARIA este prima şi singura Reţea care utilizează integrat, în toate locaţiile, sistemul DoseWatch de control al dozelor de radiaţii, arată un comunicat remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, REGINA MARIA a implementat la nivel de reţea propriul sistem de management, care are acum validarea GE Healthcare. Sistemul are o importanţă majoră atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici.

Instalarea software-ului DoseWatch face parte dintr-un proiect amplu întreprins de Reţeaua de sănătate REGINA MARIA pentru a oferi îngrijiri de înaltă calitate, cu cele mai avansate tehnologii, pentru a avea un impact semnificativ asupra îmbunătăţirii sănătăţii şi îngrijirii pacientului.

"Implementarea sistemului DoseWatch în întreaga Reţea de Centre de imagistică a fost un prim pas extrem de important în reducerea progresivă a dozelor de radiaţii folosite în imagistică, în mod special în pediatrie ori în cazul pacienţilor cu patologii speciale, cum ar fi pacienţii oncologici, de exemplu. Pe viitor, ne dorim să devenim lideri în managementul dozelor de radiatii folosite pentru examinările CT", explică prof. dr. Florin Bîrsăşteanu, medic primar Radiologie şi Imagistică medicală, lider medical al Diviziei de imagistică din Reţeaua de Sănătate REGINA MARIA.

Tehnologia inteligentă modernă DoseWatch permite personalizarea expunerii la radiaţii pentru fiecare pacient în parte şi este o soluţie pentru aparatele CT, soluţie care îi permite medicului imagist să vadă mai mult cu o doză de radiaţii mai mică pentru pacient. Software-ul permite, de asemenea, medicilor să urmărească istoricul dozei pacienţilor înregistraţi în reţea.

"În REGINA MARIA, avem un proces transparent faţă de pacient, dozele de radiaţii folosite pentru investigaţiile CT regăsindu-se pe raportul medical al fiecărui pacient. Urmărim istoricul dozelor de radiaţii la care a fost expus fiecare pacient care a făcut minim o investigaţie computer tomograf în locaţiile noastre, verificăm dozele care se cumulează în aceste cazuri şi acţionam în consecinţă pentru ajustarea dozelor în funcţie de caracteristicile fiecărui pacient, inclusiv pentru cei mici", completează prof. dr. Florin Bîrsăşteanu.

DoseWatch este un soft implementat cu succes în Europa, care a permis reducerea dozei de iradiere chiar şi cu cu 41% in cazul CT cerebral. Investigaţiile CT repetate, necesare în cazul pacienţilor care necesită urmărirea pe termen lung a unor afecţiuni sau monitorizarea răspunsului la tratament, pot pune probleme colaterale care sunt determinate de doza de iradiere. Tehnologia DoseWatch ajută la minimizarea expunerii pacientului la radiaţii, până la o limită rezonabilă, astfel încât calitatea investigaţiei să nu fie afectată.

DoseWatch este un soft care urmăreşte în permanenţă fiecare investigaţie, adunând date în ceea ce priveşte parametrii folosiţi şi doza de iradiere, reuşind la final să ofere date statistice pe care operatorul, împreună cu fizicienii şi medicii imagişti, le pot ajusta în aşa fel încât să reducă la maximum doza de iradiere pentru fiecare investigaţie şi pentru fiecare aparat în parte.

Optimizăm dozele de radiaţii şi facem periodic training-uri cu echipa medicală, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor pe care le oferim pacienţilor noştri., declară Dr. Paul Biriş, medic primar radiologie şi imagistică medicală, Centru de Imagistică Campus Medical Braşov, Regina Maria.

Managementul dozelor este un instrument foarte important mai ales în pediatrie, copiii fiind mult mai sensibili la dozele de radiaţii la care sunt expuşi şi au nevoi specifice. Este un motiv în plus pentru care Reţeaua de sănătate REGINA MARIA îşi propune să îi familiarizeze pe pacienţi cu nevoia utilizării unor doze mai mici de radiaţii, în special pentru investigaţiile CT pentru pediatrie. Reducerea iradierii se poate face până în punctul în care nu vor apărea interferenţe cu calitatea imaginilor obţinute.

Avantajul pentru pacient este certitudinea că noi, medicii, reuşim, fără a ne abate de la calitatea investigaţiei, să-i oferim o examinare foarte bună calitativ, dar cu reducerea la maxim a iradierii. Avantajul pentru medic este satisfacţia de a putea oferi cea mai bună opţiune în ceea ce priveşte raportul dintre calitatea imaginii şi, implicit, calitatea rezultatului şi doza de iradiere primită., completează Dr. Paul Biriş.

"Zi de zi suntem expuşi la surse naturale de radiaţii. În medie, 80% din doza anuală de radiaţie naturală la care suntem expuşi provine din surse de radiaţii terestre şi cosmice. Dozele folosite în Centrele de imagistica REGINA MARIA sunt monitorizate şi medicii se asigură că folosesc cea mai mică doza pentru fiecare tip de investigaţie în parte, doza fiind diferită în funcţie de cât de des s-a produs expunerea, în funcţie de organul expus, dar şi de vârsta persoanei expuse", arată sursa citată.

DoseWatch permite radiologilor să fie conştienţi de doza pe care o folosesc pentru diferite proceduri imagistice, să aibă mai mult control asupra acestei expuneri, să optimizeze nivelurile şi protocoalele de doză şi să gestioneze şi să instruiască angajaţii cu privire la utilizarea dozei în departament. DoseWatch îi ajută pe radiologi să echilibreze calitatea imaginii, reducând în acelaşi timp doza.

Sistemul DoseWatch a fost utilizat prima oară în centrele de imagistică Regina Maria din capitală, în 2018, iar din 2021 acesta a fost implementat la nivel de reţea, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb