RE/MAX îşi extinde operaţiunile în Republica Moldova

A.M.
Companii / 20 mai 2020

Răzvan Cuc

Răzvan Cuc

RE/MAX anunţă extinderea operaţiunilor RE/MAX România şi în Republica Moldova, unde a semnat deja primul contract de franciză cu un birou - RE/MAX Invest, din Chişinău, se arată întru-un comunicat al companiei remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, până la finele acestui an, managementul RE/MAX Moldova îşi propune deschiderea a minimum cinci birouri şi atragerea a circa 50 de agenţi imobiliari.

"Operaţiunile RE/MAX Moldova vor fi controlate de o echipă locală de profesionişti, care va colabora cu cea din România pentru a prelua modelul de business de succes. Master franciza RE/MAX Moldova este deţinută de Răzvan Cuc, Preşedintele RE/MAX România, şi Alexei Curti.", arată comunicatul.

Răzvan Cuc, Co-Preşedintele RE/MAX Moldova& Preşedinte RE/MAX România, a declarat: "Standardele segmentului de consultanţă imobiliară în Republica Moldova nu sunt tocmai eficiente, iar percepţia clienţilor asupra agentului imobiliar este una preponderent negativă. Însă tocmai acesteasunt motiveledeschiderii RE/MAX Moldova şi, totodată, provocarea pe care ne-o asumăm - de a spori calitatea serviciilor de consultanţă imobiliară şi de a creşte sănătos piaţa imobiliară locală, prin intermediul unor profesionişti formaţi sub umbrela RE/MAX."

Sursa citată menţionează că, primul obiectiv vizat pe termen lung de către managementul RE/MAX Moldova este schimbarea percepţiei clienţilor asupra agenţilor imobiliari, prin formarea unor consultanţi imobiliari profesionişti.

"Această sarcină va fi implementată de Academia RE/MAX, al cărei scop este oferirea permanentă de educaţie şi studii calitative, live şi online, atât agenţilor, cât şi broker/owner-ilor. Totodată, RE/MAX îşi propune să aducă pe piaţa din Republica Moldova, pe lângă educaţie, şi instrumentele, cunoştinţele şi codul etic necesar dezvoltării segmentului de consultanţă imobiliară. ", transmite reprezentanţii companiei.

Alexei Curti, Co-Preşedinte RE/MAX Moldova, a ecplicat: "Există pe plan local mai multe companii ce deţin diferite procente din cota de piaţă şi care încearcă să implementeze constant modele eficiente aduse din exteriorul ţării, însă noi aducem un sistem testat timp de 47 de ani. Brandul RE/MAX va face istorie pe piaţa imobiliară din Republica Moldova şi ne bucura faptul că avem deja susţinerea multor profesionişti din domeniu".

Deşi RE/MAX a demarat operaţiunile de intrare pe piaţa Republicii Moldova la începutul anului curent - până în prezent echipa a semnat deja primul contract de franciză cu un birou - RE/MAX Invest din Chişinău, sub conducerea broker/owner-ului Adrian Ţurcanu. Pentru anul acesta, RE/MAX Moldova vizează deschiderea a minimum cinci birouri şi atingerea unui număr de 50 de membri.

Potrivit reprezentanţilor RE/MAX, deşi piaţa imobiliară din Republica Moldova se află într-un stadiu de formare, aceasta înregistrează o evoluţie constantă. Drept dovadă, la nivelul lui 2019, piaţa a atins un record absolut - o creştere cu 40% a volumului tranzacţiilor faţă de anul precedent. Poziţia primăriei de a nu mai elibera autorizaţii de construcţii, creşterea accesibilităţii achiziţiei unei locuinţe, creditele ipotecare mai flexibile, dar şi investiţiile străine, sunt printre motivele enumerate de specialişti pentru a explica tendinţa de creştere.

De altfel, dezvoltările imobiliare - motorul şi indicatorul economic al oricărei ţări - reprezintă unul dintre domeniile fără de care creşterea economică a Republicii Moldova şi dezvoltarea la nivelul Comunităţii Europene nu ar fi posibilă. Însă, pentru ca acest segment să crească în continuare, iar cetăţenii şi dezvoltatorii să-şi atingă eficient scopurile comerciale, piaţa are nevoie de metode, instrumente şi consiliere profesională, motiv pentru care reprezentanţii RE/MAX au considerat oportună intrarea pe piaţa locală în acest an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E bula imobiliara grava in Moldova, gen perioada romaniei 2002-2008... doar ca mai grava.

    Sunt rate exagerate de recuperare profituri de 1000% in moldova... 

    Si daca se sparge, tot profituri de 600% fac aia, caci maximul psihologic a fost cucerit deja in piata. 

    Peste alti 10 ani migreaza re/max si in Ucraina? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb