Părinţii au păreri diferite în privinţa trimiterii copiilor la şcoală din 14 septembrie, dar este nevoie de un compromis în acest sens, a declarat la Digi24 Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi. El a atras atenţia că s-ar putea ajunge la situaţia în care, în eventualitatea unor contaminări, şcolile şi directorii să fie daţi în judecată de părinţi.
embed
< iframe src="https://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/reprezentant-al-parintilor-in-cazul-unei-contaminari-scolile-si-directorii-ar-putea-fi-dati-in-judecata-de-familiile-copiilor-1348968?video=0&width=570&height=320" allowfullscreen marginwidth="0" marginheight="0" align="top" scrolling="no" frameborder="0" hspace="0" vspace="0" width="570" height="320" >< /iframe >
Sesiune de întrebări şi răspunsuri cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Digi24
VIRAL. Mamă şi fiică, întâlnire după o lună
Se va prelungi vacanţa elevilor după Paşte? Ce spune ministrul educaţiei
Testul la biologie care i-a înfuriat pe părinţi
Incendii în mai multe regiuni din Grecia
De ce se externează la cerere pacienţii încă bolnavi de COVID
Statul la Stat. Funcţii pentru clientela de partid
Un ministru criticat şi o mască ciudată
Medic: Masca nu afectează respiraţia
"Unii părinţi sunt de acord, alţii nu. Mereu vor fi discuţii.
Sper ca Ministerul Educaţiei să nu renunţe la contractul între familie şi şcoală, sunt familii care nu vor să îşi trimită copiii la şcoală, care nu vor riscuri. Trebuie să dai posibilitatea familiei să decidă dacă îşi trimite copilul la şcoală.
E nevoie de un compromis şi de solidaritate. Germania a obligat părinţii să îşi trimită copiii la şcoală. Nu ştiu dacă acest cod verde va obliga şi la noi şi va exclude acest contract. Dacă da, în eventualitatea unor contaminări, colile şi directorii ar putea fi daţi în judecată de familii şi nu ne dorim asta, conform Digi24.
Faptul că şcoala îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare nu înseamnă că se exclude riscul de infectare. Copilul merge cu mijloacele de transport în comun, interacţionează în afara şcolii. Nu se garantează că copilul va fi protejat", a spus Iulian Cristache.
Anul şcolar 2020 - 2021 începe în 14 septembrie, fiind luate în calcul trei scenarii - roşu, galben şi verde - în funcţie de situaţia epidemiologică.
Redactare Georgiana Marina
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.08.2020, 07:23)
Înțeleg teama părinților dar dacă directorii sau profesorii pot fi dati in judecată s-a dus dracu 'totul! Asta nu inseamna că trebuie să aibe imunitate, că sunt categorie specială dar credeți că cineva dorește răul copiilor?
Sper să fie ultima tampenie de care aud!