Reprezentanţii industriei auto cer pregătirea unei strategii naţionale în acest domeniu

F.A.
Companii / 22 iulie 2013

Pregătirea unei strategii naţionale în domeniul auto, pe termen mediu şi lung, pentru perioada 2014-2020, cu obiective şi măsuri clare în scopul atragerii de noi investiţii şi al menţinerii şi dezvoltării unităţilor existente, reprezintă cea mai importantă cerinţă a reprezentanţilor industriei auto româneşti, la consultările care au avut loc, cu oficiali ai Ministerului Economiei în vederea elaborării Documentului de Politică Industrială (Strategia de Reindustrializare a României), potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

În sinteza elaborată în urma consultărilor cu sectoarele industriale este prezentă şi solicitarea privind constituirea unui grup de lucru inter-instituţional permanent pentru industria auto, precum şi cerinţa expresă referitoare la participarea miniştrilor la întâlniri cu investitorii din companiile multinaţionale pentru a se evita plecarea unor mari jucători internaţionali interesaţi să dezvolte afaceri în domeniul auto în România.

În privinţa legislaţiei specifice, reprezentanţii industriei auto au cerut, printre altele, armonizarea reglementărilor în domeniile competitivităţii, protecţiei mediului şi siguranţei rutiere. De asemenea, s-a pus accent pe crearea unui cadru legislativ care să permită accesul la fondurile europene pentru proiecte de siguranţă rutieră, dar şi reducerea şi simplificarea fiscalităţii. În plus, s-a solicitat menţinerea şi îmbunătăţirea accesului companiilor din industria auto la mecanismele de finanţare şi facilităţile de investiţii prevăzute în schemele de ajutor de stat şi legislaţia fiscală, se mai arată în comunicat.

În perioada 9 aprilie - 29 mai, la sediul Ministerului Economiei, au avut loc consultări cu asociaţii profesionale şi patronale, companii, institute de cercetare, clustere, poli de competitivitate, parcuri industriale şi alte structuri economice interesate în vederea elaborării Documentului de Politică Industrială, unul dintre documentele care vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a României.

Documentul de Politică Industrială este o componentă a unui document mai amplu: Strategia de competitivitate a României pentru perioada 2014-2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb