Reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului s-au întâlnit cu delegaţia MEDEF

S.B.
Miscellanea / 3 februarie 2022

Reprezentanţii Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului s-au întâlnit cu delegaţia MEDEF

Secretarul general adjunct din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, Corneliu Cîrstea, a primit miercuri, 02 februarie a.c., vizita delegaţiei MEDEF International, organizaţia care reprezintă Confederaţia franceză a întreprinderilor, cea mai mare federaţie patronală din Franţa, potrivit unui comunicat al ministerului, remis redacţiei.

Preşedintele MEDEF, Geoffroy Roux de Bezieux, a fost însoţit de alţi reprezentanţi ai organizaţiei şi ai Ambasadei Franţei la Bucureşti, precum şi de un grup de 17 firme franceze interesate să-şi extindă afacerile sau investiţiile în România.

În cadrul întâlnirii, Corleniu Cîrstea a salutat buna cooperare cu mediul de afaceri din Franţa - partener strategic şi tradiţional al României şi a apreciat nivelul ridicat al investiţiilor firmelor franceze de top în ţara noastră, precum şi nivelul crescut al schimburilor comerciale bilaterale şi al excedentului comercial - indicator al aprecierii calităţii produselor româneşti pe piaţa franceză.

Secretarul general adjunct a subliniat, totodată, existenţa unui potenţial semnificativ de amplificare a cooperării bilaterale şi s-a referit la măsurile întreprinse de Guvern pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri, menţionând sectoarele de importanţă majoră pentru România, către care să fie direcţionate eforturile comune de intensificare a colaborării. Pentru valorificarea acestor oportunităţi, a propus organizarea mai multor evenimente promoţionale în Franţa, prin care să fie aduse la cunoştinţa mediului de afaceri local actualele realităţi economice atrăgătoare din România.

Partea franceză a evidenţiat atât importanţa dimensiunii economice în relaţia bilaterală, cât şi colaborarea la nivel european şi a manifestat interesul de a explora oportunităţile de investiţii din România.

Firmele franceze participante la delegaţie şi-au prezentat intenţiile de extindere sau iniţiere a unor investiţii în România în domenii variate, precum transporturi şi logistică, turism, infrastructură rutieră şi feroviară, amenajare urbană, managementul apelor, agricultură, domeniul aerospaţial şi al apărării, energie, digitalizare şi inovare, sectorul asigurărilor.

Cele două delegaţii au convenit intensificarea colaborării viitoare pentru fructificarea oportunităţilor comerciale şi investiţionale din relaţia bilaterală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb