Restart Energy implementează un nou sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Elis Pavaje

V.G.
Companii / 5 septembrie 2022

Restart Energy implementează un nou sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Elis Pavaje

Investiţie în valoare de 120.000 de euro ce urmează a fi amortizată în aproximativ 1 an de zile

320 de panouri, construite pe o suprafaţă de 1.450 mp, cu o putere de 144 kWp

Panourile solare vor produce 3.800 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere totală a costurilor cu energia de aproximativ 760.000 de euro

Reducerea emisiilor de CO2 cu 48 de tone pe an şi scăderea deşeurilor radioactive anuale cu 0,5 kg

Fotogeneratoarele voltaice vor fi montate pe acoperişul unităţii Elis Pavaje din Petreşti, judeţul Alba

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenţi de energie electrică de pe piaţa locală, anunţă semnarea unui nou contract în valoare de 120.000 de euro cu compania Elis Pavaje, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 144 kWp, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Conform sursei citate, noul proiect presupune instalarea a 320 de panouri fotovoltaice, pe o suprafaţă de 1.450 mp, pe acoperişul unităţii Elis Pavaje din Petreşti, judeţul Alba.

Generatorul fotovoltaic va produce 3.800 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 760.000 de euro. Investiţia va fi amortizată în aproximativ 1 an.

Proiectul solar acoperă aproximativ 10% din necesarul de energie al companiei şi presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon de 48 de tone şi a deşeurilor radioactive cu 0,5 kg pe an.

"Ne bucurăm când unul dintre clienţii noştri revine pentru a investi din nou în energie verde. Sistemele fotovoltaice sunt o soluţie eficientă de reducere a costurilor cu energia, pe o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreţinere. În perioada următoare, Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare", spune Armand Domuţa, General Manager Restart Energy.

"Producţia proprie de energie verde ne permite să avem o activitate operaţională mai sustenabilă, şi în acelaşi timp mai eficientă din punct de vedere financiar. Panourile fotovoltaice amplasate pe unitatea noastră din Petreşti reprezintă o investiţie de 120.000 de euro ce se va amortiza în aproximativ un an. Aceasta este o adiţie la proiectul iniţial dezvoltat împreună cu Restart Energy, proiect în valoare de 600.000 de euro, ce va fi amortizat în următorii aproximativ 4 ani", declară Emil Goţa, Director General Elis Pavaje.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât şi a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum şi de tranzacţionare directă între participanţi a atributelor de mediu şi a energiei regenerabile.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăţă o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acţiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă şi se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obţine echivalentul în bani. În acelaşi timp, o companie poate obţine credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienţii lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanţe de cumpărare, mai arată sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Restart Energy este unul dintre cei mai mari tepari independenţi de energie de pe piaţa locală,

    cititi si voi pe forum-uri cati clienti au tzapuit cu diverse contracte asa zise cu pref fix la energie electrica sau gaz 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb