Restart Energy înregistrează pierderi

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 septembrie

Restart Energy înregistrează pierderi

English Version

Scăderea puternică a cifrei de afaceri, în prima jumătate a anului, a fost determinată de reducerea numărului de proiecte în lucru ale companiei, ca urmare a ritmului scăzut de scoatere la licitaţie a lucrărilor din PNRR, conform Restart Energy

În primul semestru al anului trecut, compania a vândut parcul fotovolatic de la Sărmăşag

Furnizorul de electricitate şi constructorul de centrale electrice fotovoltaice Restart Energy One a raportat, pentru prima jumătate a anului, o cifră de afaceri de 36,6 milioane lei, în scădere cu 70% comparativ cu cea din primele şase luni ale lui 2023, precum şi o pierdere de 7,9 milioane lei, faţă de un profit net de 37 milioane lei, în intervalul ianuarie-iunie a anului trecut, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Scăderea puternică a cifrei de afaceri a fost determinată de reducerea numărului de proiecte în lucru ale companiei, ca urmare a ritmului scăzut de scoatere la licitaţie a lucrărilor PNRR. Totodată, volumul individual per proiect executat în primul semestru din 2024 a fost mai mare, ceea ce implică termene mai mari de execuţie şi facturare la intervale mai mari, potrivit raportului Restart Energy.

Reducerea cifrei de afaceri a antrenat o scădere a cheltuielilor din exploatare cu 62%, până la 43,2 milioane lei. Cheltuielile din exploatare sunt constituite în principal din cheltuielile cu mărfurile (32% din totalul cheltuielilor de exploatare şi din cheltuielile cu materia primă, 26%). Cheltuielile cu personalul au înregistrat o scădere de 11%, până la 6,3 milioane lei, pe fondul scăderii numărului de angajaţi comparativ cu primul semestru din 2023, de la 114 milioane lei în primul semestru al anului trecut la 104 milioane lei în primul semestru din 2024.

Din activitatea financiară, Restart Energy One a înregistrat o pierdere de 1,55 milioane lei, faţă de un câştig de 28,3 milioane lei în prima jumătate a anului trecut.

"Veniturile financiare s-au înscris în limita normală de funcţionare a companiei. Nivelul scăzut faţă de perioada anterioară nu are ca motiv o modificare a activităţii. Compania reaminteşte faptul că, în primul semestru din 2023, Restart Energy One a vândut proiectul Sărmăşag, tranzacţie materializată prin cesiunea părţilor sociale ale companiei de proiect (Comcris Energy), fapt reflectat în contabilitate pe grupa 76 de conturi de venituri. Cheltuielile financiare au scăzut cu 83%, până la 1,8 milioane lei în primul semestru din 2024. Cheltuielile financiare conţin descărcarea din gestiune a acţiunilor în SPV-ul valorificat pe linia de Upstream prin vânzare (fiind corespondentul pe cheltuială a veniturilor din cesiunea părţilor sociale Comcris Energy)", explică Restart Energy pierderea din activităţi financiare.

Compania are listată la BVB o emisiune de obligaţiuni, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare. Titlurile, denominate în lei, au scadenţa în februarie 2026, maturitatea de cinci ani şi o dobândă anuală fixă de 9%, plătibilă semestrial.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Tot ce e "eco/verde/sustenabil" ia o mare pauza deoarece nu sunt deloc sustenabile ci doar o gaura neagra de pierdut bani

    1. Cum vor plati obligatiunile...

      mai vand o jumatate de parc PV,au destule

      obligatiunile sunt si con vertibile in actiuni

      si fondul american si-a con vertit un imprumut in actiuni si sigur se va lista firma ca altfel nu bagau aia bani cu conversie in hartie igienica 

      Dar e justificat accesul (ultra rapid) lor in BET ? Au inceput deja sa scada profitul net la 6 luni! Pe bursa cresc dupa raportul (normalizat, termen inventat de un nestiutor) si sunt aproape de maxime,de ce oare?

      Incurci grav borcanele!Astia nici nu-s listati cu actiuni,ce sa caute in indice?Probabil te referi la PE.Si Ciolacu e Premier,dar nu e Restart.

      Asa este, amandoi avem dreptate,desigur PE este in bvb,si...Profitul înainte de impozitare a fost de 23,2 milioane de euro pentru primul semestru al anului 2024,

      înregistrând o scădere de 64%, iar profitul după impozitare s-a ridicat la 19,9 milioane de euro, o scădere 

      de 60% față de aceeași perioadă a anului anterior. Profitul net normalizat, ajustat pentru impactul după 

      impozitare al deviațiilor tarifare și al energiei furnizate, dar nefacturate, a fost de 39,8 milioane de euro,

      înregistrând o creștere normalizată de 48% față de aceeași perioadă a anului anterior 

      Pentru ca nu ai cum sa descarci actiuni la BVB daca nu pui umarul sa cresti 3-4 zile pretul ca sa ai de unde descarca, altfel se duce pretul in fundul pamantului.

      Mai stiu eu pe unii cu "profit normalizat" in raportari.  

      Un alt exemplu scoalan de "pump and dump" (pe model RRC, pe vremea lu Patriciu) cu ajutorul "presei economice" de la noi... Aia spala bani de rup prin Cipru si noi ii prezentam drept IPO de succes.

    de ce nu s-au con vertit obligatiunile alea primele? astept raspuns de la INELU DE AUR

    1. Pentru ca nu s-au adunat suficienti fraieri, scrie clar in comunicat.

      Lumea stie cu cine are de-a face, vezi de treaba.

      Astia sunt aia care si-au abandonat clientii finali, cu contract valabil, la FUI, ca n-au vrut sa mai livreze la preturile din contract.  

      ...asta cu clientii lasati cu fundu'n balta e subtire. ne mai amintim de democratizarea energiei pe zeci de milioane euro? in cripto, e drept...nu ne mai amintim, desigur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb